Άγιος Δημήτριος – Ξεκινάει η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου




Δελτίο τύπου:

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγ. Δημητρίου ξεκινάει τη λειτουργία του τον Οκτώβριο, έπειτα από την ολοκλήρωση της προετοιμασίας που αφορά σε  διαδικαστικές και λειτουργικές λεπτομέρειες. Με εξειδικευμένο επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, στεγαζόμενο σε ιδιόκτητο κτήριο του Δήμου, θα ανοίξει τις πόρτες του σύντομα σε όλους εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη.
Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου, κατανοώντας τις ολοένα αυξανόμενες οικονομικές δυσκολίες μερίδας πολιτών, δίνει προτεραιότητα και επικεντρώνει τις πολιτικές του δράσεις και προσπάθειες σε άμεσες παρεμβάσεις που έχουν ως γνώμονα την ανακούφιση και υποστήριξη των δημοτών.
Σε ποιους απευθύνεται;
Στο πλαίσιο αυτό, η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου και αφορά στη δωρεάν κάλυψη οικογενειών σε τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.  
Κριτήρια ένταξης 
Κύριο κριτήριο ένταξης στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι το εισόδημα, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, η ανεργία, προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας (αναπηρίες).

Απαραίτητα δικαιολογητικά
Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι:

  1. Αίτηση (παρέχεται από την Κοινωνική Υπηρεσία)
  2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
  3. Κάρτα ή κάρτες ανεργίας σε ισχύ
  4. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ
  5. Αντίγραφο του Ε1και του Ε9 από τη Δ.Ο.Υ. περί μη υποχρέωσης καταβολής δήλωσης και αναλυτική κατάσταση χρεών
  6. Βεβαίωση μονίμου κατοικίας ή λογαριασμούς ΔΕΚΟ

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αγ. Δημητρίου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της δημιουργίας του θα στεγαστεί στο ισόγειο της οδού Δυρραχίου 11 στον Άγ. Δημήτριο και η λειτουργία του θα υποστηρίζεται με προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου με την ενεργό και πολύτιμη συμμετοχή του Ανοιχτού Δικτύου Εθελοντών του Δήμου Αγ. Δημητρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως η εποπτεία της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου θα πραγματοποιείται από Διαπαραταξιακή Επιτροπή.

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.