Περίεργα παιχνίδια της ΕΤΑΔ στην παραλία του Αλίμου




Στην Εισαγγελία θα προσφύγει ο Δήμος Αλίμου κατά της ΕΤΑΔ για τα περίεργα παιχνίδια που παίζονται στην παραλία, σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

O Δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε την Τετάρτη (17/4), αναφέρθηκε αναλυτικά στο πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκύψει και προειδοποίησε την ΕΤΑΔ ότι αν συνεχίσει να αμφισβητεί τη σύμβαση με τον Δήμο για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου (από τη μαρίνα μέχρι την ανοιχτή πλαζ), πέρα από την προσφυγή στην Εισαγγελία, θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις. “Θα έχουμε κοινωνική αναταραχή και θα μαζευτούμε όλοι στην παραλία. Μιλάμε για δημόσια περιουσία που κανείς δικηγόρος και καμία ΕΤΑΔ δεν μπορεί να διαχειρίζεται σαν να είναι το τσιφλίκι τους” είπε ο Δήμαρχος.

Να θυμίσουμε ότι κατά της ΕΤΑΔ έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, ο Δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανή διάπραξη ή απόπειρα διάπραξης αξιοποίνων πράξεων, που έχουν σχέση με την προκήρυξη της διενέργειας ηλεκτρονικού ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού από την «Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.» για τη μακροχρόνια εκμίσθωση τμήματος της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου, στην οποία περιλαμβάνεται και η Πλατεία Νερού, ο τελευταίος μεγάλος ελεύθερος χώρος της πόλης.

Ο Ανδρέας Κονδύλης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφέρθηκε σε παραλιακές επιχειρήσεις που έχουν στήσει “βιομηχανία” αγωγών κατά του δήμου, αρνούμενες να πληρώσουν δημοτικά τέλη για τους κοινόχρηστους χώρους που χρησιμοποιούν.



“Έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο θέμα που αφορά την παραλία, στο τμήμα που αναφέρεται ως Ζέφυρος, από τη μαρίνα Αλίμου μέχρι την πρώτη ανοιχτή ακτή, το κομμάτι αυτό που έχει πάρει ο δήμος από την ΕΤΑΔ και το διαχειρίζεται στο οποίο υπάρχουν δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το “Πεναρούμπια” και το πρώην “Ελλάδος Εικόνες” και νυν “Μαριδάκι”. Είναι σε εξέλιξη μία βιομηχανία δικαστική από τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις που δεν εννοούν να δεχτούν την επιβολή της νομιμότητας. Δεν εννοούν να πληρώσουν για τον κοινόχρηστο χώρο, δεν εννοούν αποδεχτούν τις αποφάσεις του δήμου” είπε ο Δήμαρχος

Aρχίζουν και πουλάνε τρέλα κάποιοι

“Φτάσαμε να κάνουμε καταγγελία όπως θυμάστε και προσέφυγαν, ακούστε το αυτό, στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, για να ακυρώσουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Δηλαδή για την άσκηση ενός αστικού δικαιώματος που δεν έχει κανένα λόγο η Αποκεντρωμένη. Και ισχυρίζονται ότι δεν έχει το δικαίωμα ο δήμος να καταγγείλει τη σύμβαση στην οποία είναι συμβαλλόμενος. Λέει η επιχείρηση ότι δεν έχει το δικαίωμα ο δήμος να την καταγγείλει, γιατί η έκταση ανήκει στην ΕΤΑΔ και του την έχει παραχωρήσει, αλλά η παραχώρηση είναι άκυρη και το συμβόλαιο που έχει η ΕΤΑΔ με τον δήμο είναι άκυρο και άρα ο δήμος είναι καταδικασμένος να έχει μία σύμβαση με μία εταιρεία που μπορεί να παραβιάζει τη σύμβαση και να κάνει ότι θέλει.

Αυτά είναι πράγματα που δεν στέκουν, έχουμε ξεφύγει από τα όρια της σοβαρότητας και της λογικής, αρχίζουν και πουλάνε τρέλα κάποιοι. Αντιλαμβάνομαι ότι το σκεπτικό είναι θα πουλήσουμε τρέλα όσο αντέξουμε, θα παραμείνουμε με δικαστήρια, προσφυγές, ασφαλιστικά μέτρα, όσο περισσότερο μπορούμε και όταν χάσουμε τα δικαστήρια ας ψάξουν να μας βρουν για να πάρουν πίσω τα λεφτά τους. Έτσι και αλλιώς είναι κάποιες εταιρείες που οι ίδιες γράφουν στα δικόγραφα ότι έχουν οικονομικά προβλήματα.”

Ο περίεργος ρόλος του δικηγόρου της ΕΤΑΔ

Ο Ανδρέας Κονδύλης αναφέρθηκε σε δικηγόρο της ΕΤΑΔ ο οποίος εμφανίζεται στα δικαστήρια και υποστηρίζει τις θέσεις της συγκεκριμένης επιχείρησης.

