Κονδύλης για ΕΤΑΔ και παραλία: “Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα”




Mονόδρομο αποτελεί για τον Δήμο Αλίμου, η προσφυγή στη Δικαιοσύνη μετά την επιστολή της ΕΤΑΔ, σύμφωνα με την οποία είναι άκυρη η σύμβαση για την παραλία και ο παραλιακός χώρος δεν είναι κοινόχρηστος αλλά ιδιωτικός.

“Θα φτάσουμε να πούμε ότι έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα” τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης (8/5). “Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, για όλο το παραλιακό μέτωπο. Δηλαδή εάν θέλει η ΕΤΑΔ μπορεί να χτίσει τρεις βίλες και να τις νοικιάζει σε Άραβες;”

Η επιστολή της ΕΤΑΔ, εστάλη ως απάντηση σε έγγραφο του Δήμου με το οποίο ζητούσε να του χορηγηθούν κάποια στοιχεία για τη σύμβαση που είχε υπογραφεί το 2017.

“Επαναλαμβάνει διάφορους ισχυρισμούς που έχουμε διαβάσει το τελευταίο διάστημα σε δικόγραφα. Ισχυρίζεται η ΕΤΑΔ δύο εξοργιστικά πράγματα: Πρώτον λέει ότι η σύμβαση που έχουμε υπογράψει το 2017 ο Δήμος και η ΕΤΑΔ και μας παραχωρεί τη διοίκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση της παραλίας, είναι άκυρη και ότι δεν ισχύει, γιατί δεν παράγει έννομα αποτελέσματα” είπε ο δήμαρχος και συνέχισε



“Εγώ ως δικηγόρος γνωρίζω ότι μόνο ένας απατεώνας έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι η υπογραφή του δεν τον δεσμεύει, δεν παράγει έννομα αποτελέσματα. Μόνο ένας απατεώνας λέει, ναι το υπέγραψα, αλλά δεν ισχύει αυτό, είναι άκυρο. Λένε διάφορους αστείους ισχυρισμούς που όλοι έχουν αντικρουστεί από τη νομική μας υπηρεσία, παράδειγμα ότι δεν πήγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο η απόφαση πριν υπογραφεί. Πρώτα από όλα αυτό είναι δικό τους σφάλμα και δεν μπορείς να επικαλείσαι δικά σου σφάλματα για να απαλλάσσεσαι των ευθυνών σου και των υποχρεώσεων που έχεις αναλάβει δια της υπογραφής σου.

Αλλά πέρα από αυτό ο νόμος λέει ότι πάνε στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο οι συμβάσεις της ΕΤΑΔ που έχουν αντάλλαγμα πάνω από 500.000 ευρώ. Εδώ το αντάλλαγμα που συμφωνήθηκε ήταν κάτω από τις 500.000 ευρώ, άρα δεν είχε λόγο να πάει στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτοί οι φωστήρες λοιπόν που επινοούν αυτά τα επιχειρήματα για να αμφισβητήσουν το κύρος της σύμβασης που έχουν υπογράψει, δεν ανοίγουν καλύτερα κανένα εγχειρίδιο και να διαβάσουν και καμία απόφαση του ΣτΕ μπας και μας πουν τίποτα πιο σοβαρό; Γιατί αυτά που μας λένε είναι νομικά απαράδεκτα“.

“Δηλαδή θα μπορεί η ΕΤΑΔ να βάλει και συρματόπλεγμα αν θέλει;”

Ο δήμαρχος Αλίμου χαρακτήρισε εξοργιστικό τον ισχυρισμό της ΕΤΑΔ ότι ο παραλιακός χώρος δεν είναι κοινόχρηστος αλλά ιδιωτικός:

“Ο δεύτερος ισχυρισμός, επίσης εξοργιστικός και εδώ φτάνουμε στον πυρήνα του προβλήματος, λέει ότι ο χώρος της παραλίας δεν είναι κοινόχρηστος είναι ιδιωτικός χώρος της ΕΤΑΔ. Δηλαδή θα μπορεί να βάλει και συρματόπλεγμα αν θέλει; Μπορεί η ΕΤΑΔ να χτίσει και 3 βίλες και να τις νοικιάζει σε Άραβες μεθαύριο; Όχι βέβαια γιατί πολύ απλά ο παραλιακός χώρος είναι κοινόχρηστος χώρος.

