Γλυφάδα: Γαλάζιες σημαίες και φέτος στις παραλίες




Mε αφορμή τη βράβευση και φέτος των τριών παραλιών της Γλυφάδας, με γαλάζια σημαία, ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Μία ακόμη βράβευση, τόνοι δουλειάς από πίσω. Η Γλυφάδα μας βραβεύθηκε και φέτος με γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες μας, που αποτελεί το πλέον αναγνωρισμένο διεθνώς σύμβολο ποιότητας μιας παραλίας!

Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί θεωρούν πως «γαλάζια σημαία» παίρνει όποια παραλία έχει καθαρά νερά.

Προφανώς χρειάζεται αυτό και τεκμηριώνεται μάλιστα με συνεχόμενες μετρήσεις. Αλλά χρειάζονται και πολλά ακόμα!



Γαλάζια σημαία σημαίνει ότι τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 αυστηρά κριτήρια τα οποία αφορούν καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση. Θέλει λοιπόν σκληρή δουλειά. Την οποία κάνουμε επιμελώς κάθε χρόνο.

Καθαρίζουμε την παραλία μας από άκρη σε άκρη, βάζουμε ομπρέλες, αυξάνουμε διαρκώς το πράσινο, συντηρούμε συστηματικά όλες τις υποδομές που έχουμε δημιουργήσει (ντουζιέρες, αποδυτήρια, διαδρόμους, καθιστικά, χώρους στάθμευσης), τοποθετούμε τα δύο Seatrac με όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για τους συμπολίτες μας με αναπηρία ή με κινητικά προβλήματα.

Παράλληλα αναβαθμίζουμε τις υποδομές μας με το πολύ μεγάλο έργο της ανάπλασης όλου του παραλιακού μας μετώπου, με πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, πράσινο και μια σειρά από ήπιες και λειτουργικές παρεμβάσεις.

Ευχαριστούμε την Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία της Φύσης για τη συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια.

Ευχαριστώ τον αντιδήμαρχο Νίκο Τσαμπίρα που παρευρέθηκε χθες στην Καλαμάτα για να παραλάβει εκ μέρους όλων μας τις γαλάζιες σημαίες στην εκδήλωση που έγινε για την ανακήρυξή τους για το 2024.

Ευχαριστούμε όλους τους εργαζομένους μας και τους συνεργάτες του Δήμου μας που κοπιάζουν καθημερινά για να μπορούν οι λουόμενοι να απολαμβάνουν τις παραλίες μας με τον πλέον φιλόξενο τρόπο.

Οι βραβευμένες με γαλάζιες σημαίες δημοτικές παραλίες της Γλυφάδας μας σας περιμένουν και φέτος το καλοκαίρι – όπως πάντα και απαρέγκλιτα – με ελεύθερη πρόσβαση για όλους!”

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Γλυφάδα: Γαλάζιες σημαίες και φέτος στις παραλίες

  • 26/05/2024 at 8:33 πμ
    Permalink

    Όλα εξαιρετικά. το μόνο που λείπει είναι οι ναυαγοσώστες στις ελεύθερες παραλίες οι οποίοι δεδομένων των καιρικών συνθηκών που ακολουθούν τους θερμούς μήνες θα πρέπει να καλύπτουν ένα μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας ωράριο . Επίσης θα έπρεπε να υπάρχει κινητοποίηση εκ μέρους όλων των δημοτών για να καταστεί η υποχρεωτική εκμάθηση κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία με παράλληλη κατασκευή κολυμβητηρίων που να καλύπτουν περισσότερες περιοχές. Συγχαρητήρια και πάλι για τα έργα του δήμου σας. Καλό καλοκαίρι.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.