Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα παραλιακή – Αποκλειστικά εναέρια πλάνα του NOTIA.GR




Το ΝΟΤΙΑ.GR παρουσιάζει ένα αποκλειστικό βίντεο με εναέρια πλάνα, από το μεγάλο έργο υποδομών που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής, στον Φαληρικό Όρμο.

Μέχρι το Πάσχα θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα Λεωφόρος Ποσειδώνος, θα ξεκινήσει η κατεδάφιση της υφιστάμενης λεωφόρου και σταδιακά Καλλιθέα και Μοσχάτο θα ενωθούν με τη θάλασσα.

Παράλληλα θα ξεκινήσει και η κατασκευή του οικολογικού πάρκου έκτασης 220 στρεμμάτων.

Τα έργα αυτά, θα συμβάλουν στην τουριστική ανάπτυξη της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Και όχι μόνο. Θα πάρουν αξία και οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, θα αναστηθούν πανάκριβα κτίρια που ρήμαζαν από την εγκατάλειψη, (30.000 τμ) ανάμεσά τους και το ανοιχτό γήπεδο του Beach Volley με πάνω από 6.000 θέσεις, που μπορεί να μετατραπεί σε ανοιχτό θέατρο και να γίνει το «Ηρώδειο της παραλίας».

Το NOTIA.GR  βρέθηκε στον Φαληρικό Όρμο και μίλησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αττικής, Χρήστο Καπάταη, το μάτι και το αυτί της Περιφέρειας, που χρηματοδοτεί το έργο, για να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξή του και να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα των 21 μηνών.

Η ανάπλαση αυτή δίπλα στο Σταύρος Νιάρχος και στη μαρίνα του Φλοίσβου, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της μαρίνας του Αλίμου, της μεγαλύτερης της Ν/Α Μεσογείου και της ανάπλασης της ακτογραμμής του δήμου Αλίμου, θα δημιουργήσει ένα ενιαίο παραλιακό μέτωπο, πόλο τουριστικής έλξης, που θα ξεκινάει από το Μοσχάτο και θα καταλήγει στον Άγιο Κοσμά.

 

 

Δείτε τι είπε στο NOTIA.GR ο Χρήστος Καπάταης.

 

“Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά εδώ στο Φαληρικό όρμο, οι εργασίες βλέπετε συνεχίζονται με ρυθμούς πάρα πολύ εντατικούς, δουλεύουν μέχρι και πολύ αργά κάθε μέρα, σκοπός μας είναι, πλέον δεν μετράμε μήνες, μετράμε λίγες εβδομάδες για να παραδώσουμε το πρώτο κομμάτι του έργου που είναι ο δρόμος, κάποιοι μας λοιδωρούσαν στην αρχή, δεν πίστευαν ότι θα πάμε τόσο γρήγορα, εγώ θα σας καλέσω σε λίγες εβδομάδες να περνάτε από τον καινούριο δρόμο”

Καλλιθέα και Μοσχάτο παίρνουν πίσω την “κλεμμένη θάλασσα”

“Πίσω μου βλέπετε το μεγαλύτερο έργο που εκτελεί αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Αττικής και νομίζω είναι απ τα μεγαλύτερα έργα υποδομών που αυτή τη στιγμή εκτελεί φορέας του Ελληνικού Δημοσίου στη χώρα. Εμείς στην παράταξή μας Δύναμη Ζωής είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που κάνουμε, σε ελάχιστο χρόνο, σε δυο χρόνια περίπου η πρώτη φάση του έργου παραδίδεται, πίσω βλέπετε τις τελευταίες εργασίες που γίνονται στον Ιλισσό και στο κομμάτι που αφορά το Δήμο Μοσχάτου Ταύρου.

Πάρα πολύ γρήγορα θα παραδοθεί για να αρχίσει η επόμενη φάση που δεν είναι τίποτα άλλο από το μεγάλο οικολογικό πάρκο των 220 στρεμμάτων που θα γίνει στην παραλία του Μοσχάτου. Πλέον όπως λέω τον τελευταίο καιρό μετράμε εβδομάδες προκειμένου να παραδώσουμε αυτό το τεράστιο έργο το οποίο θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή και το Μοσχάτο και την Καλλιθέα, αλλά πέρα από αυτό θα ξαναδώσει την κλεμμένη θάλασσα που είχε η πόλη της Καλλιθέας και του Μοσχάτου στους πολίτες της .

