Ευκαιρίες, σουτ και … ισοπαλία




 

Της Σοφίας Τσιρώνη (imaginistes.com)

Σε ένα παιχνίδι που η Θύελλα είχε το πάνω χέρι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα απέναντι στην Ηλιούπολη, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα του Ανδρέα Μαντζούνη αρκέστηκε στο 0-0 στο δημοτικό γήπεδο Αγίου Δημητρίου για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΑ.

Η Θύελλα φαίνεται πως σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματά της, καθώς κατάφερε να συνδυάσει ωραίο θέαμα με πολλές φάσεις αλλά της έλειψαν τα αξιόπιστα τελειώματα με αποτέλεσμα την λευκή ισοπαλία στο γειτονικό ντέρμπι. Οι Μπραχαμιώτες σε κάθε αγώνα δείχνουν όλο και καλύτερο πρόσωπο κάτι που δεν ανταμείβεται πάντα με νίκη αλλά πέρα από τους τρεις βαθμούς, στόχος είναι και η βελτίωση. Οι ποδοσφαιριστές του Ανδρέα Μαντζούνη, βγήκαν νικητές στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες και με τέτοιες εμφανίσεις έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν πως θα πετύχουν τους στόχους τους.

Ξεκίνημα με άλλον αέρα

Η Θύελλα από το πρώτο λεπτό μπήκε φουριόζα στο γήπεδο με το κόρνερ του Κοκότη και τον Κουρτέση να μην μπορεί να ολοκληρώσει τη φάση. Έγινε προσπάθεια για οργανωμένη πίεση στο 11’ με την πάσα- κεφαλιά του Τζεμόπουλου στον Σιδηρόπουλο με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα πάνω απ΄ τα δοκάρια ενώ μετά από πάσα του τελευταίου στο 26’, ο Παναγιωτάκης έχασε την τελευταία στιγμή την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, καθώς χρεώθηκε με φάουλ.

Από την Ηλιούπολη, ο Ντόκο που φάνηκε αρκετά απειλητικός στην εστία του Γιαννόπουλου, είδε κάθε προσπάθειά του για γκολ να αποκρούεται από τον έμπειρο τερματοφύλακα που κατέβασε ρολά και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Στο 13’ οι Ντόκο και Γιαννακόπουλος θα πατήσουν «πόδι» στη μικρή περιοχή της Θύελλας με τους Κοκότη, Στρατή και Χυτήρη να στέκονται τείχος στις πιέσεις των αντιπάλων. Από τους παίκτες που έκαναν στα «κρυφά» τη δουλειά τους ήταν ο Ταχιράι που μάρκαρε, έκλεψε και έδωσε μάχες σώμα με σώμα με την Ηλιούπολη σε ένα παιχνίδι που η Θύελλα έκανε από την αρχή δικό της. Ο Μιχάλης Ρέτσος, που έχασε αρκετές αγωνιστικές λόγω του τραυματισμού του,  επανήλθε στον αγώνα με την Ηλιούπολη αλλά φάνηκε ότι θέλει πολύ δουλειά ακόμα ώστε να επανέλθει στην αρχική φυσική του κατάσταση.

Στο 25’ ο Κοκότης, ο οποίος έπαιξε πολύ καλά αμυντικά και επιθετικά και αξιοποίησε κάθε ευκαιρία που είχε, είδε τον ακάλυπτο Τζεμόπουλο αλλά για άλλη μια φορά ο Καταχανάκης θα προλάβει να βγει έγκαιρα και να μαζέψει τη μπάλα. Οι ευκαιρίες δεν σταματούσαν για την Θύελλα, που στο 30’, ο Στρατής θα δώσει πάσα στον Γεωργίου, εκείνος θα τροφοδοτήσει τον Παναγιωτάκη αλλά ο μάχιμος γκολκίπερ της Ηλιούπολης θα καταφέρει να αποκρούσει άλλη μια προσπάθεια των Μπραχαμιωτών. Στη συνέχεια, στο 33’ ο Τζεμόπουλος που θα βρεθεί για μια ακόμη φορά στην αντίπαλη περιοχή, θα προτιμήσει να μην σουτάρει αλλά να δώσει πάσα στον Παναγιωτάκη, που θα γυρίσει στον Σιδηρόπουλο αλλά δεν θα καταφέρει να ανοίξει το σκορ καθώς η μπάλα θα καταλήξει λίγο πάνω από τα οριζόντια δοκάρια.

