Γαριδοκεφτέδες στο φούρνο (ΣΥΝΤΑΓΗ)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Νηστίσιμη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή!»
Κατερίνα Αθανασίου, Γλυφάδα ΑττικήςΥΛΙΚΑ
– ½ κιλό καθαρισμένες γαρίδες
– 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– 1 ξερό ψιλοκομ. κρεμμύδι
– 1 φρέσκο ψιλοκομ. κρεμμύδι
– 2 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο
– ½ ματσάκι ψιλοκομ. μαϊντανός
– 1 κουταλάκι τζίντζερ
– 1 σφηνάκι ούζο
– 3-4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– Αλάτι, φρεσκοτριμ. μαύρο πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό έως ότου μαλακώσουν και τις μισές από αυτές τις πολτοποιούμε σε μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Έπειτα τις ανακατεύουμε σε μπολ με τις υπόλοιπες γαρίδες, ψιλοκομμένες και προσθέτουμε το μαϊντανό, το τζίντζερ, το ούζο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μία κουταλιά αλεύρι. Αναμειγνύουμε με τα χέρια, προσθέτουμε τη δεύτερη κουταλιά αλεύρι και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε. Επαναλαμβάνουμε έως ότου το μείγμα γίνει σχετικά σφιχτό και μετά το βάζουμε στο ψυγείο (60’) για να «δέσει» ακόμα περισσότερο.2. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, τα απλώνουμε στη σειρά σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180oC) για 20 λεπτά έως ότου ροδίσουν.Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά (χωρίς την αναμονή του ψυγείου)
Μερίδες: 25+ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.