Και το λέει πρώτον ο νόμος, και ο προηγούμενος για τον αιγιαλό, την παραλία και τα δημόσια κτήματα και ο τωρινός που ψηφίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες, το λέει το Προεδρικό Διάταγμα του 2004, το λέει σε πολλές αποφάσεις του και το ΣτΕ. Λέει ότι οι χώροι αυτοί του Π.Δ του 2004 που είναι κάτω από την Ποσειδώνος, είναι κοινόχρηστοι χώροι. Και το λέει η ίδια η ΕΤΑΔ στα χαρτιά που μας έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια και μας έχει παραχωρήσει το χώρο.

Λέει κοινόχρηστη παραλιακή έκταση κλπ και ότι ο δήμος οφείλει να προστατεύει το χώρο από καταπατήσεις. Τώρα όμως που ρίξαμε πρόστιμο στον γνωστό επιχειρηματία που έχει καταλάβει την παραλία και αυθαιρετεί και την εκμεταλλεύεται εις υγείαν των κορόιδων, χωρίς να πληρώνει πουθενά, έρχεται η ΕΤΑΔ και λέει: “α γιατί του βάζετε πρόστιμο του ανθρώπου, δεν είναι κοινόχρηστος χώρος”.

“Τώρα το θυμήθηκε η ΕΤΑΔ ότι δεν είναι κοινόχρηστος χώρος;”

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόστιμο που έχει βάλει ο δήμος στην επιχείρηση και στην παρέμβαση της ΕΤΑΔ για να ακυρωθεί:

“Μας έχει κάνει η εταιρεία αίτηση να μας ακυρώσει το πρόστιμο, και κάνει παρέμβαση η ΕΤΑΔ υπέρ του επιχειρηματία και κατά του δήμου και λέει “δεν είναι κοινόχρηστος χώρος, κακώς του έβαλε πρόστιμο, να σβηστεί” Και κάνω δύο παρατηρήσεις σε αυτό. Πρώτον τώρα το θυμήθηκε η ΕΤΑΔ ότι δεν είναι κοινόχρηστος χώρος; Δεν γνωρίζει ότι δεν δικαιούσαι να πας στα δικαστήρια και να κάνεις πρόσθετη παρέμβαση κατά του δημοσίου και υπέρ επιχειρηματία;

Ο νόμος προβλέπει ότι μπορεί να πάει κάποιος στα δικαστήρια και να κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του δημοσίου και κατά ιδιώτη. Εδώ έχουμε το αντίστροφο. Αυτά τα εξοργιστικά αίσχη κάνει η ΕΤΑΔ. Κάνει παράνομες, απαράδεκτες, απορριπτέες παρεμβάσεις στα διοικητικά δικαστήρια υπέρ του επιχειρηματία και κατά του δήμου Αλίμου. Σε μία σοβαρή χώρα που υπάρχει κράτος δικαίου και υπάρχει σοβαρότητα στη δημόσια διοίκηση δεν γίνονται αυτά τα καραγκιοζιλίκια.

“Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα – Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου”

Και για να πάμε και στο δεύτερο. Καλά ρε παλικάρια της ΕΤΑΔ να μη το πληρώσει το πρόστιμο στο δήμο γιατί δεν είναι κοινόχρηστος χώρος λέτε, αφού είναι ιδιωτικό και είναι δικό σας, τόσα χρόνια που έχει καταλάβει και νέμεται το χώρο σας, του βάλατε ποτέ να σας πληρώσει ένα ποσό; Μία αποζημίωση χρήσης; Τον πήγατε στα δικαστήρια; Του πήρατε ένα ευρώ; Τι έχετε κάνει τόσα χρόνια, από το 2017 που λέτε ότι δεν ισχύει η σύμβαση; Δηλαδή σταματάει και τελειώνει στο να μη πληρώσει ο επιχειρηματίας στον δήμο. Το να πληρώσει στην ΕΤΑΔ τους ενδιαφέρει;

