Ένας 26χρονος Ηλιουπολίτης ανάμεσα στους κορυφαίους επενδυτές του κόσμου για το 2023




 Η διεθνής οικονομική – επενδυτική κοινότητα στρέφει την προσοχή της σε έναν 26χρονο Ηλιουπολίτη που αναδείχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους επενδυτές στον κόσμο, για το έτος 2023. Ο Μάριος Σταματούδης που αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Ηλιούπολης, συμμετέχοντας στο φημισμένο Πρωτάθλημα Επενδύσεων των ΗΠΑ (United States Investing Championship), πέτυχε την κατάκτηση μιας θέσης ανάμεσα στους 5 καλύτερους επενδυτές παγκοσμίως, ξεπερνώντας κορυφαίους επενδυτές, διαχειριστές κεφαλαίων και επαγγελματίες του χώρου. Αυτή η επίδοση αποτελεί ιστορικό επίτευγμα, καθώς o Μάριος Σταματούδης έγινε ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία του θεσμού που πετυχαίνει ένα τόσο σημαντικό ορόσημο από τη σύσταση του το 1983.

Η εντυπωσιακή απόδοση του Μάριου Σταματούδη έφτασε το 291%, ξεπερνώντας κατά πολύ την συνολική απόδοση της Αμερικανικής αγοράς (S&P 500), η οποία είχε άνοδο 24% το 2023.  Αυτή η επίδοση προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στην επενδυτική κοινότητα, με πλήθος συγχαρητηρίων μηνυμάτων σε πλατφόρμες όπως το Twitter/X, από διάφορους επενδυτές και σημαντικές προσωπικότητες του χώρου, ύστερα από την πρώτη ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων.

Μετά την επιτυχία του ο Μάριος Σταματούδης δήλωσε: «Το να συναγωνίζομαι με τόσους σπουδαίους επενδυτές διεθνώς για έναν ολόκληρο χρόνο ήταν μοναδική εμπειρία. Το να βρεθώ δε στην πρώτη πεντάδα σε μια διοργάνωση με τέτοιο κύρος και να γίνω ο πρώτος Έλληνας που πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο στην ιστορία του θεσμού, με γεμίζει χαρά και προφανώς μου ανοίγει νέους ορίζοντες. Πιστεύω πως η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση δεν γνωρίζουν σύνορα. Μακάρι αυτή η επιτυχία να εμπνεύσει πολλούς νέους με όνειρα και ικανότητες στη χώρα μας».



Θεωρούμενο ως κορυφαίο γεγονός στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, το Πρωτάθλημα Επενδύσεων των ΗΠΑ (United States Investing Championship) προσελκύει επενδυτές παγκόσμιας κλάσης και διαχειριστές κεφαλαίων, από την ίδρυσή του το 1983. Είναι γι αυτούς μια ευκαιρία να επιδείξουν τις ικανότητές τους δημόσια και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διοργάνωση έχει υποδεχθεί από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα θρυλικές προσωπικότητες όπως τον δισεκατομμυριούχο διαχειριστή hedge funds Paul Tudor Jones, τον Louis Bacon, τον Martin S. Schwartz, τον Mark Minervini, τον Edward O. Thorpe, τον Doug Kass, τον Tom Basso, και τον David Ryan κ.α. Η διοργάνωση αυτή υπήρξε εφαλτήριο για την καριέρα πολλών επώνυμων επενδυτών και διαχειριστών κεφαλαίων, δίνοντάς ευκαιρίες παγκόσμιας αναγνώρισης.

Τα αποτελέσματα υπόκεινται σε αυστηρό έλεγχο και δημοσιεύονται από αναγνωρισμένα μέσα όπως το Yahoo Finance, το Business Insider , το Bloomberg, Barron’s, the Wall Street Journal, Forbes, ενισχύοντας περαιτέρω το κύρος του θεσμού.

Σχετικά με τον Μάριο Σταματούδη:

Ο Μάριος Σταματούδης σπούδασε στο τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το ενδιαφέρον του για τις αγορές ξεκινησε το 2015. Με τα χρόνια ανέπτυξε μια επενδυτική μέθοδο που εξειδικεύεται σε μετοχές και ETF’s με ισχυρή δυναμική και ένα σύστημα ασύμμετρων αποδόσεων.
___________________________________________________________________

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.