Άλιμος: Σε πολυτελή μεζονέτα στο Πανί το εργαστήριο με τα παράνομα αναβολικά




Σε μία πολυτελή μεζονέτα στο Πανί, είχε στήσει το εργαστήριο στο οποίο παρασκευάζονταν τα παράνομα αναβολικά, ο φερόμενος ως επικεφαλής του κυκλώματος. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιάννη Παπαδόπουλου στην “Καθημερινή”, όλα ξεκίνησαν από μία καταγγελία που στάλθηκε με e-mail στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας τον περασμένο Ιανουάριο. «Ο μάγκας που φτιάχνει και πουλάει με τα φιλαράκια του σε όλη την Ελλάδα αναβολικά φάρμακα έχει περάσει σε άλλο επίπεδο τώρα, δίνοντας αυξητικές ορμόνες και βιάγκρα σε αθλητές. Ετσι τώρα ξεπλένει και αυτός και η ομάδα του», έγραφε ο ανώνυμος πληροφοριοδότης, αποκαλύπτοντας το όνομα του παρασκευαστή και εμπόρου των σκευασμάτων.

Ακολούθησε φυσική επιτήρηση και τηλεφωνική παρακολούθηση των υπόπτων, που οδήγησε την περασμένη Τετάρτη σε δύο συλλήψεις. Ο φερόμενος ως επικεφαλής του κυκλώματος έχει σπουδές χημικού μηχανικού και σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε στήσει σε μια μεζονέτα στον Αλιμο αυτοσχέδιο και πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο παραγωγής αναβολικών. Το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμιζαν οι συλληφθέντες εκτιμάται από τους αστυνομικούς ότι υπερβαίνει τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Από την αστυνομική έφοδο κατασχέθηκαν μία δισκοποιητική μηχανή, αναμεικτήρας σκόνεων, ομογενοποιητής και ζυγαριές. Μεταξύ των ευρημάτων περιλαμβάνονται και 104 κιλά σκόνης τα οποία αναμένεται να αναλυθούν για να διαπιστωθεί η δραστική ουσία. Οι πρώτες ύλες εισάγονταν από την Ισπανία, την Κίνα και την Τσεχία. Στο παράνομο εργαστήριο βρέθηκαν και έτοιμα δισκία, καθώς και συνταγές για χρωματισμό δισκίων, ενώ υπάλληλος του ΕΟΦ που κλήθηκε να εξετάσει τον χώρο ανέφερε ότι «ήταν ρυπαρός και ακατάστατος, χωρίς να τηρούνται κανόνες και απαιτήσεις καλής πρακτικής».

Ο φερόμενος ως επικεφαλής του κυκλώματος κατείχε μέχρι πρότινος μερίδιο σε καφέ-μπαρ της Γλυφάδας, όπου κατά τους αστυνομικούς γίνονταν ραντεβού με πελάτες για δειγματισμό και αγορά ουσιών. Ορισμένα από τα σκευάσματα έφεραν την επωνυμία αυτοσχέδιου εργαστηρίου η οποία ήταν αρκετά διαδεδομένη στον χώρο διακίνησης των αναβολικών πριν από χρόνια.



Ο δεύτερος συλληφθείς, κάτοικος Αγίου Δημητρίου, φέρεται να αναλάμβανε έναντι αμοιβής την τυποποίηση των σκευασμάτων στο υπόγειο της μεζονέτας. Το 2017 είχε απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές. Τότε, στο πλαίσιο παρακολούθησης της δράσης άλλου κυκλώματος διακίνησης αναβολικών, οι αστυνομικοί τον είχαν δει να εισέρχεται σε παράνομο εργαστήριο. Η δίκη για εκείνη την υπόθεση ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Τέσσερις εκ των 16 κατηγορουμένων κρίθηκαν ένοχοι, ενώ ο συγκεκριμένος άνδρας αθωώθηκε καθώς δεν προέκυψε εις βάρος του η τέλεση κάποιου αδικήματος.

Στην πρόσφατη έρευνα στη μεζονέτα του Αλίμου βρέθηκαν και πλαστά σκευάσματα τα οποία έφεραν επωνυμίες φαρμακευτικών εταιρειών. Η Οικονομική Αστυνομία ζήτησε από τον υπεύθυνο του τμήματος διασφάλισης ποιότητας σε πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία να εξετάσει τα ευρήματα. Εκείνος διαπίστωσε ότι υπήρχαν προτυπωμένες συσκευασίες που δεν ήταν γνήσιες, άλλες που έφεραν τον ίδιο σειριακό αριθμό και ορισμένες που αντιστοιχούσαν σε φάρμακο το οποίο είχε αποσυρθεί από την αγορά πριν από μία πενταετία.

