Παλαιό Φάληρο: Στα «κάγκελα» οι κάτοικοι με την ΕΤΑΔ και την ηχορύπανση από τις συναυλίες




Στις 30 Μαΐου 2024, στις 19:00 θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

Κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου, με επιστολή τους προς τον Δήμο, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους, στρέφονται κατά της ΕΤΑΔ που μισθώνει το χώρο της Πλατείας Νερού για συναυλίες.

Οι κάτοικοι ζητούν να πάρει θέση για το θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο γιατί “η ζωή τους γίνεται ανυπόφορη, επί σειρά ετών αντιδρούν κατά της ΕΤΑΔ χωρίς όμως αποτέλεσμα”. Ζητούν από τους δημοτικούς συμβούλους “να αποφασίσουν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων που εκπροσωπούν μακριά από παραταξιακά, πολιτικά, κομματικά ή άλλα συμφέροντα”.

Μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχουν αντιδράσεις για την ηχορύπανση που προκαλείται και από τη Μαρίνα Φλοίσβου. Δείτε αναλυτικά την επιστολή:



ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Παλαιό Φάληρο: 20 Μαΐου 2024

Προς : Δήμο Παλαιού Φαλήρου Υπ’ Όψιν: Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Κοιν : Αρχηγούς Παρατάξεων και Δημοτικούς Συμβούλους

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ & ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

Τεράστια προβλήματα έχουν ανακύψει στους κατοίκους του Π. Φαλήρου και της Καλλιθέας από τη μέχρι τώρα χρήση της Πλατείας Νερού για Συναυλίες τους καλοκαιρινούς μήνες.  

Η ηχορύπανση, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, τα προβλήματα στην κυκλοφοριακή και τη συγκοινωνιακή λειτουργία, η περίφραξη με σιδερένια παραπετάσματα και συρματοπλέγματα που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και στους χώρους αυτούς, αλλά και σοβαρά ζητήματα ασφάλειας των χιλιάδων επισκεπτών υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δεν συνάδουν σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

Ο περιβάλλον χώρος του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ δεν έχει οριοθετηθεί μέχρι σήμερα ώστε να ενταχθεί στο πολεοδομικό σχέδιο κανενός δήμου οπότε δεν υπάρχουν και όρια μεταξύ των δήμων. Αλλά και αν αυτό δεν συνέβαινε και θεωρηθεί ότι ο χώρος υπάγεται στο Δήμο Καλλιθέας η ΕΤΑΔ ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του Παλαιού Φαλήρου. Αυτό έγινε γιατί οι περιβαλλοντικές συνέπειες και ειδικά η ηχορύπανση από τις συναυλίες εκεί πλήττουν τους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου οι οποίοι επειδή η ζωή τους γίνεται ανυπόφορη επί σειρά ετών αντιδρούν κατά της ΕΤΑΔ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντίδραση υπάρχει και από την Μαρίνα Φλοίσβου για την ηχορύπανση. Δημοτικοί σύμβουλοι (και της διοίκησης) έχουν τοποθετηθεί ήδη υπέρ του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων. Το ίδιο έχουν πράξει και πολλοί βουλευτές (και της κυβέρνησης).

Οι συναυλίες όμως δεν σταμάτησαν, η ΕΤΑΔ αναμισθώνει τον χώρο και όχι μόνο ξαναρχίζουν την  9 Ιουνίου 2024 αλλά επεκτείνονται σε διάρκεια επτά νυκτερινών καλοκαιρινών ωρών στις οποίες πρέπει να προσθέσουμε και τις ημερήσιες πρόβες. Κάθε τόσο ανακοινώνεται και μια νέα συναυλία.

Το δημοτικό συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου καλείται να λάβει απόφαση για το σοβαρό αυτό πρόβλημα των κατοίκων της πόλης του όπως έπραξε αντίστοιχα το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας με Ψήφισμά του την 7/11/2023 στο οποίο μάλιστα αναφέρεται σε συντονισμό δράσεων των Δήμων Καλλιθέας και Π. Φαλήρου, αλλά και πολλές άλλες μετέπειτα ενέργειες και αποφάσεις του μεταξύ των οποίων και μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα.

