Εκδήλωση τιμής, για τον πολιτισμό και την παράδοση της Ηπείρου (VIDEO&EIKONEΣ)




 

argyhp2

argyhp7

Η εκδήλωση που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης το Σάββατο 28 Μαΐου στο ανοικτό πέτρινο θέατρο Αργυρούπολης άνοιξε τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αργυρούπολης – Ελληνικού.
Σε μια εκδήλωση τιμής για τον πολιτισμό και την παράδοση της Ηπείρου δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στο πέτρινο θέατρο και το χειροκρότημα ήταν ακατάπαυστο.

argyhp8

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Αδελφότητας, Γιώργος Κωτσαντής, αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου και τη στήριξη που έχει από όλους τους Ηπειρώτες. Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύεται το συλλογικό έργο που κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας. «Παίρνουμε δύναμη και συνεχίζουμε, γιατί έχουμε χρέος και καθήκον να στηρίξουμε την παράδοσή μας.». Ευχαρίστησε τους χορηγούς: Εκπαιδευτήρια Γ. ΖΩΗ , Λάζαρο Τογρίδη, Αφοί Ρούπα, Ηπειρώτικη Γωνιά, Συστήματα συναγερμού GAC για την αμέριστη βοήθειά τους προς τον σύλλογο, καθώς επίσης και τον Δήμαρχο , τους Αντιδημάρχους και τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου για την παραχώρηση και καθαριότητα του χώρου .

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κος Κωνσταντάτος Γιάννης στον σύντομο χαιρετισμό του επιβράβευσε τη δουλειά που κάνει ο σύλλογος και δεσμεύτηκε ότι πάντα θα είναι κοντά του. Ο αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, Κώστας Κωνής, χαρακτήρισε μεταξύ άλλων τον σύλλογο ως στυλοβάτη στήριξης της Ηπειρώτικης παράδοσης και παροτρύνε τους Ηπειρώτες να επισκεφτούν την Ήπειρο το καλοκαίρι .
Ακολούθησε με τρόπο ποιητικό και με λόγια γεμάτα ποίηση μια σύντομη αναφορά στην Ηπειρώτικη παράδοση και τον Ηπειρώτικο πολιτισμό από τη Λαογράφο – Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών και Σύμβουλο των εκπαιδευτικών, κα Παναγιωτοπούλου

argyhp1
Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας, τα χορευτικά τμήματα και τους χοροδιδασκάλους για την προσπάθεια και το μεράκι τους. Ήταν η πρώτη φορά σε εκδήλωση που δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε το καλύτερο χορευτικό.
Ήταν όλα ισάξια. Μπράβο τους! Συγχαρητήρια!
Όταν η παράσταση τελείωσε, ο κόσμος έγινε ένα και χόρεψε. Ευχαριστούμε επίσης, την κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου για την όμορφη βραδιά που μας χάρισε.
Μας τίμησαν με την παρουσία τους τα παρακάτω χορευτικά τμήματα : Σύλλογος γυναικών Αγίου Γεωργίου Βοιωτίας , με δάσκαλο τον Μπάμπη Μαρίνη , σύλλογος Ηπειρωτών Αγίας Παρασκευής , με δασκάλους την ακούραστη Βασίλω Ιωάννου και τον Αλέκο Γεωργάκη, σύλλογος Ηπειρωτών Καλλιθέας με δασκάλους τον Θοδωρή και τη Βαρβάρα Μπότσαρη ,σύλλογος Ηπειρωτών Αετόπετρας Ιωαννίνων με δάσκαλο τον Νίκο Ζέκη ( είναι τιμή που διδάσκει και σε ένα από τα δύο χορευτικά του συλλόγου μας ) και φυσικά το παιδικό και το εφηβικό τμήμα της Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης με δασκάλους τη Στεύη Τσούτση στα παιδιά και τον Σπύρο Παπαγιώτη στους εφήβους στο τμήμα του Σαββάτου.

argyhp3

argyhp4

argyhp6

argyhp5
Μας τίμησαν με την παρουσία τους : Ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος , οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Κρητικός , Μάνθος Ευφραιμίδης , Ευαγγέλου Κορίνα , Στελλάκη Ειρήνη , οι εντεταλμένοι σύμβουλοι Λάζαρος Τογρίδης Μιχάλης Τζιάλας, Χαρά Λαμπρινού, ο Θεόδωρος Λιάπης, επικεφαλής Δημοτικής παράταξης Αγωνιστική Πρωτοβουλία Αργυρούπολης, η εκπρόσωπος του Παραρτήματος Εθνικής Αντιστάσεως Αργυρούπολης και πρώην πρόεδρος του συλλόγου μας κα Κούτουλα Θωμαή, από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος οι : αντιπρόεδρος Κωνής Κώστας , Σιαμέτη Ελευθερία , Αντώνης Κοντός , Σιαμέτη Ελευθερία, Καραγεωργίου Μαίρη , από Romianews ο Χριστόφορος Ευθυμίου, από τους πολιτιστικούς συλλόγους Ηπειρωτών : Καλλιθέας η πρόεδρος Κίσκου Γεωργία , Αγ. Παρασκευής η Πρόεδρος Βασίλω Ιωάννου, Γλυφάδας ο Πρόεδρος Ζωίδης Γεράσιμος , ο Γραμματέας Κατωπόδης Αναστάσιος, από τον σύλλογο γυναικών Αγ, Γεωργίου Βοιωτίας η πρόεδρος κα Χαιτίδου , ο συγγραφέας Χρήστος Τούμπουρος , από την Ενωση Ποντίων Αργυρούπολης , ο πρόεδρος Ιορδανίδης Ηλίας, από τον σύλλογο Κεφαλλονιτών η γραμματέας Ντάγκα Σοφία, εκπρόσωπος από τον σύλλογο Κρητών Αργυρούπολης, ο γραμματέας τομέα Μεταφορών ΠΑΣΟΚ Ρώσσης Λάμπρος , ο συγγραφέας και Νομαρχιακός σύμβουλος Γάκης Αντώνης, από την Ομοσπονδία Μουργκάνας η πρόεδρος Ζωή Ντρούγκα από τον σύλλογο Ηπειρωτών Βύρωνα η Αλέκα Σιώζου .

Σας ενημερώνομε για τις επόμενες εκδηλώσεις μας:

1) Στις 12 Ιουνίου παρουσίαση του Βιβλίου: Τα μυθικά μονοπάτια της Ηπείρου, «Ταξίδι στο Ιόνιο» στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης.
2) Στις 18 Ιουνίου οι Ηπειρώτικοι σύλλογοι Γλυφάδα , Ελληνικού , Ηλιούπολης , Βύρωνα και η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης σε συνδιοργάνωση με τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη και τη βοήθεια του Δήμου αναβιώνουμε τον Ηπειρώτικο γάμο.
3) Στις 2 Ιουλίου, Σάββατο έχουμε το Ηπειρώτικο πανηγύρι , στο Πατητήρι Αργυρούπολης με την κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου και τον Σάββα Σιάτρα.
Σας περιμένουμε όλους , να είστε πάντα καλά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.