Mηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Καλλιθέας για την «Πλατεία Νερού» και τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ




Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών κατέθεσε ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανή διάπραξη ή απόπειρα διάπραξης αξιοποίνων πράξεων, που έχουν σχέση με την προκήρυξη της διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού από την «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» για τη μακροχρόνια εκμίσθωση τμήματος της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, στην οποία περιλαμβάνεται και η ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ (που είναι ο τελευταίος μεγάλος ελεύθερος χώρος της πόλης), και ιδίως να διερευνηθεί εάν παραβιάζεται η σχετική νομοθεσία (Ν. 2971/2001 και Ν. 4637/2019) που επισημαίνεται στις υπ’ αρ. 10/2023 και 14/2023 εγκυκλίους της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου σχετικά με την διασφάλιση της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών στο παραλιακό μέτωπο και την διαφύλαξη της κοινής ησυχίας.

Ο κ. Ασκούνης, σε δήλωσή του μετά την υποβολή της μηνυτήριας αναφοράς, σημείωσε: «Σήμερα ζητήσαμε την συνδρομή του αρμοδίου κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου η Δικαιοσύνη να ελέγξει την νομιμότητα του διαγωνισμού της ΕΤΑΔ που αφορά την Πλατεία Νερού και γενικότερα το παραλιακό μέτωπο. Για το Δήμο Καλλιθέας, η διασφάλιση της απρόσκοπτης πρόσβασης των δημοτών μας στον τελευταίο μεγάλο ελεύθερο χώρο της πόλης μας και φυσικά η διασφάλιση ενός ήσυχου και πολιτισμένου περιβάλλοντος είναι πρωταρχικής σημασίας. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των δημοτών της πόλης μας. Μία ευνομούμενη πολιτεία έχει χρέος και καθήκον να προστατεύει το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών σε ένα πολιτισμένο, ήσυχο και ασφαλές περιβάλλον».



Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Mηνυτήρια αναφορά του δημάρχου Καλλιθέας για την «Πλατεία Νερού» και τον διαγωνισμό της ΕΤΑΔ

  • 15/04/2024 at 10:36 πμ
    Permalink

    Καλό θα ήταν ο δήμαρχος να καθαρίσει τον Δήμο που βρωμάει σε κάθε στενό,την πλ.Δαβακη που έχει καταντήσει ουρητηρια σκύλων κ δεν μπορείς να σταθείς στα φανάρια από τη μπόχα, να ανεβάσει την εμπορικότητα των μαγαζιών που βλέπεις μόνο νυχαδικα και καφέ.Οταν κλείνουν τα καφέ μετά τις 9 το βράδυ δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις εξω. πας σε άλλες περιοχές και έχουν κόσμο,ζωή. κίνηση. Ας κάνει την Καλλιθέα τον Δήμο που ήταν παλιά και ο προκάτοχός του την κατάντησε ρημάδι και ας αφήσει την πλατεία νερού που φέρνει και έσοδα στον Δήμο. Περιμένουμε κάτι καλύτερο από καταγγελίες για ώρα κοινής ησυχίας.

    Απαντήστε
    • 15/04/2024 at 12:25 μμ
      Permalink

      Ακριβώς!!! Καλύτερα δεν θα μπορούσατε να τα πείτε!

      Απαντήστε
  • 15/04/2024 at 3:56 μμ
    Permalink

    Ασφάλεια οπωσδήποτε πρώτη προτεραιότητα στον Δήμο.Οδικη γιατί τα ατυχήματα έχουν αυξηθεί δραματικά και γιατί η ασυδοσία των “διπλό παρκάρω όπου γουστάρω” που βλέπουμε καθημερινά απο τη Θησέως μέχρι και τη Δημοσθένους έχει καταντήσει αηδία.
    Παράδεισος για κοντράκηδες και γκαζιάρηδες η Καλλιθέα

    Απαντήστε
  • 15/04/2024 at 5:41 μμ
    Permalink

    Ας δώσουμε την πλατεία νερού για συναυλίες και εκδηλώσεις και με τα λεφτά αυτά ας φτιάξει επιτέλους ο Δήμαρχος τις παιδικές χαρές που είναι όλες με χαλίκι, στο οποίο χαλίκι χέζουν σκυλιά, γάτες. Όλοι οι δήμοι γύρω γύρω έχουν υπερσύγχρονες παιδικές χαρές και είμαστε υποχρεωμένοι να ξενιτευομαστε για να παίζει το παιδί μας. Ευθύνεται και ο προκάτοχος του και ο ίδιος αν δεν τις ανακατασκευάσει άμεσα.

