Άγιος Δημήτριος: H Aλεξάνδρα μοίρασε χαρά στα προσφυγόπουλα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




alexakolaz

H Alexandra Christ, με καταγωγή από την Ελλάδα (από οικογένεια μεταναστών) και από το Λίβανο, είχε μια ιδέα:
Να δημιουργήσει μια δράση για να βοηθήσει παιδιά προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, στα διάφορα hot spot και σε δομές φιλοξενίας, αλλά και παιδιά των τοπικών κοινωνιών της Αθήνας, μοιράζοντας χαρά. Πως; Με το ποδόσφαιρο! Κατάφερε μέσα σε 2 μήνες να συγκεντρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό χρημάτων μέσω δωρεών από την κοινότητά της στην Καλιφόρνια και έτσι μπόρεσε να αγοράσει μπάλες ποδοσφαίρου.
Ταξίδεψε στην Ελλάδα με το συνεργάτη της και αφού επισκέφτηκαν τις δομές του Ελαιώνα και του Σχιστού μοιράζοντας τις μπάλες στα παιδιά των προσφύγων, πέρασαν και από την πόλη μας προσφέροντας μπάλες σε όλους τα ασυνόδευτους ανήλικους-πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον ξενώνα της ‘Αποστολής’ (MKO της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών) “ΕΣΤΙΑ” που εδρεύει στο Αγίου Δημητρίου, αλλά και στους Παιδικούς Σταθμούς της πόλης.
Η δράση της Αλεξάνδρας ονομάζεται Peace Joy Soccer και ο δήμος την ευχαρίστησε για την προσφορά και την ευαισθησία της!
Στον ξενώνα “ΕΣΤΙΑ” η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό της δομής, αναζητώντας τρόπους με τους οποίους τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί θα μπορούσαν να ενσωματωθούν περαιτέρω στην τοπική κοινωνία, να συγχρωτιστούν μέσα στην πόλη και να συμμετέχουν σε δραστηριότητες, καλλιτεχνικές, αθλητικές και εθελοντικές.

alexa1

alexa2

alexa3

alexa6

alexa7

alexa8

alexa9

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.