“Όλα αυτά θα ήταν στη σφαίρα του σουρεαλισμού αν δεν είχε εμφανιστεί ένας δικηγόρος από την ΕΤΑΔ ονόματι Πάνος Παπάς. Παρουσιάζεται στα δικαστήρια και τις αρχές που αντιδικεί η επιχείρηση εναντίον του δήμου και υποστηρίζει την επιχείρηση, επ΄ ονόματι της ΕΤΑΔ. Κάποια από αυτά τα δικόγραφα είναι προδήλως αβάσιμα. Εδώ λοιπόν έρχεται η ΕΤΑΔ και λέει να ακυρωθούν οι πράξεις του δήμου έχει δίκιο ο κ. Σταθοκωστόπουλος, χωρίς να προβλέπεται από το νόμο τέτοιο δικαίωμα της ΕΤΑΔ. Επίσης εμφανίζεται η ΕΤΑΔ και λέει ότι θέλει τις αυθαιρεσίες στην παραλία και ζητάει να τακτοποιηθούν. Επίσης ζητάει και αυτό είναι επικίνδυνο να ακυρωθούν οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου περί επιβολής δημοτικών τελών σε κοινόχρηστους χώρους. Επί λέξη έχουν ξεφύγει κάποιοι. Παίρνουμε αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου εδώ και 30 χρόνια να επιβάλουμε δημοτικά τέλη σε κοινόχρηστους χώρους, μεταξύ άλλων και των κοινόχρηστων χώρων της παραλίας και έρχεται μετά από 30 χρόνια η ΕΤΑΔ και λέει “ά δεν μου αρέσει αυτό γιατί χαρακτηρίζεις κοινόχρηστο χώρο την παραλία. Η παραλία δεν είναι κοινόχρηστος χώρος είναι ιδιωτικός“. Τώρα το θυμήθηκαν, εδώ έχουμε συμβόλαια που οι ίδιοι λένε ότι είναι κοινόχρηστος παραλιακός χώρος. Έχουμε αποφάσεις 30 χρόνια που λένε “επιβολή δημοτικών τελών στην παραλιακή ζώνη στους κοινόχρηστους χώρους”. Και έρχεται ξαφνικά η ΕΤΑΔ, και μας λέει δεν είναι κοινόχρηστος χώρος, δεν ισχύει η σύμβαση, δεν έχετε το δικαίωμα να επιβάλετε τέλη, να ακυρωθεί η απόφαση δημοτικών τελών. Γιατί όλα αυτά τώρα;”

Επιστολή Κονδύλη στη διοίκηση της ΕΤΑΔ

Ο Δήμαρχος έχει στείλει επιστολή στην ΕΤΑΔ και ζητά απαντήσεις για όλα αυτά τα περίεργα που συμβαίνουν στην παραλία.

“Έχω στείλει επιστολή στη διοίκηση της ΕΤΑΔ και ζητώ να μάθω ποιο όργανο υπάρχει που αποφάσισε, αν υπάρχει και αν αποφάσισε, να κάνει αυτές τις δικαστικές ενέργειες στο όνομα της ΕΤΑΔ o κ. Παπάς. Φαντάζομαι ότι ένας δικηγόρος δεν μπορεί να τα κάνει όλα αυτά μόνος του, πρέπει να υπάρχει απόφαση κάποιου διοικητικού οργάνου. Ποιο είναι το διοικητικό όργανο που αποφάσισε ότι η σύμβαση που έχει η ΕΤΑΔ με τον Δήμο δεν ισχύει; Διότι έχουμε απόφαση Δ.Σ της ΕΤΑΔ, έγκριση της Γενικής Συνέλευσης, υπογεγραμμένη σύμβαση αναρτημένη στη διαύγεια και εμφανίζεται ένας δικηγόρος και λέει δεν ισχύει; Ποιος το λέει, το λέει η ΕΤΑΔ; Πήρε κάποια απόφαση το ΔΣ;

Εγώ ξέρω ότι μόνο οι απατεώνες βάζουν την υπογραφή τους και μετά την παίρνουν πίσω στα λόγια “α έχω υπογράψει αλλά δεν ισχύει..” Αυτά είναι σοβαρά ζητήματα και αν χρειαστεί θα φτάσουμε και στον εισαγγελέα. Γιατί μιλάμε όχι για ένα ιδιωτικό οικόπεδο, μιλάμε για μία παραλιακή έκταση η οποία έχει ειδικό νομικό χαρακτήρα, ειδική νομική φύση και για την οποία ισχύουν ειδικές διατάξεις και ειδικά προεδρικά διατάγματα. Περιμένουμε να δούμε αν θα απαντήσει η ΕΤΑΔ και τι θα απαντήσει.

Tο θέμα θα επανέλθει, αν συνεχίσει η ΕΤΑΔ ή κάποιοι που σχετίζονται με την ΕΤΑΔ να λειτουργούν έτσι δηλαδή υπέρ ιδιωτικών συμφερόντων, το λέω ξεκάθαρα, και κατά του δημοσίου συμφέροντος. Δηλαδή τι πρεμούρα έχει η ΕΤΑΔ να μην επιβάλουμε τέλη κοινόχρηστου χώρου; Να μην πληρώνουν οι επιχειρήσεις; Τι θα κερδίσει; Ο δήμος θα χάσει όμως έσοδα. Και εν πάση περιπτώσει αν ο καθένας πηγαίνει στην παραλία και αρπάζει μία έκταση όση θέλει και να κάνει ότι θέλει και αν δεν ισχύει η σύμβαση που έχει ο Δήμος με την ΕΤΑΔ, τι έχει κάνει η ΕΤΑΔ τόσα χρόνια για να εισπράξει χρήματα από τη χρήση της παραλίας; Ανοίγουν άλλα κεφάλαια, απιστίες κλπ. Αν ΕΤΑΔ επιμείνει σε αυτόν τον ανεπίτρεπτο, απρεπή, απαράδεκτο τρόπο λειτουργίας, πέρα από τον εισαγγελέα εγώ φοβάμαι ότι θα έχουμε και κοινωνική αναταραχή. Θα μαζευτούμε όλοι στην παραλία, θα δώσουμε και δημοσιότητα σε όλα αυτά που γίνονται. Μιλάμε για δημόσια περιουσία που κανείς δικηγόρος και καμία ΕΤΑΔ δεν μπορεί να διαχειρίζεται σαν να είναι το τσιφλίκι τους.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.