Δυναμική Διαμαρτυρία του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης στο ΥΠΕΣ




Όλοι μαζί, κάτοικοι, εργαζόμενοι και διοίκηση, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών την Τρίτη 24 Ιουλίου. Αντιπροσωπεία με επικεφαλής το Δήμαρχο, Χρήστο Κορτζίδη, συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό, Χαράλαμπο Αθανασίου καθώς ο υπουργός απουσίαζε λόγω ταξιδιού στην Κύπρο. Την επόμενη βδομάδα θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Στη συζήτηση η αντιπροσωπεία πρόβαλε τα αιτήματα του Δήμου που είναι: Να αποδοθούν άμεσα οι αναγκαίοι για την επιβίωση των Δήμων συμφωνημένοι και οι παρακρατημένοι πόροι. Να μην γίνουν απολύσεις εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να μη συρρικνωθούν ή καταργηθούν υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ και τα προγράμματα κοινωνικής στήριξης.

Από την πλευρά του Υπουργείου υπήρξε δέσμευση πως θα καταβληθούν πιθανόν μέσα στον Αύγουστο προς τους Δήμους όλης της χώρας περίπου 300 εκ. ευρώ μιας και υπογράφηκε η απόφαση καταβολής της ΣΑΤΑ (σ.σ. επιχορήγηση). Όσον αφορά την 4η δόση των παρακρατημένων χρημάτων προς τους Δήμους (σ.σ. για το Δήμο Ελληνικού είναι περίπου 800 χιλ. Ευρώ) ο αναπληρωτής Υπουργός είπε πως: «Δεν είναι βέβαιο πότε θα δοθούν». Σχετικά με τη μηνιαία καταβολή των ΚΑΠ και την απόφαση που είχε παρθεί από τη Κυβέρνηση Παπαδήμου που δεν εγγράφηκε σωστά στον προϋπολογισμό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση -όπως είχαν οι ίδιοι τότε πει: εγράψαν 2,4 εκ. ευρώ ενώ είχαν δεσμευθεί για 2,7 κ. ευρώ-επίσης δεν υπήρξε καμία δέσμευση από πλευράς του Υπουργείου, για να διορθωθεί το ποσό.

Καμία σαφής απάντηση δε δόθηκε επίσης για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου και την καταβολή των χρημάτων προς τους Δήμους.
“Μετά τη συνάντηση, δεν έχουμε κάτι που να μας λέει πως θα πάμε καλύτερα το επόμενο διάστημα” σχολίασε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης.

Η συζήτηση μετά τα οικονομικά, πέρασε και στα εργασιακά, με το θέμα των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκές ανάγκες να απασχολεί μιας και κινδυνεύουν άμεσα με απόλυση. Στο αίτημα αυτό από το Υπουργείο παρέπεμψαν στη δικαστική εξουσία, που έχει κληθεί πολλές φορές να πάρει αποφάσεις παραμονής συμβασιούχων.

“Με τα υπάρχοντα δεδομένα δε μπορούμε να πούμε πως λύθηκε κάποιο πρόβλημα, συνεπώς πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα μας. Από το Σεπτέμβρη όλα δείχνουν πως θα είναι απόλυτα προβληματική η κατάσταση για τους Δήμους όλης της χώρας” σχολίασε ο κ. Κορτζίδης και κατέληξε: “Χρειάζεται σύγκρουση και ανατροπές των πολιτικών που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα”.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Νάντια Βαλαβάνη και Χαρά Καφαντάρη καθώς και ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τέρενς Κουίκ. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δήμο Αθηναίων, Πέτρος Κωνσταντίνου και ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Ελληνικού-Αργυρούπολης, Θοδωρής Λιάππης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.