Όχι γιατί δεν έχουν κάνει τίποτα, δεν είδα καμία αγωγή εκεί. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να πάνε στον εισαγγελέα, επειδή το θέμα παίρνει μεγάλες διαστάσεις και επειδή ανοίγει ο ασκός του Αιόλου. Και ξέρετε γιατί ανοίγει; Γιατί έρχεται η ΕΤΑΔ και μας λέει: Οι χώροι του Π.Δ του 2004, δηλαδή ότι είναι από την Ποσειδώνος και κάτω δεν είναι δημόσιος κοινόχρηστος χώρος, είναι ιδιωτικός χώρος. Που σημαίνει ότι άμα θέλει τον χτίζει τον πουλάει, πράγμα που είναι ευθέως αντίθετο στο νόμο. Αν ανοίξουμε αυτό το δρόμο, όλο το παραλιακό μέτωπο καταλαβαίνετε τι έχει να υποστεί.

Τι μας λέει η ΕΤΑΔ, ότι όποιος θέλει πηγαίνει και καταλαμβάνει ένα κομμάτι της περιουσίας της, απλώστε μαγαζιά απλώστε ότι θέλετε, αρπάχτε και η ΕΤΑΔ μην ανησυχείτε δεν θα σας ενοχλήσει, θα ενοχλήσει μόνο το δήμο αν θα έρθει να σας βάλει πρόστιμο για τα νόμιμα. Τελικά θα φτάσουμε να πούμε βάλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα.”

“Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να πάμε στα δικαστήρια με την ΕΤΑΔ”

Ο Ανδρέας Κονδύλης χαρακτήρισε μονόδρομο την προσφυγή του δήμου στη Δικαιοσύνη. Το θέμα θα συζητηθεί διεξοδικά σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ η νομική υπηρεσία ετοιμάζει απάντηση στο έγγραφο της ΕΤΑΔ.

“Θα ετοιμάσουμε μία απάντηση στο έγγραφο της ΕΤΑΔ αλλά νομίζω ότι έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να πάμε στα δικαστήρια. Για να δούμε αν ο χώρος αυτός είναι κοινόχρηστος ή είναι ιδιωτικός. Και αν είχαμε μία φορά πιθανότητες να δικαιωθούμε όταν ανοίγαμε το μέτωπο για τα ψηλά κτίρια εδώ έχουμε 101 φορές δυνατότητα να δικαιωθούμε και πάλι μας πέφτει το βάρος να καθαρίσουμε εμείς την παρτίδα για όλο το παραλιακό μέτωπο, για να ξεκαθαρίσει αν είναι τσιφλίκι της ΕΤΑΔ και ιδιωτική περιουσία που την κάνει ότι θέλει ή αν είναι κοινόχρηστος χώρος, δημόσια περιουσία που δεσμεύει την ΕΤΑΔ να τη διαχειρίζεται με τους κανόνες που πρέπει.

Με συγχωρείται για την ένταση αλλά όταν βλέπεις στην πατρίδα σου, στη χώρα σου, στον τόπο σου, στην πόλη σου κάποιους να ασχημονούν και να παρανομούν σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, κουνώντας και το δάχτυλο και είναι αυτοί που πρέπει να προστατεύουν τη δημόσια περιουσία, είναι να βγαίνεις από τα ρούχα σου.”

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Κονδύλης για ΕΤΑΔ και παραλία: “Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα”

  • 09/05/2024 at 11:30 μμ
    Permalink

    Οι παραλίες είναι για τους κατοίκους όχι για τους επενδυτές. Φτάνει πια. Εχουμε καταντήσει να είμαστε δημότες Αλίμου και να πληρώνομε 15 Ευρώ την μέρα για να κάνουμε ένα μπάνιο. Δεν ξέρω ποιος έφερε αυτές τις αλλαγές αν είναι η Νέα Δημοκρατία αίσχος.

    Απαντήστε
    • 10/05/2024 at 6:29 μμ
      Permalink

      Οταν η όποθα “επένδυση” είναι εναντίον του συμφέροντος των Ελλήνων πολιτών, είναι ανεπίτρεπτη.Δεν δίνω σε καμία αρχή, το δικαίωμα να ενοικιάζει την παραλία, την ακτή, τον περιβάλλοντα χώρο που δικαιωματικά μας ανήκει, και να μου απαγορεύει την διέλευση, να περιορίζει την κίνησή μου και την ποιότητα της ζωής μου.Το να “ενοικιάζουμε” τον οποιοδήποτε χώρο, για 20,30 ή 50 χρόνια, αυτόματα, μας απομακρύνει κ μας αποκείει, απο τα δικαιώματά μας. Και βεβαίως αποκλείει και τα παιδιά μας, καθώς δημιουργούνται “εντυπώσεις”!! Ποιός θα τπυς θυμίζει σε 30 χρόνια, ότι το οποιοδήποτε κομμάτι γης, είναι δικό τους; Ουδείς.Κι έτσι η γη, το ακίνητο, η παραλία, η πλατεία, “κλέβεται”. Οχι κύριοι Δήμαρχοι, κύριοι Υπουργοί και κύριε Πρωθυπουργέ. Σταματήστε να υποβαθμίζετε την ζωή μας. Κι εμείς φίλοι συμπολίτες, πρέπει να σταματήσουμε να δεχόμαστε ως τετελεσμένα τα γεγονότα. Ας στηρίξουμε τον Δήμαρχο Αλίμου. Διότι με αυτό τον τρόπο, στηρίζουμε τα παιδιά μας, κ σταματάμε τα κακώς κείμενα.Κοινοποιήστε, ενημερώστε όσους περισσότετους γίνεται για όσα μας υφαρπάζουν και για την προσπάθεια που γίνεται να σταματήσει αυτό!!!

      Απαντήστε
  • 12/05/2024 at 5:29 μμ
    Permalink

    Ναι ωραια ολα αυτα και βεβαια οι κοινοχρηστοι χωροι ειναι κοινοχρηστοι, συμφωνω.

    ΑΛΛΑ εγω προσωπικα θελω να μαθω την αληθεια και να ακουσω ολες τις πλευρες.
    Αυτη εδω η σελιδα και το Alimos online ειναι μονο η πλευρα του Δημαρχου ( ο οποιος μπορει να εχει δικιο).
    Πως θα μαθουμε τι λεει η αλλη πλευρα;

    Εγω ειδα οτι ο Δημαρχος πηρε το παρκινγκ του Penarubia, και τον εκανε γκαζον και δεντρακια. Και αυτο μετα τον κορονοιο που ηταν ολοι κλειστοι.
    Επισης κατεστρεψε την οπισθεν οψη που πηγαιναμε για καφε.
    Γιατι; Δεν πληρωνει ο διοκτητης ενοικιο; Μηπως πληρωνει λιγοτερα απο οσα πρεπει;

    Διπλα στο Cape Sole, οποιος το εχει, επεκτεινει το κρεβατια στην παραλια ολο και περισσοτερο αλλα εκει δεν ακουγεται τιποτα. Και κανει απο εσας βεβαια δεν παραπονιεται. Γιατι;

    Τα παραπονα μου; ασανσερ στην πεζογεφυρα χαλασμενα πανω απο ενα χρονο, το γκαζον του τραμ 1 μετρο, σκατα, γκραφιτι, πεζοδρομια σπασμενα (ειδικα μεγιστης και καλαμακιου), τα φαναρια ισλαμαμπαντ καλαμακιου και ποσειδωνος και ειδικα το Σαββατοκυριακο που ερχονται και στηνονται απο αλλες γειτονιες. Ξυπολητοι στα φαναρια.

    Αλλα εσυ μου τα παιρνεις μεσω της ΔΕΗ κανονικα καθε μηνα.

    Η περηφανια μας στον Αλιμο; Φτιαξαμε σπιτακια για αδεσποτες γατες

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.