Συμφωνία για την αναδάσωση στον Υμηττό




Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού, Βασίλης Βαλασόπουλος και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αντιμετώπισης των καταστροφών που προκάλεσε στον Υμηττό η πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου. 
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού, συμφωνήθηκε να προχωρήσουν άμεσα από τον Σ.Π.Α.Υ τα αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα, με σειρά παρεμβάσεων συγκράτησης των εδαφών.
Συμφωνήθηκε, επίσης, η σύναψη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου, του Σ.Π.Α.Υ. και του εποπτεύοντος Δασαρχείου για την ταχεία ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών, η οποία με κοινή δέσμευση προβλέπεται να υπογραφεί εντός 10 ημερών και η χρηματοδότηση του Συνδέσμου από το Πράσινο Ταμείο για τις εργασίες αναδάσωσης και αποκατάστασης της πληγείσης περιοχής.
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης και Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Υ, Βασίλης Βαλασόπουλος ευχαρίστησε τον Υπουργό κ. Μουσουρούλη για την άμεση ανταπόκρισή του, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων και έργων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.