Αιτήσεις Συμμετοχής στο Πρόγραμμα Διακοπής Καπνίσματος Αλίμου




Στα πλαίσια των δράσεων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου Αλίμου, σας ανακοινώνουμε ότι ξεκινά Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος που θα πραγματοποιείται στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου μας (Αριστοτέλους 25, ισόγειο), με επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος την Πνευμονολόγο κυρία Γκιζοπούλου Ευαγγελία.

Το Ιατρείο αυτό αποτελεί συνέχεια της ενημερωτικής εκδήλωσης για το Πρόγραμμα Διακοπής του Καπνίσματος που έλαβε χώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου μας στις 4/12/2019.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για το Πρόγραμμα συνεχίζονται έως τα τέλη Ιανουαρίου του 2020 και πραγματοποιούνται στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας (Οδός: Αριστοτέλους 25, ισόγειο) ή και τηλεφωνικά (τηλ. επικοινωνίας: 2109886947 – 2109886950, Υπεύθυνη: κα Τοψή).

Σκέφτεσαι να κόψεις το κάπνισμα;

Η διακοπή του καπνίσματος χρειάζεται μεθοδική προσπάθεια και κατάλληλη συμβουλευτική. Η πιθανότητα επιτυχίας εξαρτάται από:

2) την κινητοποίηση σου, δηλαδή το πόσο ισχυρά είναι τα κίνητρά σου για να το διακόψεις, αλλά και

3) το εάν παρακολουθείς κάποιο πρόγραμμα διακοπής του καπνίσματος.

Στο ιατρείο διακοπής καπνίσματος παρέχεται ενημέρωση, εκτίμηση του βαθμού εθισμού, κινητοποίηση, συμβουλευτική, εκμάθηση και εφαρμογή τεχνικών ή και θεραπευτική αντιμετώπιση (όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη)

· Το 70% των καπνιστών δηλώνει πως επιθυμεί να διακόψει το κάπνισμα

· Το 30% το προσπαθεί

· Μόλις το 2 – 5% , το επιτυγχάνει χωρίς βοήθεια.

· Στα ιατρεία διακοπής του καπνίσματος το ποσοστό επιτυχίας φτάνει στο 40 – 50%.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.