Ασύρματος: “Η γειτονιά μας δεν είναι η πίσω αυλή των νοτίων”




(Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίου Δημητρίου)

Ολοένα και πιο «εκρηκτική» προδιαγράφεται η κατάσταση στον Ασύρματο. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται εδώ και χρόνια, γιατί βιώνουν την εγκατάλειψη της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου του Πάρκου, από τις διοικήσεις του δήμου διαχρονικά. Με την ανεπαρκή καθαριότητα, τους πλημμυρισμένους δρόμους όποτε βρέχει, τη ρύπανση (και δυσωδία) του ρέματος στη Βεργίνας από παράνομα λύματα. Με τη γειτονιά τους περικυκλωμένη από:
– τα νεκροταφεία 5 (!) Δήμων,
– το σταθμό μεταφόρτωσης & σκουπιδιάρικα Ν. Σμύρνης – Π. Φαλήρου.
Εστίες μόλυνσης μόνιμα σε σημεία από τα απορριμματοφόρα, τα βρώμικα νερά από τα νεκροταφεία…
– τον Υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ & τα εκτεταμένα έργα εκσκαφής για τη μετατροπή του σε υπερυψηλής τάσης προς εξυπηρέτηση του project Elliniko,
– την φαρμακοβιομηχανία, το αμαξοστάσιο κ.ά.
Τώρα, όπως φημολογείται, η διοίκηση Μαμαλάκη δρομολογεί την περαιτέρω επιβάρυνση και υποβάθμιση της περιοχής….με τη μετατροπή του δημοτικού λαχανόκηπου, που συνορεύει μάλιστα με γήπεδο ποδοσφαίρου, σε σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων, δηλαδή σε σκουπιδότοπο!!!
Η αναστάτωση των κατοίκων μεγαλώνει δεδομένου ότι στο γειτονικό οικόπεδο είναι σταθμευμένα εδώ και καιρό απορριμματοκιβώτια (Containers) του δήμου. Γιατί άραγε;
Απαιτούμε από τη διοίκηση Μαμαλάκη να προβεί ΑΜΕΣΑ σε ενημέρωση για το ενδεχόμενο εγκατάστασης σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών στον Ασύρματο!
Καμία σκέψη για έναν ακόμα σκουπιδότοπο στο Μπραχάμι!
Ήδη, η κατάσταση του Δημοτικού Σταδίου με τα απορριμματοφόρα είναι απαράδεκτη και αφόρητη, για τους αθλούμενους και τους περίοικους.
Επιβάλλεται να απομακρύνει τα απορριμματοφόρα από το Δημοτικό Στάδιο, σε κατάλληλο χώρο και όχι εντός κατοικημένης περιοχής.
Καλούμε τη διοίκηση Μαμαλάκη να ενημερώσει τι μέτρα θα πάρει για τα προβλήματα της περιοχής Ασυρμάτου.
Διεκδικούμε μέτρα αναβάθμισης της περιοχής ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
Απαιτούμε:
– ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων απορριμματοφόρων στα όρια με Ν. Σμύρνη-Π. Φάληρο, και των συσσωρευμένων σκουπιδιών και λυμάτων που αποτελούν απειλή για την δημόσια υγεία.
– Άμεση αναβάθμιση του Πάρκου του Ασυρμάτου με ήπιες παρεμβάσεις ώστε να καταστεί πνεύμονας πρασίνου, με σύγχρονους χώρους αναψυχής & άθλησης, χωρίς καμία εμπορευματοποίηση.
– Να σταματήσει ΤΩΡΑ η επέκταση του Υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ – Να απομακρυνθεί από τον Ασύρματο ή να υπογειοποιηθεί με ασφάλεια.
– Απομάκρυνση των νεκροταφείων από την περιοχή μας.
Καμία αναμονή από τη διοίκηση Μαμαλάκη! Ακολουθεί κυβερνητικές οδηγίες. Πατάει πάνω στην πολιτική της διοίκησης Ανδρούτσου, αφήνοντας σε αυτό το χάλι τον Ασύρματο.
Υπάρχουν ήδη δείγματα γραφής.
Αύξησε τα έσοδα από δημ. τέλη κατά 4 εκατομμύρια €. Παίρνει νέο δάνειο 5 εκατομμύρια € στις πλάτες μας!
Καλούμε τον λαό της περιοχής, πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς& αθλητικούς συλλόγους και φορείς, ιδιαίτερα στον Ασύρματο, σε αγωνιστική ετοιμότητα & επαγρύπνηση απέναντι στις προσπάθειες περαιτέρω υποβάθμισης του Ασυρμάτου!
Μόνο η συλλογική και αγωνιστική δράση του λαού της περιοχής μας μπορεί να βάλει φρένο σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, βάζοντας μπροστά τις δικές μας ανάγκες!



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.