Δήμος Γλυφάδας: Μεγάλη συμμετοχή στα σεμινάρια Σωματικού Θεάτρου




Το Σωματικό Θέατρο κέρδισε τους Γλυφαδιώτες και τα τμήματα από τέσσερα που ήταν στην αρχή, έγιναν έξι ! (δύο παιδικά, ένα εφήβων και τρία ενηλίκων). Περίπου 130 άνθρωποι, από την ηλικία της Α΄ Δημοτικού έως την ηλικία των 75 ετών, παρακολουθούν τα μαθήματα που διοργανώνει δωρεάν ο Δήμος Γλυφάδας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου και με την πολύτιμη, εθελοντική προσφορά της γνωστής ηθοποιού Μαρίας Πανοπούλου, καθηγήτριας υποκριτικής και φυσικού – σωματικού θεάτρου.

Ήδη έγιναν τα πρώτα δύο μαθήματα στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μ. Μερκούρη», με αυξημένη συμμετοχή και ενθουσιασμό από μικρούς και μεγάλους. Πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα -κάθε Τετάρτη- και θα διαρκέσουν έως τις 29 Μαϊου.

Μετά τη λήξη τους, τον Ιούνιο, θα γίνει μία θεατρική παράσταση, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι εκπαιδευόμενοι σε αυτό το διαφορετικό, ευεργετικό για τον νου, την ψυχή και το σώμα, είδος τέχνης. Αυτή την «άλλη» μορφή θεάτρου, που βασίζεται περισσότερο στη σωματική κίνηση και λιγότερο στην έκφραση μέσα από το λόγο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι συμπολίτες μας αγκαλιάζουν με τέτοια όρεξη και τόσο ενθουσιασμό και τη νέα πρωτοβουλία της δημοτικής μας αρχής, που συμμετέχουν με τέτοια ζέση σε δράσεις όπως αυτή, που γεμίζουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους. Είναι ιδέες που τις υλοποιούμε με πολλή αγάπη, προσπαθούμε κάθε φορά να εμπλουτίζουμε το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, να προσθέτουμε καινούργια αντικείμενα και να απευθυνόμαστε όλο και σε μεγαλύτερο κοινό. Ευχαριστούμε πάρα πάρα πολύ την Μαρία Πανοπούλου που καταθέτει την ψυχή της σε αυτή την προσπάθεια, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, περιμένουμε όλοι με λαχτάρα την παράσταση στο τέλος των μαθημάτων. Καλή δύναμη και καλή επιτυχία σε όλους», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου. Την υλοποίηση του εγχειρήματος έχει αναλάβει το Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου, με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, ψυχολόγο Λένα Δεναξά.



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.