Εταιρεία-όχημα για την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου




(vimaonline.gr)

Με την επωνυμία “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.”, ιδρύεται εταιρεία – όχημα ειδικού σκοπού για την αξιοποίηση του παραλιακού άξονα Φαλήρου – Σουνίου.

Αυτό ανακοινώθηκε στη συνάντηση που είχε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ν. Μηταράκης με τους δημάρχους των παραλιακών δήμων.

Η συνάντηση προγραμματίστηκε μετά από σχετικό αίτημα των δημάρχων προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, όπου με κοινή επιστολή τους από τις 25-7-2012, με αφορμή τις προγραμματικές του δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση εξέφραζε την πρόθεση να λάβει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας από το Φάληρο μέχρι το Σούνιο, ζητούσαν να ενημερωθούν και να λάβουν διευκρινίσεις για το σχεδιασμό που προωθείται για τη συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, στόχος της εταιρείας είναι, η αξιοποίηση του παραλιακού άξονα να αποτελέσει τη μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη προσπάθεια αστικής ανάπλασης και ανάπτυξης και ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά έργα της ελληνικής οικονομίας.
Επίσης, να βελτιώσει υποδομές, να δώσει περιβαλλοντικές ανάσες, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία.

Η εταιρεία “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.” θα είναι ανεξάρτητη εταιρεία και θα έχει τη διαχείρηση εκτάσεων του δημοσίου στο παραλιακό μέτωπο, εκτός όσων βρίσκονται ήδη στη διαχείρηση της ΤΑΙΠΕΔ και είναι το Ελληνικό, ο Αστέρας Βουλιαγμένης, το ΣΕΦ, οι Μαρίνες Αλίμου και Γλυφάδας, καθώς και άλλα μεγάλα έργα ανάπλασης όπως το Δέλτα Φαλήρου.

Όλα τα παραπάνω όπως διευκρίνησε ο κ. υφυπουργός θα ενταχθούν στο συνολικό σχεδιασμό της περιοχής χωρίς να επηρεαστούν τα επενδυτικά σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ.

Η εταιρεία “Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.” ιδρύεται με βάση νόμο του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή διαβούλευση (μέχρι 9 Νοεμβρίου).

Η οργάνωση της εταιρείας θα ολοκληρωθεί εντός τριμήμου από την ψήφιση του Νόμου.

Παρόντες ήταν οι δήμαρχοι Μοσχάτου – Ταύρου, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Κρωπίας, Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, οι οποίοι έθεσαν υπ’ όψιν του κ. υφυπουργού θέματα που απασχολούν τους δήμους τους.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης ζήτησε να επισπευσθούν οι ενέργειες για τη μετατροπή του σταδίου ΤΑΕ ΚWO DO σε Συνεδριακό Κέντρο και να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής του δήμου σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με ποσοστό που θα επέφερε κέρδη.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος, Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς αναφερόμενος στις προτεραιότητες που θέτει ο Δήμος ανέφερε ότι: «οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπλασης και παρέμβασης στο παραλιακό μέτωπο πρέπει να προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των πολιτών. Στην πόλη μας, Πολίτες και Δημοτική Αρχή, έχουμε θέσει από κοινού ως προτεραιότητα την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και αυτό το θεωρούμε προαπαιτούμενο, καθώς πιστεύουμε ότι η τουριστική ανάπτυξη πρέπει πάντα να σέβεται το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Τον εκσυγχρονισμό των Μαρινών του Αλίμου ζήτησε ο Θάνος Ορφανός, ενώ το καυτό ζήτημα των κλειστών παραλιών του Δήμου του έθεσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Κ. Κόκκορης ζήτησε από τον κ. υφυπουργό να του παραχωρηθεί το παραλιακό μέτωπο του Δήμου, εξ ολοκλήρου. Μάλιστα είπε ότι αν δεν το αναπλάσει μέσα σε τρία χρόνια να το επιστρέψει ξανά στο δημόσιο.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδης επανέλαβε τις θέσεις της παράταξής του η οποία είναι αντίθετη σε κάθε μορφή επιχειρηματικής αξιοποίησης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.