Χωριάτικη σταφιδόπιτα




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

Παγώνα Λάμπρου, Κρανίδι Αργολίδας

ΥΛΙΚΑ
– 1½ αλεύρι σταρένιο
– 1 ποτήρι ελαιόλαδο
– 1 μπέικιν πάουντερ
– 1 πακέτο σταφίδες (μαύρες ή ξανθές)
– 1 κουταλάκι τριμ. κανελογαρύφαλα
– 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
– 1 κούπα ζάχαρη άχνη (για πασπάλισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και δημιουργούμε μια γουβίτσα στο κέντρο όπου ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μπέικιν, τις σταφίδες, τα κανελογαρύφαλα και το κονιάκ. Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά, τα «δουλεύουμε» για αρκετή ώρα με τα χέρια και ζυμώνουμε ελαφρά ώσπου να δημιουργηθεί μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

2. Σε ταψάκι του σχήματος της αρεσκείας μας, που έχουμε λαδώσει, απλώνουμε με τη παλάμη μας τη ζύμη και ψήνουμε στους 200oC για μία περίπου ώρα. Προαιρετικά, όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Χρόνος εκτέλεσης: 75 λεπτά
Μερίδες: 10

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.