Ρεκόρ συμμετοχών στον 15ο Ποσειδώνιο Ημιμαραθώνιο




Με σύνθημα “Βάζουμε ρυθμό & φαντασία! τρέχουμε μαζί στην παραλία!” ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος έδωσε το σήμα στην αφετηρία για την έναρξη του 15ου Ποσειδώνιου Ημιμαραθωνίου, που φέτος έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών. Η όμορφη διαδρομή κατά μήκος της παραλιακής ζώνης του Φαληρικού Όρμου γέμισε από τους 5.250 συμμετέχοντες, ενώ από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Παλαιού Φαλήρου πέρασαν περίπου 7.000 δρομείς, εθελοντές, υπάλληλοι του Δήμου, συνοδοί, προσωπικό και φίλοι της διοργάνωσης.

Αγώνας Δρόμου & Δυναμικό Βάδισμα Novo Nordisk, Αγώνας Δρόμου Παιδιών, Αγώνας Κοινωνικής Προσφοράς Συλλόγου «ΑΛΜΑ» με ερασιτέχνες και πρωταθλητές να παίρνουν μέρος, στέλνοντας το μήνυμα “Τρέχω και Βαδίζω Δίνω αξία στα βήματά μου“. Δράση ενάντια στην παχυσαρκία και το διαβήτη με στόχο την πρόληψη και την εκπαίδευση κατά της συγκεκριμένης πάθησης, που διαμορφώνει τις ζωές πολλών ανθρώπων παγκοσμίως. Η αξία του μηνύματος πήρε έμφαση μέσα από το τρέξιμο και το βάδισμα σαν μία συμμετοχή σε γιορτή που μεταλαμπαδεύει την ελπίδα σε όσους καθημερινά ζουν με αυτόν.

Ο 15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος έγινε και πάλι των 5 Ηπείρων και των 7 Θαλασσών με δρομείς από Νότια Κορέα, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία, Αμερικανική Σαμόα στον Ειρηνικό,Περού , Αλάσκα, Μεξικό, Βραζιλία ενώ τις περισσότερες συμμετοχές σημείωσαν η Ισπανία και η Βρετανία εκτός φυσικά της Ελλάδας.

Ο 15ος Ποσειδώνιος Ημιμαραθώνιος ήταν ένα πράσινο αθλητικό γεγονός με μήνυμα Μαζί Προστατεύουμε τον αγώνα και το περιβάλλον! Σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+» ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη μείωση και ανακύκλωση των πλαστικών μπουκαλιών. Οι εγγραφές έγιναν ηλεκτρονικά , έντυπο υλικό δεν κυκλοφόρησε εντός ή εκτός του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου και κατά μήκος της διαδρομής. Πάντα εναρμονισμένος με τα διεθνή πρότυπα ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συνδιοργάνωσε με τον ίδιο φορέα το εθελοντικό πρόγραμμα συλλογής κι επαναχρησιμοποίησης ελαφρώς μεταχειρισμένων αθλητικών παπουτσιών «Άστα να τρέξουν ξανά» που προωθούνται σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών της πόλης μας.



Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος δήλωσε : ”Σαν οικοδεσπότης αισθάνομαι ανείπωτη χαρά που κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι άνθρωποι αγκαλιάζουν την τεράστια αυτή διοργάνωση που έχει χαρακτήρα ανθρωποκεντρικό με παράλληλες δράσεις που στηρίζονται στο τρίπτυχο Αθλητισμός, Πολιτισμός και Ψυχαγωγία. Η σπουδαιότερη κατάκτησή μας είναι ότι μέσα σε κλίμα χαράς κι ελπίδας μοιραζόμαστε μηνύματα για την υγεία και την οικολογία με συνανθρώπους μας από όλο τον πλανήτη.” Ιδιαίτερη μνεία έκανε στους Υπαλλήλους του Δήμου Παλαιού Φαλήρου αλλά και στους Εθελοντές , όπως και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Μιχάλης Κουμεντάκος, που θέλησε να ευχαριστήσει τόσο τους Δημοτικούς Υπαλλήλους όσο και τους Εθελοντές που γι ακόμα μία φορά με “ενθουσιασμό αλλά και επιμέλεια φρόντισαν τους δρομείς και συνέβαλαν σε ένα άρτιο αποτέλεσμα”.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.