Μέτρα για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης




Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας με την οποία ζητά μέτρα για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ. 

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης που υπογράφουν οι βουλευτές του Κόμματος Χρήστος Κατσώτης, Σεμίνα Διγενή, Νίκος Αμπατιέλος, Γιάννης Γκιόκας, Βιβή Δάγκα, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου, Αφροδίτη Κτενά, Θανάσης Παφίλης και Χρήστος Τσοκάνης:

«Στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης με πληθυσμό 50.000 κατοίκων δεν λειτουργεί Κέντρο Υγείας παρά μόνο ένα Τοπικό Ιατρείο που ανήκει στο Κέντρο Υγείας Γλυφάδας, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη σε μεγάλο βαθμό η κάλυψη των αναγκών σε πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής.

Μάλιστα ακόμα και αυτό το Τοπικό Ιατρείο είναι σοβαρά υποστελεχωμένο, στεγάζεται σε ένα παμπάλαιο κτίριο, που δεν πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές, και οι ώρες λειτουργίας του είναι περιορισμένες. Ταυτόχρονα, διοικητικό προσωπικό δεν υπάρχει, ούτε και γραμματειακή υποστήριξη και οι απαραίτητες εργασίες καλύπτονται από το νοσηλευτικό προσωπικό.



Πιο συγκεκριμένα στο Τοπικό Ιατρείο Αργυρούπολης δεν υπάρχει παθολόγος, βασική ειδικότητα που απαιτείται για να αντιμετωπίζονται καθημερινά περιστατικά, ενώ κάποιες ειδικότητες υπάρχουν μόνο κάποιες ημέρες την εβδομάδα, όπως ο γενικός γιατρός που είναι μόνο τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο καρδιολόγος μόνο Τετάρτη και ο φυσίατρος μόνο την Πέμπτη.

Οι ειδικότητες του δερματολόγου, ορθοπεδικού, νευρολόγου, οφθαλμίατρου, οδοντίατρου, παιδιάτρου, γυναικολόγου, ψυχίατρου, πνευμονολόγου, ΩΡΛ είναι ανεπαρκείς σε αριθμό, όπου εκτός των καθημερινών αναγκών των ασθενών καλύπτουν και άλλες δράσεις, όπως π.χ. επισκέψεις σε σχολεία ή σε Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Το αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι οι κάτοικοι να μην έχουν τη δυνατότητα έγκαιρης επίσκεψης σε γιατρό, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους και πολλοί να υποχρεώνονται να καταφεύγουν στα ιδιωτικά κέντρα υγείας και στους ιδιώτες γιατρούς, και να ξαναπληρώνουν για υπηρεσίες που θα έπρεπε να τους παρέχονται δωρεάν.

Οι κάτοικοι της περιοχής μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους εργαζόμενους διεκδικούν να στελεχωθεί άμεσα η ΤΟΜΥ της περιοχής με όλο το απαραίτητο επιστημονικό και άλλο προσωπικό, να προσληφθούν όλες οι ειδικότητες που απαιτούνται.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση έτσι ώστε:

– Να στελεχωθεί το Τοπικό Ιατρείο Αργυρούπολης με όλο το απαραίτητο υγειονομικό μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και όλων των κλάδων.

– Να εξοπλιστεί το Τοπικό Ιατρείο Αργυρούπολης με όλο το απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου.

– Να δημιουργηθεί Κέντρο Υγείας στο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης, πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμένο με σύγχρονα και επαρκή σε αριθμό μηχανήματα, που να λειτουργεί όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.