    Απαντήστε
    • 15/04/2024 at 7:31 μμ
      Permalink

      Ολο αυτό ουσιαστικά γίνεται στην πραγματικότητα για να μη γίνουν συναυλίες στην πλατεία νερού επειδή ενοχλούνται οι μαρίνες…..

      Απαντήστε
    • 15/04/2024 at 9:41 μμ
      Permalink

      Δεν γνωρίζω τον βαθμό οφελειμοτητος της πλατείας νερού αλλά για να ενισταται ο δήμαρχος κάτι γνωρίζει περισσότερο απο εμας.Επισης θέλω ναδωθη μεγάλη προσοχή στην ασφάλεια των συμπολιτών μας τις ώρες που διενεργούν οποιαδήποτε μετακίνηση τους περπατώντας.Χρειαζονται ανακατασκευή τα περισσότερα πεζοδρόμια της πόλεως μας.Ηλικιωμενοι σκοντάφτουν συνεχώς και παθαίνουν σοβαρούς τραυματισμούς.Επισης υπάρχει πρόγραμμα που μέσω των κινητών πληροφορεί τους πολίτες καθώς και τους επισκέπτες για χώρους σταθμεύσεως και όχι διπλές και τριπλές παράνομες σταθμεύσεις με αποτέλεσμα οι ουρές στα φανάρια να φθάνουν στα προηγούμενα φανάρια.Βεβαιως ο σωστός πολίτης είναι αυτός που σκέπτεται το “εμείς” και όχι το “εγώ” και την δική του μόνον (λανθασμένη βεβαίως),εξυπηρέτηση.Αυτη όμως η συμπεριφορά δίδεται παράδειγμα από την αρχή της πόλεως.(Δια του παραδείγματος επιβαλλεσθε).Ένας απλός σκεπτόμενος πολιτης.Ευχαριστώ.

      Απαντήστε
  • 15/04/2024 at 7:46 μμ
    Permalink

    Όλος ο χειρισμός του θέματος (από απόψεως παρεμβάσεως) της διαμόρφωσης της παραλίας στις Τζιτζιφιές , ήταν τραγικός από κάθε δημοτική αρχή από την εποχή της δικτατορίας και μέχρι τώρα. Όσοι από τους εκλεγμένους ξέρουν πως ήταν παλαιά τα πράγματα , έπρεπε να επιδιώξουν κατ´ελάχιστον να είναι άμεση η πρόσβαση των κατοίκων στην παραλία ( έτσι γίνεται φυσιολογικά σε όλο τον κόσμο) . Αυτό προϋποθέτει την παραλιακή λεωφόρο να μη είναι εμπόδιο . Άρα έπρεπε να είναι πάνω σε συνεχή γέφυρα με απολύτως ελεύθερη σε όλο το μήκος της την κίνηση των ανθρώπων από κάτω. Το ” μεγαλειώδες δημιούργημα” του Ρέντσο Πιάνο με το τεράστιο ανάχωμα που θα υπερπηδούν οι κάτοικοι για να πάνε στην ακτή είναι ένα έγκλημα και αν ήταν άλλες εποχές θα είχαν ξαπλώσει “αυθόρμητα” όλοι οι “αγωνιστές” για να το εμποδίσουν.
    Η κατάσταση όμως είναι πλέον μη αναστρέψιμη και η φυσική επιλογή είναι ότι περισσότερο γλιτώσουμε . Άρα έχει δίκαιο ο δήμαρχος.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.