Oριστικό “όχι” του ΣτΕ στον Τσαμήτα για τη δημιουργία ΚΤΕΟ στη Λεωφόρο Αλίμου




Τέλος οριστικά και αμετάκλητα, έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας στα σχέδια του επιχειρηματία και πρώην μέλους του δημοτικού συμβουλίου, Ευάγγελου Τσαμήτα για τη δημιουργία ΚΤΕΟ, στη Λεωφόρο Αλίμου. Την απόφαση του ΣτΕ ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, Ανδρέας Κονδύλης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το βράδυ της Τετάρτης (20/3).

Ο κύριος Τσαμήτας, είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη, επειδή ο Δήμος Αλίμου είχε απορρίψει το αίτημά του γιατί το συγκεκριμένο οικόπεδο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε ο Ανδρέας Κονδύλης για την υπόθεση που έχει ταλαιπωρήσει αρκετά χρόνια τον Δήμο:

“Εκδόθηκε η απόφαση στο ΣτΕ επί της εφέσεως που είχε καταθέσει ο κύριος Τσαμήτας σε σχέση με το δικαστήριο του πρώτου βαθμού που είχε χάσει. Όπως θυμάστε ο κύριος Τσαμήτας είχε επιχειρήσει να κάνει ΚΤΕΟ στη Λεωφόρο Αλίμου, ο Δήμος απέρριψε το αίτημά του διότι το οικόπεδο δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο. Κατά του Δήμου, προσέφυγε στο διοικητικό εφετείο που δικάζει σε πρώτο βαθμό και είχε χάσει το δικαστήριο, είχε απορριφθεί η αίτησή του. Στη συνέχεια έκανε στο ΣτΕ προσφυγή, κατέπεσε σε δεύτερο βαθμό και τελευταίο, δεν υπάρχει κάτι άλλο ως ένδικο βοήθημα, τακτικό, για να ανατρέψει την απόφαση του Εφετείου, να διαπιστωθεί ότι ο Δήμος Αλίμου μη νόμιμα του απαγορεύει να κάνει το ΚΤΕΟ.

Η απόφαση λοιπόν βγήκε σήμερα, απορρίπτει την έφεση του κυρίου Τσαμήτα, επιβεβαιώνει για δεύτερη φορά δικαστικά η διοικητική δικαιοσύνη τη θέση του Δήμου Αλίμου και νομίζω ότι εδώ κάπου λογικά κλείνει ένα μεγάλο κεφάλαιο πολυετούς ταλαιπωρίας της πόλης μας από την προσπάθεια του συγκεκριμένου επιχειρηματία και πρώην μέλους του Δημοτικού Συμβουλίου να φτιάξει ΚΤΕΟ επί της λεωφόρου Αλίμου.



Βέβαια πρέπει να σας πω ότι διαδικαστικά δεν έχει τελειώσει ακόμη η υπόθεση, εκκρεμούν αγωγές που έχει κάνει εναντίον μου, εναντίον της διευθύντριας της τεχνικής υπηρεσίας και εναντίον του προϊσταμένου της Πολεοδομίας, με τις οποίες μας ζητάει αρκετά εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση. Υπάρχουν χρήματα που του έχουμε καταβάλει ως Δήμος στη διάρκεια αυτής της αντιδικίας που τώρα θα πρέπει να τα αναζητήσουμε να μας τα επιστρέψει. Ως προς την ουσία της, το επίμαχο ζήτημα κλείνει πλέον, πλην όμως θα έχουμε μπροστά μας αρκετές διαδικασίες και δικαστήρια μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των δικαιωμάτων του Δήμου μας και την πλήρη προστασία βέβαια και ημών των φυσικών προσώπων που επέλεξε ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας να στραφεί εναντίον μας.

Δύο είναι οι επιχειρηματίες που έχουν στραφεί εναντίον μας προσωπικά, ο ένας είναι ο κύριος Τσαμήτας και ο δεύτερος είναι ο κύριος Σταθοκωστόπουλος.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.