Μετά από κατακλυσμιαία νεροποντή τα προστατευτικά αναχώματα του Ιλισού ποταμού κατέρρευσαν και πλημμύρισαν οι Τζιτζιφιές και το Παλαιό Φάληρο.
Τα πέρα από τη παραλία το εσωτερικό (Αμφιθέα & Βουρλοπόταμος) θα πνιγούν, δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, λίγα σπίτια κατέρρευσαν, οικογένειες έμειναν άστεγες και πολλές μεταφέρθηκαν σε σχολεία για προστασία.
Η Αμφιθέα ήταν ως και τότε ακόμη γεμάτα λαχανόκηπους, κτήματα με δένδρο καλλιέργειες, ενώ κοντά στο νεκροταφείο υπήρχαν και μαντριά με πρόβατα και κατσίκες που έπαθαν μεγάλες καταστροφές.
Ο δήμαρχος Γ. Σακελλαρίου που μόλις είχε πάρει την σκυτάλη από τον Ι. Ντάβαρη με τα ελάχιστα μέσα που διέθετε έκανε ότι μπορούσε για το καλό των κατοίκων.
Πηγή Ιστορικού Υλικού : Αρχείο Δημήτρη Κακίτση.
Πηγή φωτογραφίας : Διαδίκτυο
© 1η Δημοσίευση στο διαδίκτυο από Δ. Κακίτση.
1 Οκτωβρίου 2016.
Ψηφιακή Επεξεργασία Εικόνας-Έρευνα-Κείμενα-Χρονολόγηση-Τεκμηρίωση περιοχής και κτιρίων: Δημήτρης Κακίτσης.
Μια φωτογραφία από την συλλογή – © Π.Φ.Κ. ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ Δ.Κ.
notia team
Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.
Δείτε όλα τα άρθρα από notia team