Παλαιό Φάληρο: “Πράσινο φως” για τη νέα μεγάλη οικιστική επένδυση στην παραλιακή




“Πράσινο φως” δόθηκε για τη νέα μεγάλη οικιστική επένδυση στη Λεωφόρο Ποσειδώνος στο Παλαιό Φάληρο.

Το έργο αφορά την αξιοποίηση του ακινήτου – φιλέτου στην Παραλιακή στο ύψος του Π. Φαλήρου, που περικλείεται από τις οδούς Τερψιχόρης, Μουσών και Λ. Ποσειδώνος 47-49.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του bizness.gr, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη για το έργο και έτσι προχωρά η αδειοδοτική διαδικασία.

Στο ακίνητο σχεδιάζεται να κατασκευαστεί δεκαώροφο συγκρότημα κατοικιών με τέσσερα υπόγεια, εσωτερικούς εξώστες, σοφίτες, κολυμβητικές δεξαμενές, φυτεμένα δώματα και φυτεμένες στέγες.



Το ακίνητο ανήκει και παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της Gnosis Investments. Έχει επιφάνεια 4.512 τ.μ. και όπως οι επιτρεπόμενες χρήσεις του είναι για φιλοξενία, κατοικίες, γραφεία και καταστήματα. Επίσης, αναφέρεται ότι μπορούν να κατασκευαστούν 17.000 τ.μ.. Το κτιριακό συγκρότημα θα ονομάζεται “Athens Sansaviera” και θα φέρει την υπογραφή του διάσημου Γάλλου σχεδιαστή Philippe Starck. (Η σανσιβέρια ή αλλιώς σανσεβιέρια αποτελεί ένα από τα πιο ανθεκτικά και εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου)

Το ιστορικό της αγοράς
Η εταιρεία ήταν αυτή που προσέφερε το υψηλότερο τίμημα για το οικόπεδο στο Παλαιό Φάληρο (άνω των 12,5 εκ. ευρώ) το καλοκαίρι του 2019, όταν η Τράπεζα της Ελλάδος το έθεσε προς πώληση.

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Παλαιό Φάληρο: “Πράσινο φως” για τη νέα μεγάλη οικιστική επένδυση στην παραλιακή

  • 15/03/2024 at 12:12 πμ
    Permalink

    τι ωραία. Αλλο ένα τερατουργημα που θα βγάλουν λεφτά εργολάβοι (που δεν θα το βλέπουν καν μετά), σε παραλία που θα κόβει την θέα σε κατοίκους. Αντι να γίνει κάνα πάρκο , χώρος πρασίνου κλπ ρίξτε πάλι τσιμέντα.

    Απαντήστε
  • 15/03/2024 at 5:03 μμ
    Permalink

    Κατέστρεψαν το Φάληρο και συνεχίζουν με μεγαλύτερα άλματα πλέον αφού δεν υπάρχει κάποιος να τους σταματήσει…Αφου χάθηκαν όλες οι μονοκατοικίες με τους κήπους και το πράσινο τώρα βαδίζουμε προς μεγαλύτερους άχαρους πανάκριβους οικιστικούς τόπους για να κερδίζουν λίγοι και να χάνουν οι πολλοί.

    Απαντήστε
  • 17/03/2024 at 11:09 πμ
    Permalink

    Κάθε νέο κτίσμα και ένα όροφος ψηλώτερα! Καμιά αντίδραση από το Δήμαρχο, έτσι για τα μάτια!!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.