Τα βιβλία ταξιδεύουν από τη Γλυφάδα στο Μόναχο και στο Σικάγο

Συγγραφέας
22 Απριλίου, 2026
3 λεπτά διάβασμα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, η Γλυφάδα μοίρασε εκατοντάδες βιβλία!

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου αύριο! Στη Γλυφάδα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, 300 βιβλία περίμεναν σήμερα σε παγκάκια του Δρόμου των Ποιητών, της πλατείας Καραϊσκάκη, της πλατείας Μακεδονίας και της παραλίας, τους καινούργιους αναγνώστες τους! Μέσα σε σακούλες που είχαν επάνω ένα καλαίσθητο αυτοκόλλητο, τα βιβλία περίμεναν Εσάς να τα πάρετε στα χέρια σας, να τα διαβάσετε και να τα αφήσετε όπου εσείς νομίζετε -στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, σε πόλεις, σε χωριά, σε ορεινές περιοχές, σε νησιά, σε παραλίες, σε καφετέριες- για να τα διαβάσουν όσο γίνεται περισσότεροι!

Κάθε βιβλίο συνοδευόταν από οδηγίες: αφού το διαβάσετε, μπορείτε να το “ελευθερώσετε” ξανά σε όποιο σημείο της Ελλάδας – ή και του κόσμου – θέλετε!

Στη συνέχεια, απλά ενημερώνετε την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Εμμανουέλα Αργυροπούλου στο email [email protected],



για να συνεχιστεί το ταξίδι του.

Το πιο όμορφο; Η πορεία των βιβλίων μας καταγράφεται!

Και τα περσινά βιβλία;

Απογειώθηκαν!

Βρέθηκαν σε: Κεφαλονιά, Αίγινα, Παύλιανη, Νίσυρο, Σίκινο, Πάρο, αλλά και σε Μόναχο, Ρώμη, Σικάγο!

Ένα βιβλίο από τη Γλυφάδα μπορεί να γίνει πρεσβευτής ιδεών και χαράς παντού!

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε:

“Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου αύριο και η Γλυφάδα μας γιόρτασε για άλλη μια χρονιά, με μια ξεχωριστή δράση! Τριακόσια βιβλία “ελευθερωθηκαν” στην πόλη μας και θα ταξιδέψουν παντού!

Το ταξίδι ξεκίνησε από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Γλυφάδας. Τα βιβλία έφθασαν στην πλατεία Καραϊσκάκη, στην πλατεία Μακεδονίας, στον Δρόμο των Ποιητών και στην παραλία μας, μέσα σε χάρτινες σακούλες. Όσοι περπατήσατε σήμερα σε αυτά τα σημεία και βρήκατε τα βιβλία, καλείστε να τα διαβάσετε και μετά να τα αφήσετε όπου εσείς επιθυμείτε -σε ορεινές πόλεις, σε νησιά, σε παραλίες, σε καφετέριες, στην Ελλάδα, στο εξωτερικό- ώστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους και να τα διαβάσουν όσο περισσότεροι μπορούν. Είναι μια δράση, την οποία ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια και συνεχίζουμε με πολλή χαρά. Πέρσι, τα βιβλία από τη Γλυφάδα έφθασαν μέχρι το Μόναχο και το Σικάγο! Φέτος;”

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Άννυ Καυκά τόνισε: “Τα βιβλία δεν μένουν πια στα ράφια, ζωντανεύουν στους δρόμους και στις καρδιές των ανθρώπων. Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε αυτή τη μοναδική αλυσίδα πολιτισμού!”

Είσαι έτοιμος να γίνεις κρίκος σε αυτή την υπέροχη αλυσίδα;

Βρες το βιβλίο σου, ζήσε μαζί του και άφησέ το να συνεχίσει το ταξίδι του!

Γιατί όπως και οι ιδέες, έτσι και τα βιβλία δεν πρέπει ποτέ να μένουν φυλακισμένα!

Πηγή: Δήμος Γλυφάδας (Municipality of Glyfada)

Μοιραστείτε το άρθρο

notia team

Ο συγγραφέας δεν έχει συμπληρώσει ακόμη το βιογραφικό του.

Δείτε όλα τα άρθρα από notia team

Συνεχίστε να Διαβάζετε

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα από τη συλλογή μας