Γλυφάδα: Ρεκόρ αιτήσεων για τους οικιακούς κάδους ανακύκλωσης




Περισσότερες από 1500 αιτήσεις έχει λάβει σε δύο μόλις μέρες, ο δήμος Γλυφάδας, για τους οικιακούς κάδους ανακύκλωσης, που προσφέρει δωρεάν στους δημότες.

Με την προμήθεια και δωρεάν διάθεση πλαστικών κάδων οικιακής ανακύκλωσης σε κατοίκους, σχολεία και άλλα δημόσια κτίρια, ο Δήμος Γλυφάδας στοχεύει στην καλλιέργεια συνείδησης ανακύκλωσης και ειδικότερα της διαλογής στην πηγή και στη μείωση ακόμα περισσότερο των απορριμμάτων.

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, μικρό πλαστικό κάδο οικιακής ανακύκλωσης (75lt), εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, ο οποίος αυξάνει σε υψηλό βαθμό τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς κάνει ευκολότερο το διαχωρισμό τους από τα υπόλοιπα απορρίμματα εντός των οικιών και των δημοσίων κτιρίων. Στους ειδικούς αυτούς κάδους συλλέγονται συσκευασίες από πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και λευκοσίδερο.

Όποιος δημότης Γλυφάδας επιθυμεί να προμηθευτεί δωρεάν τον κάδο οικιακής ανακύκλωσης μπορεί να συμπληρώσει τη σχετική φόρμα εδώ:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeg7gSoX0U3GoXK9lUQwJkMlBvhW2n3XDmpK63f1wYfYmF5Ww/viewform

Στη συνέχεια μπορεί να τον παραλάβει είτε από το Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15, ισόγειο) είτε από το τμήμα καθαριότητας (Παναγούλη 3).

Γιώργος Παπανικολάου, δήμαρχος Γλυφάδας:

“Όταν οι πολίτες συμμετέχουν μαζικά στην ανακύκλωση, η πόλη μας έχει πολλαπλά οφέλη. Ήδη την περσινή χρονιά με την μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για ανακύκλωση σε όλα τα ρεύματα πετύχαμε τη μείωση κατά 15% των απορριμμάτων του Δήμου Γλυφάδας που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ Φυλής και εξοικονομήσαμε έτσι δαπάνες ύψους 300.000 ευρώ ετησίως!

Όσο βελτιώνουμε και ενισχύουμε τη διαλογή οικιακών απορριμμάτων στην πηγή, δηλαδή στα σπίτια μας, τόσο η Γλυφάδα μας γίνεται πιο καθαρή, πιο βιώσιμη, πιο λειτουργική.

Ευχαριστώ θερμά την αντιδήμαρχο καθαριότητας & ανακύκλωσης Άννα Καυκά , για την προσπάθεια και τη συμβολή της στην επιτυχία αυτή, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα για τον καθημερινό αγώνα τους και τους χιλιάδες των συμπολιτών μας που στηρίζουν την προσπάθεια για μια πιο καθαρή και όμορφη Γλυφάδα.

Το κίνημα ανακύκλωσης που εξελίσσεται δυναμικά στην πόλη μας θα συνεχιστεί και η Γλυφάδα είναι ήδη πρωτοπόρος και σε αυτό τον τομέα και θα συνεχίσουμε ακόμα πιο στοχευμένα να ενσωματώνουμε την κουλτούρα ανακύκλωσης στην πόλη μας συνεχίζοντας στα σχολεία και στην εκπαίδευση των παιδιών μας.

Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων μας – μόλις την περασμένη Πέμπτη ανακοινώσαμε την πρωτοβουλία – και η προσφορά φυσικά συνεχίζεται, με μια μικρή αναμονή στην παραλαβή, λόγω της τόσο υψηλής ζήτησης”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.