Το κύκλωμα φέρεται να χρησιμοποιούσε δύο ιστοσελίδες για τη διάθεση των αναβολικών, οι οποίες πλέον είναι ανενεργές. Μεγάλο μέρος των μεταξύ τους συνομιλιών γινόταν μέσω της εφαρμογής Signal, ενώ σε κάποιες από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις τους αναφέρονταν στο αναβολικό Anavar.

Στη μεζονέτα του Αλίμου βρέθηκε και ειδικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Για τη λειτουργία του απαιτείται μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ που πραγματοποίησε έλεγχο στην οικία διαπίστωσε ότι η τροφοδοσία γινόταν με εξωτερικό καλώδιο, δεν κατάφερε όμως να εντοπίσει την πηγή της ρευματοκλοπής.

Ο εντοπισμός του εργαστηρίου αλλάζει την εικόνα που είχαν σχηματίσει τα τελευταία χρόνια έμπειροι αστυνομικοί για τη δράση των κυκλωμάτων διακίνησης αναβολικών. Στις υποθέσεις που είχαν χειριστεί διαπίστωναν ότι οι δράστες διακινούσαν κυρίως έτοιμα σκευάσματα σε μικρότερες ποσότητες και δεν ασχολούνταν με την επεξεργασία πρώτων υλών. Ενδεχομένως, όπως εκτιμούν, στην περίπτωση του Αλίμου οι συλληφθέντες να διέγνωσαν ένα κενό στην αγορά. Πηγή: kathimerini.gr

Τι λέει η υπεράσπιση
Ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Γώγος, που έχει αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων στην υπόθεση των φερόμενων δραστών για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παρασκευής αναβολικών ουσιών και άλλων, δηλώνει ότι «βρισκόμαστε σε ένα πολύ πρώιμο στάδιο και στο σχηματισμό ακόμα της ποινικής δικογραφίας».

«Οι εντολείς μου εμφανίστηκαν ενώπιον των ΕΙσαγγελικών Αρχών και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα (27/05). Προς αποκατάσταση διαφόρων ανακριβειών που έχουν αποτυπωθεί ήδη αξίζει να αναφέρω ότι για τον έναν εξ’ αυτών, πρόκειται για έναν επιφανή επιχειρηματία, οικογενειάρχη ο οποίος ποτέ δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα επικρατήσει η λογική σε επίπεδο ανάκρισης, και φυσικά θα υπάρξει χρόνος μέχρι το δικαστήριο για να αναδειχθούν τα κρίσιμα δικογραφικά στοιχεία. Δεν είναι η πρώτη φορά που δικογραφίες σχηματίζονται αναδεικνύονται και εν συνεχεία οι κατηγορίες καταπίπτουν στο δικαστήριο».

Οι διάλογοι που έκαψαν τα μέλη του κυκλώματος αναβολικών Πηγή: kathimerini.gr

Μέλος: Πήγα στον… και μου λέει, «δεν θα σου κρατάω», μου λέει, «από τα 500 που σου έδωσα, 450, δεν θα σου κρατάω», μου λέει. «Θα σου δίνω ένα πενηντάρι κάθε μέρα που θα έρχεσαι», γιατί του φτιάχνω τα «άσπρα», του τα κάνω, τα ξέρεις ποια! 

Γιος μέλους: Ναι, ναι.

Μέλος: Ναι. Φτιάχνω αυτά. Αλλάζω ετικέτες, μη σου ξεφύγει τίποτα.

Γιος μέλους: Ναι

Μέλος: Σε κανέναν.

Γιος μέλους: Οχι. (…) Λοιπόν. «Θα σου δίνω», μου λέει, «ένα πενηντάρι την ημέρα γιατί δεν έχω μου λέει, έχω πρόβλημα». Λέω καλά. Αυτός βγάζει, από το μαγαζί βγάζει δώδεκα με δεκαπέντε χιλιάδες κάθε μέρα ο μ@@. Εν πάση περιπτώσει τι να πω, του λέω εντάξει. Και σκέφτηκα να, αν μπορέσεις και μου στείλεις ένα λογαριασμό, τα 500 να του τα δώσω και να στα δίνω, θα σου δώσω, σε δέκα μέρες θα σου δώσω τα πεντακόσια πίσω. (…) …γιατί έχει φέρει από πάνω από την, από Βουλγαρία, ξέρεις, από εκεί που έχει τα τέτοια, τα έφερε όλα εδώ κάτω να πούμε. Εφερε 12.000 κομμάτια!

