Δήμος Νέας Σμύρνης: Επαφές με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο για την αναζωογόνηση του Άλσους




Συνάντηση με τον καθηγητή Θωμά Μπαρτζάνα, Αντιπρύτανη Έρευνας, Οικονομικών και Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου πραγματοποίησε Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Νεολαίας, του Δήμου Νέας Σμύρνης, Κωστής Αναγνωστόπουλος. Τον Αντιδήμαρχο συνόδευε η Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Σύμβουλος σε θέματα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση των πολιτικών προστασίας κι ανάδειξης του Άλσους Νέας Σμύρνης, αλλά και εν γένει των αστικών χώρων πρασίνου ως χώρους αλληλεπίδρασης της φύσης και των πολιτών. Η ανάδειξη του Άλσους ο εμπλουτισμός της πόλης με μπλε – πράσινες υποδομές και η αναβάθμιση του πρασίνου αποτελούν προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και η γεωπόνος του Δήμου Ελένη Νατιώτη, Προϊσταμένη του Τμήματος Πρασίνου, τονίστηκε ότι το Άλσος Νέας Σμύρνης είναι ένας «πνεύμονας» πρασίνου, στην καρδιά της πόλης και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα που υπάρχουν στους δήμους της Αττικής, με έκταση 50.000 τ.μ., το οποίο σήμερα χαρακτηρίζεται από μια σχετική υποβάθμιση και χρήζει άμεσης φροντίδας ώστε να ανακτήσει ξανά τον σημαντικό του ρόλο μέσα στην πόλη. Το Άλσος Νέας Σμύρνης όχι μόνο αλληλοεπιδρά σε διάφορα επίπεδα (ψυχολογικό, αισθητικό, οικονομικό, κ.α.), αλλά και συμβάλλει στη βελτίωση του μικροκλίματος και στον δροσισμό κατά τους θερινούς μήνες, αυξάνοντας το θετικό περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση να δοθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο το συντομότερο δυνατό προκειμένου να προετοιμαστεί η σχετική προγραμματική σύμβαση και να προχωρήσει η μελέτη του θέματος.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.