«Ψιλό Γαζί» και «Ζουζουπαρέα» απόψε στο Φεστιβάλ Γλυφάδας

Συγγραφέας
20 Ιουλίου, 2024
3 λεπτά διάβασμα

Δύο υπέροχες θεατρικές παραστάσεις, «Ψιλό Γαζί» της Τάνιας Χαροκόπου στις 8:30 μ.μ. στην 3η Μαρίνα και «Ζουζουπαρέα» στις 8:00 μ.μ. στην παιδική χαρά της πλατείας Καραϊσκάκη θα δώσουν χρώμα στο Σαββατόβραδό μας και θα μας χαρίσουν γέλιο και ώρες ηρεμίας και ξεγνοιασιάς.

Το καλοκαίρι στη Γλυφάδα μας είναι μαγικό. Ονειρεμένες βραδιές για ενήλικες στο παραλιακό θέατρο της 3ης Μαρίνας, μοναδικές στιγμές για τους λιλιπούτειους θεατές σε όλες τις παιδικές χαρές της πόλης, περιλαμβάνονται στο Φεστιβάλ που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου, με όλες τις εκδηλώσεις δωρεάν για κατοίκους και επισκέπτες.

Από κάθε γειτονιά του Λεκανοπεδίου έρχονται άνθρωποι για να απολαύσουν τις συναυλίες και τις θεατρικές παραστάσεις σε αυτή τη διοργάνωση που αποτελεί πλέον θεσμό στην πόλη μας. Τον συντονισμό των εκδηλώσεων σε αυτό το πολύ προσεγμένο, ποιοτικό πρόγραμμα, έχει ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Στέλιος Κουρουπάκης.

🔷 ️Λίγα λόγια για τις παραστάσεις:



🎭 «Θεατρική περιπέτεια με τη Ζουζουπαρέα» ⏰️8:00 μ.μ. 🔵 Πλατεία Καραϊσκάκη

Αν οι παρέες γράφουν ιστορία…αυτή η θεότρελη παρέα είναι ιστορία…

Tο καλοκαιρινό απρόβλεπτο και αστείο παρεάκι, ταξιδεύει με “όχημα” ένα μικρό καράβι γεμάτο μουσική! Τα πιο αγαπημένα παιδικά τραγούδια είναι τα κουπιά που θα τους οδηγήσουν μέσα από πολλές περιπέτειες και σπαρταριστές αντιξοότητες να ανακαλύψουν την μυστήρια γιαγιά…

Εκεί στη ταβέρνα του Μανώλη…

Συνταξιδευτές της σε αυτή την μουσική περιπέτεια…

Αγόρια και κορίτσια, αγελαδίτσες και πεταλούδες, μελισσούλες και γαϊδαρούληδες, όλοι μαζί με μια φωνή !!! Γλέντι – Χορός – Πάρτυ – Γιορτή !

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ!!! Το κέφι το βάζεις εσύ !!! Το πάρτυ αρχίζει…Θα είσαι εκεί; Ή θα μείνεις με το παράπονο ότι το έχασες;

Η σκηνοθεσία και τα κείμενα είναι του Γιώργου Φρατζεσκάκη,

ενώ ηθοποιοί και χορευτές χορεύουν στα βήματα της Άννας Μάγκου.

H μουσική είναι του Πάνου Κουτσελίνη και οι εντυπωσιακές κατασκευές του Βαλεντίνο Βαλάση.

Η ζωγραφική εκτέλεση είναι της Έλενας Αθανασιάδου, ενώ η κατασκευή του σκηνικού του Παναγιώτη Χριστόπουλου.

🎭 «Ψιλό Γαζί» ⏰️ 8:30 μ.μ. 🔵 3η Μαρίνα

Μια κωμωδία της Τάνιας Χαροκόπου, με σεναριακή σπιρτάδα, πολύ κέφι και με το κάθε λεπτό αμήχανο και ξεκαρδιστικό. Με έμφαση στις αστείες ανατροπές, με αλλόκοτα στοιχεία στην πλοκή και με απίστευτες ταχύτητες εναντίον της ξεπερασμένης λογικής, αποδομεί τη συμβατικότητα και τον συντηρητισμό. Οι εύστοχες ατάκες, οι αυτοσχεδιασμοί, ο αυθορμητισμός, οι ασυμβίβαστοι χαρακτήρες, οι συγκρούσεις, τα μπερδέματα, οι αντιπαραθέσεις, τονίζουν τα διάφορα κοινωνικά προβλήματα, με έντονη και καυστική αίσθηση του χιούμορ. Μια καλοστημένη σκηνοθετικά κωμωδία, όπου οι αστείες καταστάσεις καταφέρνουν να διασκεδάζουν και να γοητεύουν.

KEIMENO: Τάνια Χαροκόπου

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λεωνίδας Λοϊζίδης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Γιάννης Καπετάνιος, Ηλίας Παπακωνσταντίνου, Ευτυχία Φαναριώτη, Αρετή Ζαχαριάδου, Ανάργυρος Βαζαίος.

🚍🚍 Μετά το τέλος της παράστασης, δύο λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας θα είναι σταθμευμένα στο χώρο της 3ης Μαρίνας, για να μεταφέρουν δωρεάν τον κόσμο στις γειτονιές της Γλυφάδας, ακολουθώντας τα εξής δρομολόγια:

📌 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 1 : 3η Μαρίνα, Ελευθερίου Βενιζέλου, Βουλιαγμένης, Ιασωνίδου, Κων. Αθανάτου/Άγιος Τρύφωνας, Ελευθέρου Ανθρώπου, Πλατεία Καραϊσκάκη, Μικράς Ασίας, Γεννηματά, Μυστρά.

📌 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ 2 : 3η Μαρίνα, Ζέρβα, Πλατεία Κατράκη, Αγίου Νικολάου, Ρήγα Φεραίου, Γούναρη, Εφορία, Αγία Τριάδα, Νάξου, Όλγας, Παπανδρέου/ΔΕΗ, Δελφών, Ιθάκης, Μυστρά.

✅️ Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου, ο Δήμος Γλυφάδας συγκεντρώνει τρόφιμα και φάρμακα για τις κοινωνικές δομές του. Δείτε όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γλυφάδας στο www.glyfada.gr/festival

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας