Τα SmartBus ήρθαν στη Γλυφάδα και είναι Δωρεάν για όλους




Τι θα έλεγες για μια Δημοτική Συγκοινωνία διαθέσιμη όπου και όταν τη θέλεις; Ένα βανάκι που μπορείς να το καλέσεις μέσω της εφαρμογής SmartBus από το κινητό σου -όπως καλείς ένα ταξί- και να έρθει σε μία από τις 11 προκαθορισμένες στάσεις, να σε παραλάβει και να σε πάει στον προορισμό σου (εντός των ορίων της πόλης), εντελώς Δωρεάν;

Ο Δήμος Γλυφάδας στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κινητικότητας παρέχει πιλοτικά αυτή την εξαιρετικά χρήσιμη και λειτουργική για τους κατοίκους της πόλης υπηρεσία.

Η ιδέα είναι ότι ένας στόλος μικρών οχημάτων, που λειτουργεί συμπληρωματικά με τη Δημοτική Συγκοινωνία, παραλαμβάνει επιβάτες από προκαθορισμένες στάσεις προς άλλες περιοχές του Δήμου και με ευέλικτο τρόπο εξυπηρετεί τις μετακινήσεις τους.

Η διαφορά από την κλασική Δημοτική Συγκοινωνία είναι ότι το δρομολόγιο των οχημάτων καθορίζεται δυναμικά και με βάση τη ζήτηση, ώστε να εξασφαλιστεί η βέλτιστη εξυπηρέτηση των επιβατών.



Η υπηρεσία δοκιμάζεται ήδη πιλοτικά στη Γλυφάδα, τις καθημερινές, Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.

Για την επικοινωνία των χρηστών με την υπηρεσία, αλλά και την ευφυή δρομολόγηση των οχημάτων, αναπτύχθηκε η εφαρμογή SmartBus για έξυπνα κινητά τηλέφωνα, η οποία παρέχεται δωρεάν στους πολίτες!

Η υπηρεσία αυτή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του έργου DIT4TraM, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ και βασίζεται σε προχωρημένους αλγόριθμους για τη διαχείριση της ροής επιβατών, τη διαχείριση του στόλου και τη βέλτιστη κατανομή των οχημάτων στο δίκτυο.

Οι 11 στάσεις της Γλυφάδας για τα SmartBus είναι οι εξής:

📌 Πλ. Γλυφάδας

📌 Πλ. Βεργωτή

📌 Κύπρου

📌 Γυμνάσιο

📌 Αγ. Τριάδα

📌 Ανθέων

📌 Αιγαίου

📌 ΔΕΗ

📌 Τροχαία

📌 Άγ. Τρύφωνας

📌 Πλ. Καραϊσκάκη

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.