Εδώ στο κομμάτι αυτό του Μοσχάτου είναι τα 220 στρέμματα τα οποία με το τελείωμα της πρώτης φάσης θα ξεκινήσει να φτιάχνεται το μεγάλο παραλιακό πάρκο της περιοχής μας. Απ’ ότι αντιλαμβάνεστε θα ξεκινήσει και η ενοποίηση του παράκτιου μετώπου με την αναπλάση και τα έργα που γίνονται μπροστά στο ΣΕΦ, αυτά που κάνουμε εμείς στο Φαληρικό Όρμο και θα μπορεί εύκολα πλέον ένας πολίτης να ξεκινήσει τον περίπατό του απ’ το ΣΕΦ και να καταλήξει έως και τον Άλιμο.

 

“Αναστήσαμε” τα εγκαταλειμμένα ακίνητα των Ολυμπιακών Αγώνων

Στην παράταξή μας είχαμε πει απ την αρχή ότι θα κάνουμε μια διαφορετική διαχείριση της δημόσιας περιουσίας. Τα ακίνητα που βλέπετε πίσω μου για τουλάχιστον 12 χρόνια ήταν εγκαταλειμμένα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από τη στιγμή που τα παρέλαβε η Περιφέρεια Αττικής ξεκίνησε τη σταδιακή ανάταξή τους.

Σήμερα η πρώτη χρήση και προσωρινή χρήση προκειμένου να μην πληρώνει η Περιφέρεια Αττικής μεγάλα ποσά σε νοίκια, χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες της περιφέρειας Αττικής προσωρινά για δυο τρία χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί όλο το έργο.

Απ αυτό θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε ένα πολύ μεγάλο ποσό, και σε επόμενη φάση αφού φύγουμε από δω να μπορέσουμε να πάρουμε κάποιο άλλο κτίριο του δημοσίου, έτσι ώστε αυτό που λέμε νοικοκύρεμα να το κάνουμε πράξη και να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο κάτω.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Σεπτέμβριος του 2015

Λίγους μήνες μετά ο χώρος καθαρισμένος

Τα έργα σε εξέλιξη

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Νίκου Καραγιάννη στο ypodomes.com, η νέα «εγκιβωτισμένη» λεωφόρος που βρίσκεται περίπου 80 μέτρα πιο κοντά στη θάλασσα ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία αρχικά το ένα ρεύμα και λίγες εβδομάδες αργότερα το επόμενο. Η νέα μορφή της λεωφόρου είναι μία σχεδόν «επίγεια» σήραγγα η οποία διακόπτεται περίπου στο μέσον της.

Μόλις δοθεί στην κυκλοφορία το νέο τμήμα, θα ξεκινήσει η κατεδάφιση της υφιστάμενης λεωφόρου προκειμένου να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα και να θωρακιστεί στο σύνολο της η περιοχή.

Το πλέον δύσκολο κομμάτι του έργου είναι τώρα που το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου θα πρέπει να «κουμπώσει» με τη Λ.Συγγρού από τη μία, τη Λ.Κηφισού και τον άξονα προς Πειραιά από την άλλη.

Ουσιαστικά το νέο τμήμα ξεκινά μετά τον μεγάλο ανισόπεδο κόμβο που ενώνει τη Λ.Κηφισού με την παραλιακή και τελειώνει στη σύνδεση με την Λ.Συγγρού αλλά και τη συνέχεια της Λ.Ποσειδώνος στο Φλοίσβο.

Τα έργα έχει αναλάβει η ΑΚΤΩΡ και σύμφωνα με το πιο πρόσφατο χρονοδιάγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής το επόμενο διάστημα πρόκειται να δημοπρατηθεί και η Β`φάση της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου που περιλαμβάνει τη δημιουργία του Οικολογικού Πάρκου, ένα «πράσινο» έργο κόστους 90εκατ.ευρώ που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από πόρους της Περιφέρειας Αττικής όπως άλλωστε και το τρέχων έργο που είχε αρχικό κόστος 150εκατ.ευρώ.

Περιλαμβάνεται επίσης και το «σκέπασμα» των σηράγγων και η κατασκευή 2 υπόγειων πάρκινγκ προκειμένου να δημιουργηθεί από πάνω το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Αθήνας, μόλις 5χλμ από το κέντρο της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα παραλιακή – Αποκλειστικά εναέρια πλάνα του NOTIA.GR

  • 02/02/2019 at 3:56 μμ
    Permalink

    Και με το γήπεδο ποδοσφαίρου της παραλίας τζιτζιφιών που αθλείται και αγωνίζεται όλοι οι σύλλογοι της Καλλιθέας τι θα γίνει;

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.