Σε δεύτερη συνομιλία ακούγεται να μιλά ο φερόμενος ως αρχηγός με ένα φιλικό του πρόσωπο, στην οποία καταγράφονται να λένε για «κόπιες» που κάνουν σε χάπια.

Αρχηγός: Λοιπόν! Θυμάσαι εκείνο, αυτό που ήθελα να κάνω, να φτιάξω;

Φιλικό πρόσωπο: Ποιο ρε; το χάπι;

Αρχηγός: Ναι. 

Φιλικό πρόσωπο: Ναι.

Αρχηγός: Είναι ακριβώς, ακριβώς, δεν μπορείς να το καταλάβεις.

Φιλικό πρόσωπο: Τι;

Αρχηγός: Ολο! Ακριβώς βγήκε όλο!

Φιλικό πρόσωπο: Το έκανες κόπια;

Αρχηγός: Ναι. 

Φιλικό πρόσωπο: Μπράβο!

Παρακάτω, ο αρχηγός της ομάδας συζητά για ένα δείγμα που θέλει να στείλει ο φίλος του στη Μύκονο.

Αρχηγός: Α! ΟΚ. Δε μου λες, εκείνο που μου είπες για Μύκονο θες να πάρεις δείγμα;

Φιλικό πρόσωπο: Ε, αυτό δεν είναι για Μύκονο αλλά θέλω δείγμα.

Αρχηγός: Αφού είπες για Μύκονο! Τέλος πάντων, ντάξει.

Φιλικό πρόσωπο: Είναι για έναν τύπο στη Μύκονο ναι. 

Αρχηγός: Πότε το θέλεις;

Φιλικό πρόσωπο: Αλλά δεν είναι για την Μύκονο, δηλαδή εδώ θα του το δώσω.

Αρχηγός: Αχα! Αρα δεν είναι για τώρα, γιατί αύριο αποκλείεται να τον δεις!

Φιλικό πρόσωπο: Δε θα είναι αλλά είναι για, δηλαδή δε θα το δώσουμε εκεί, θα το δώσουμε εδώ!

Αρχηγός: Αυτό λέω αλλά δεν είναι για αύριο, είναι για μετά.

Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία στην οποία, και πάλι ο «αρχηγός», συζητά με έναν φίλο του για το συγκεκριμένο αναβολικό. 

Φίλος: Θέλει (….) ο φίλος μας, λέει, καλά. Εε, πως το λένε, ντάξει αυτό, τίποτα. Αυτό, πήρα να δω άμα. 

Αρχηγός: Ωραία. Τι ώρα θες να συναντηθούμε;

Φίλος: Ε;

Αρχηγός: Τι ώρα θες να συναντηθούμε μετά;

Φίλος: Εγώ λογικά ξέρω γω, κατά τις εννιάμισι, δέκα, κάπου εκεί θα πάω.

Αρχηγός: Ωραία. Ξαναπάρε με τηλέφωνο.

Σε άλλη συνομιλία, ο «αρχηγός» κλείνει ραντεβού στο μαγαζί, με πελάτη ο οποίος θέλει να παραγγείλει κάποια «πραγματάκια».

Αρχηγός: Κώστα να σε πάρω σε λίγο;

Πελάτης: Ε όχι, απλά το ραντεβού θα το κάνουμε αύριο.

Αρχηγός: Ωραία, ωραία, ωραία.

Πελάτης: Για πιο άνετα.

Αρχηγός: Αύριο, αλλά στο μαγαζί.

Πελάτης: Αύριο αλλά στο μαγαζί ναι! Tι ώρα; Εχεις κομπιούτερ εκεί; Γιατί θα το χρειαστούμε

Αρχηγός: Ναι ναι, εγώ θα είμαι εδώ από τις πέντε μέχρι τις δέκα.

Πελάτης: Ναι αλλά θέλω και κάποια πραγματάκια όμως αύριο εκεί στο μαγαζί,πως θα γίνει;

Αρχηγός: Θα τα φέρω. Πες μου, γράφ’ τα μου και θα στα φέρω.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.