Η κυριαρχία των κυανόλευκων ήταν πλέον ολοφάνερη, καθώς στο 38’ άλλη μια ευκαιρία θα χαθεί με τον Κουρτέση που σούταρε στον Καταχανάκη αλλά εκείνος απέκρουσε σε πρώτη φάση. Ο Παναγιωτάκης που βρέθηκε όμως σε καλό σημείο να σκοράρει υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, ενώ άλλη μια παρόμοια φάση με τον Σιδηρόπουλο που έδωσε πάσα στον Τζεμόπουλο στη μικρή περιοχή, θα έχει την ίδια μοίρα.

Της έλειψε ένα γκολ

Στο δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, ο Κουρτέσης θα αντικατασταθεί από τον Ευαγγελόπουλο και στο 49’ ο πολύ καλός Παναγιωτάκης θα σουτάρει ακάλυπτος, ο Καταχανάκης θα κάνει μια ασταθή απόκρουση αλλά ο Τζεμόπουλος για ακόμη μια φορά δεν θα μπορέσει να βρει δίχτυα.

Ο Σιδηρόπουλος, που μοίρασε παιχνίδι και φαίνεται πως βρήκε τη θέση του στην ομάδα, θα δώσει πάσα στον Χυτήρη να σουτάρει αλλά η μπάλα θα καταλήξει πάνω στα σώματα των αμυντικών. Ο Χυτήρης που έτρεξε, έκοψε μπαλιές, έδωσε σωστές πάσες και έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι αντικαταστάθηκε στο 58’ από τον Βάτσιο. Στο 59’ ο Γεωργίου θα περάσει μια «έξυπνη» πάσα στον αρχηγό της ομάδας ενώ εκείνος με τη σειρά του θα μοιράσει παιχνίδι στον Σιδηρόπουλο αλλά ο Ντόκο θα μπλοκάρει και θα στείλει την μπάλα σε πλάγιο άουτ.

Στο 63’ ο Τσαβδαρόπουλος θα αντικαταστήσει τον «καπιτάνο» της ομάδας, Ηλία Τζεμόπουλο, ενώ Ντόκο και Δωματιώτης από πλευράς Ηλιουπολιτών θα πλησιάσουν και πάλι τα καρέ της Θύελλας αλλά χωρίς αποτέλεσμα αφού αμυντικοί και τερματοφύλακας θα έχουν μια εξαιρετική συνεργασία. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα ο άνθρωπος κλειδί του Αγίου Δημητρίου, Γιάννης Σιδηρόπουλος, θα σεντράρει στον Ευαγγέλοπουλο αλλά ο Καταχανάκης θα αποδειχθεί το μεγάλο «αγκάθι» της αναμέτρησης, για τους Μπραχαμιώτες ενώ λίγα λεπτά αργότερα ο Τσαβδαρόπουλος δεν θα καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα στη μικρή περιοχή, έπειτα από την πάσα του Παναγιωτάκη.

Η τελευταία φάση της αναμέτρησης ανήκε και πάλι στην ομάδα του Ανδρέα Μαντζούνη, με τον Γεωργίου να παίρνει την κεφαλιά στη μικρή περιοχή αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβε να πάρει πορεία προς το δίχτυ με τον τερματοφύλακα να την προλαβαίνει και να την διώχνει. Τα συμπεράσματα μόνο θετικά θα μπορούσαν να είναι μετά τον αγώνα με την Ηλιούπολη καθώς οι παίκτες πήραν πρωτοβουλίες και πλέον «φοράνε» το καλό τους πρόσωπο στους αγώνες. Επόμενος σταθμός, η Αγία Ελεούσα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως και ο Άγιος φοβέρα θέλει.

 

ΘΥΕΛΛΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ:Γιαννόπουλος, Χυτήρης (58’ Βάτσιος), Κοκότης, Ρέτσος, Στρατής, Ταχιράι, Τζεμόπουλος (63’ Τσαβδαρόπουλος), Γεωργίου, Κουρτέσης (45’ Ευαγγελόπουλος), Παναγιωτάκης, Σιδηρόπουλος.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: Καραχανάκης, Παπανικολάου, Ντόκο, Κασιμάτης (72’ Γεμιστός), Ρωμανός, Γιαννακόπουλος, Ζουμπουνέλης, Μιχάλης (51’Δωματιώτης), Πετρίτσης, Πασπαλιάρης, Καφαλάκος.

Ομάδα ιματζινιστών παρακολουθεί με φανερό ενδιαφέρον το τοπικό ντέρμπυ της Θύελλας με την Ηλιούπολη.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.