Οι κάτωθι υπογράφοντες, παρακαλούμε να συμπεριλάβετε μεταξύ των θεμάτων σηζήτησης της ημερήσιας διάταξης του επομένου Δημοτικού Συμβουλίου τo θέμα αυτό για τη λήψη σχετικής απόφασης η οποία να αποσταλεί προς την ΕΤΑΔ.

Παρακαλούμε κάθε έναν χωριστά τους δημοτικούς συμβούλους να αποφασίσουν με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων που εκπροσωπούν μακριά από παραταξιακά, πολιτικά, κομματικά ή άλλα συμφέροντα. (ακολουθούν υπογραφές 40 κατοίκων)

Η επιστολή διαμαρτυρίας της μαρίνας Φλοίσβου:

Δείτε ακόμη: Mηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Καλλιθέας για την «Πλατεία Νερού» και τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Παλαιό Φάληρο: Στα «κάγκελα» οι κάτοικοι με την ΕΤΑΔ και την ηχορύπανση από τις συναυλίες

  • 22/05/2024 at 12:45 μμ
    Permalink

    Μένω στο Παλαιό Φάληρο. Είμαι πολύ μακριά από αυτό το σημείο. Δεν με επηρεάζει η ηχορύπανση της πλατείας νερού. Όμως οι κάτοικοι που διαμαρτύρονται έχουν απόλυτο δίκιο. Έχει υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής τους. Έχει μειωθεί η αξία των ακινήτων τους. Πρέπει να τους υποστηρίξουμε όλοι οι κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου.

    Απαντήστε
    • 23/05/2024 at 10:54 πμ
      Permalink

      Κύριε Γίωργο Δ,
      Θέτετε το θέμα στην σωστή και πραγματική βάση και ευχαριστούμε για το σχόλιο σας
      [email protected]

      Απαντήστε
  • 23/05/2024 at 11:21 πμ
    Permalink

    εγώ μένω κοντά στην Αγ. Αλεξάνδρου και ακούγεται σαν να είναι δίπλα μας. Είναι τραγικά ενοχλητικό! Έχει τύχει να βρεθώ στην παραλία της Φρεαττύδας στον Πειραιά κατά τη διάρκεια συναυλίας στην πλατεία Νερού και ακούγεται έως εκεί, φανταστείτε τι τραβάμε όσοι μένουμε στην γύρω περιοχή.

    Απαντήστε
    • 24/05/2024 at 10:19 πμ
      Permalink

      Έχει τύχει να βρεθώ στην τεβέρνα Πανόραμα, στον Προφήτη Ηλία στον Πειραιά, σχεδόν 3 χλμ μακριά από την Πλατεία Νερού ημέρα και ώρα που γινόταν sound check πριν από συναυλία.

      Ο ήχος από τα ηχεία και η φωνή του ομιλητή ακουγόταν ξεκάθαρα και δυνατά !

      Απαντήστε
    • 24/05/2024 at 10:21 πμ
      Permalink

      Κα Ελένη Κ.
      Είναι γεγονός αυτό που λέτε και τεράστιο πρόβλημα. Φανταστείτε αυτούς που μένουν απέναντι τι τραβάνε
      Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο
      [email protected]

      Απαντήστε
    • 31/05/2024 at 5:02 μμ
      Permalink

      Προσωπικά θα ήθελα να τονίσω πως ακριβώς δίπλα από τη Πλατεία Νερού, βρίσκεται το Φιλοζωικό Σωματείο Παλαιού Φαλήρου. Όποιος δεν ενοχλείται από την ηχορύπανση, ας μπει στη θέση αυτών των ψυχών που υποφέρουν κάθε καλοκαίρι!

      Απαντήστε
  • 25/05/2024 at 8:18 μμ
    Permalink

    Στις 30 Μαΐου 2024, στις 19:00 θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου

    [email protected]

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.