Το μήνυμα του Χρήστου Κορτζίδη προς μαθητές & γονείς στον Αγιασμό




Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς,

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες για το λαό μας. Η κοινωνία δοκιμάζεται σκληρά. Η ανεργία, η φτώχεια και η εξαθλίωση διευρύνονται καθημερινά. Οι υπηρεσίες της κοινωνικής πρόνοιας, της δημόσιας υγείας και παιδείας συρρικνώνονται δραματικά.

Οι Δήμοι που είναι επιφορτισμένοι με την παροχή βασικών προνοιακών και κοινωνικών υπηρεσιών δεν έχουν πλέον πόρους για τα στοιχειώδη.

Ενώ οι συνεχείς περικοπές στις κρατικές επιχορηγήσεις την τελευταία τριετία έχουν ξεπεράσει το 60% η κυβέρνηση προχώρησε πρόσφατα και σε νέες.

Σήμερα οι κρατικές επιχορηγήσεις για τα σχολεία του δήμου μας είναι 9 φορές μικρότερες από αυτές του 2009.
Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο.

Εμείς ως δημοτική αρχή δεν είναι δυνατό να συναινέσουμε σε αυτές τις πολιτικές. Θα εναρμονιστούμε με τη δοκιμαζόμενη κοινωνία και τους αγώνες της και θα συμβάλουμε, όσο μας αναλογεί, στην οργάνωση, στην ενότητα και στην αλληλεγγύη των δημοτών μας.

Σας ενημερώνουμε ότι οι Δήμαρχοι όλης της χώρας, αποφάσισαν το διήμερο προειδοποιητικό κλείσιμο των Δήμων την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου και σας καλούμε στο συλλαλητήριο που θα γίνει την Τετάρτη στις 11.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Καλή δύναμη και καλή σχολική χρονιά σε όλους.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης

Χρήστος Κορτζίδης

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.