Ελληνικό – Αργυρούπολη: Μια άδικη απόφαση, ντροπή για τους Αργυρουπολίτες!





Που να φανταζόταν ο π. Δήμαρχος Τάκης Ευσταθιάδης, όταν πριν πολλά χρόνια εγκαινίαζε το ιδιόκτητο δημοτικό Ωδείο της Αργυρούπολης ότι οι Αργυρουπολίτες που το έκτισαν, θα καλούντο σήμερα από τη διοίκηση του κ. Χρ. Κορτζίδη, στον ενοποιημένο νέο δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, να το πληρώσουν….. διπλάσια από τους δημότες στο Ελληνικό!

Τα γεγονότα έχουν ως εξής: Την Παρασκευή, 31-8-2012, η διοίκηση του κ. Χρ. Κορτζίδη αποφάσισε – και ορθά – να σταματήσει να πληρώνει ενοίκιο για το Ωδείο Ελληνικού, και να μεταφέρει τους μαθητές του στο ιδιόκτητο δημοτικό κτίριο- κόσμημα του Ωδείου Αργυρούπολης «Γ. Μιχαλακέας», που προσφέρει μουσική εκπαίδευση με υψηλή ποιότητα.

Το εξωφρενικό της απόφασης είναι, ότι οι μεν μαθητές της Αργυροούπολης – που έφτιαξε το Ωδείο – θα πληρώνουν 110 ευρώ δίδακτρα το μήνα, οι δε μαθητές του Ελληνικού μόλις 47! Δύο δηλαδή κατηγορίες μαθητών για τον ίδιο δήμο!!

Πρέπει να σημειώσουμε, ότι τα δίδακτρα του Ωδείου Αργυρούπολης ήταν πάντα υψηλά, αλλά είχαν μέσα την λογική της απόσβεσης του κόστους του κτιρίου του, καθώς και της κάλυψης του υψηλού λειτουργικού κόστους ενός Ωδείου, που – κατά κοινή ομολογία – συγκαταλέγεται στα καλύτερα της χώρας.

Τώρα, με την απόφαση του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Χρ. Κορτζίδη, για τον ίδιο καθηγητή, το ίδιο μάθημα, στο ίδιο κτίριο, ο μαθητής του Ελληνικού θα πληρώνει 52% φθηνότερα δίδακτρα από αυτόν της Αργυρούπολης! Ακούγεται παράλογο, αλλά αυτή είναι η παράλογη απόφαση μιας δημοτικής Αρχής, που κλήθηκε να ενοποιήσει τους δύο π. δήμους στη βάση της ισότητας και της ισονομίας! Η απόφαση αυτή αποτελεί κατάφωρη αδικία και ντροπή για τους Αργυρουπολίτες. Με ποιο κριτήριο και βάσει ποιου Νόμου χωρίζονται οι δημότες ενός ενιαίου δήμου σε …. δύο κατηγορίες; Είναι νόμιμο, είναι δίκαιο;

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, σφοδρή υπήρξε η αντίδραση του επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιάννη Κωνσταντάτου, που καταψήφισε στο Δ.Σ. τη σχετική εισήγηση και απαίτησε να πληρώνουν όλοι οι μαθητές του δήμου τα ίδια δίδακτρα με βάση το πιο φθηνό από αυτά. Όμως, η πρόταση του αυτή απορρίφθηκε μετά «ειρωνικών … επαίνων » από την δημοτική αρχή του κ. Χρ. Κορτζίδη!!

Η πρόταση Κωνσταντάτου, ερχόταν ως συνέχεια του γεγονότος, ότι ο ίδιος είχε από παλιότερα διεκδικήσει να πληρώνουν στον ενιαίο δήμο όλοι το ίδιο, όπως εξάλλου συμβαίνει για παράδειγμα στο Ανοιχτό Κολυμβητήριο του Α’ Αθλητικού Κέντρου Αργυρούπολης, που επίσης έφτιαξαν με τα…. δήθεν χρέη τους οι Αργυρουπολίτες, αλλά σήμερα το χρησιμοποιούν και το απολαμβάνουν – και αυτό είναι το σωστό – και οι Ελληνικιώτες καταβάλλοντες ΟΛΟΙ το ίδιο ακριβώς ποσό. Επομένως, το ίδιο θα πρέπει να συμβαίνει και για το Ωδείο.

Γιατί επομένως ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, απαξιώνοντας και αγνοώντας τον αρχηγό της αντιπολίτευσης «πέρασε» αυτήν την διχαστική και κατάφωρα άδικη απόφαση για τους μαθητές της Αργυρούπολης, την οποία σημειωτέον ψήφισε και….. η πλευρά του κ. Χάρη Πασβαντίδη;

Τα σχόλια δικά σας!

silvercity.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.