Νέα Σμύρνη: Προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου για φοιτητές και μαθητές




Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Νέα Σμύρνη θα φιλοξενήσει φοιτητές και μαθητές από όλη την Ελλάδα σε μια μοναδική προσομοίωση.

Την Παρασκευή 6/11 έως και την Κυριακή 8/11/2015, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η Πρότυπη Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου στα πλαίσια συνεργασίας του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων και του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Σκοπός της προσομοίωσης είναι η πληροφόρηση και η εξοικείωση των συμμετεχόντων με τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και η πολιτική ενεργοποίηση και συμμετοχή των νέων σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Νέα Σμύρνη και η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της, για τρεις μέρες θα γίνει το κέντρο συνάντησης για πάνω από 50 νέους φοιτητές και αποφοίτους από όλη την Ελλάδα, ενώ μαθητές λυκείων της Νέας Σμύρνης θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην προσομοίωση.

Για τους σκοπούς της προσομοίωσης και για την αποφυγή ταύτισης με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και προβλήματα ενός συγκεκριμένου δήμου, δημιουργήθηκε ένας “φανταστικός” δήμος από τους οργανωτικούς και ακαδημαϊκούς συντελεστές.

Ο δήμος της προσομοίωσης ονομάστηκε φέτος Νέα Καισάρεια και συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν όλοι οι δήμοι της Ελλάδας

. Στους συμμετέχοντες παρέχεται ο ενημερωτικός φάκελος της προσομοίωσης καθώς και βεβαιώσεις συμμετοχής. Οι πιο αποδοτικοί και παραγωγικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι θα βραβευθούν από την Οργανωτική Επιτροπή.

Οι εγγραφές και η τελετή έναρξης θα λάβουν χώρα στον πολυχώρο “Γαλαξία” του Δήμου Ν. Σμύρνης, ενώ οι συνεδριάσεις στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης. Δεν υπάρχει αντίτιμο συμμετοχής καθώς τα έξοδα καλύπτονται από το Δήμο Νέας Σμύρνης.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση ενδιαφέροντος συμμετοχής ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: www.ppds.gr Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος: Γιώργος Κρικρής

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.