Έκλεισε η μεγάλη πισίνα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ηλιούπολης – Ανησυχία για την ποιότητα του νερού




Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η καταγγελία του πρώην δημάρχου, Γιώργου Χατζηδάκη, για την ποιότητα των νερού του δημοτικού κολυμβητηρίου, ο δήμος Ηλιούπολης, έκλεισε την μεγάλη πισίνα!

“Ενημερώνουμε ότι η μικρή πισίνα για τους μικρούς κολυμβητές μας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά. Ο Δήμος έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να αποκατασταθεί η διαύγεια της πισίνας το συντομότερο δυνατόν και να επανέλθει το χρώμα της στα προηγούμενα επίπεδα” αναφέρει η ανακοίνωση

Ο Γιώργος Χατζηδάκης στην ανάρτηση – καταγγελία που είχε κάνει τόνιζε: “Έχει θυροκολληθεί μια επιστολή της εταιρείας συντήρησης, δηλαδή ενός εργολάβου με τον οποίο έχει σύμβαση ο Δήμος, που περιγράφει πως η μεταβολή του χρώματος της πισίνας έχει προκύψει από την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας! Είναι ευνόητο πως αυτές οι σπασμωδικές ενέργειες εντείνουν έτι περισσότερο την ανησυχία και τον φόβο”.

Η ανακοίνωση του Δήμου Ηλιούπολης:



“Προσωρινή Διακοπή λειτουργίας για την Εντατικοποίηση Εργασιών του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ηλιούπολης

Λόγω των απότομων αλλαγών στις καιρικές συνθήκες, διαπιστώθηκε η αλλοίωση της διαύγειας του νερού στη μεγάλη κολυμβητική δεξαμενή, η οποία όμως δεν επηρεάζει την απόλυτη ασφάλεια της πισίνας.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο με εντατικούς ρυθμούς από την πρώτη στιγμή αλλοίωσης του χρώματος, τόσο από τους συντηρητές της πισίνας, όσο και από το εργατικό δυναμικό του Κολυμβητηρίου, διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα χλωρίου και pH, βρίσκονταν σε απόλυτα ασφαλή επίπεδα για τους κολυμβητές.

Προκειμένου όμως να εντατικοποιηθούν οι εργασίες επαναφοράς του χρώματος της πισίνας αποφασίστηκε η προσωρινή διακοπή της λειτουργίας της για τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να επανέλθει μετά την εντατική συντήρηση στην ιδανική κατάσταση.

Ενημερώνουμε ότι η μικρή πισίνα για τους μικρούς κολυμβητές μας θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την επαναλειτουργία της πισίνας. Ο Δήμος έχει κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να αποκατασταθεί η διαύγεια της πισίνας το συντομότερο δυνατόν και να επανέλθει το χρώμα της στα προηγούμενα επίπεδα.”

Η ανάρτηση – καταγγελία του πρώην δημάρχου:

“ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους χρήστες της πισίνας του Δημοτικού Κολυμβητηρίου η εμφανής αλλαγή του χρώματός της. Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει δέκτες αρκετών μηνυμάτων από γονείς συνδημότες μας οι οποίοι αναρωτιούνται προβληματισμένοι σχετικά με την ασφάλεια των παιδιών τους καθώς από την πλευρά του Δήμου δεν έχει υπάρξει ως σήμερα καμία επίσημη ενημέρωση ενώ η κατάσταση της πισίνας παραμένει ίδια.

Αντίθετα, είναι πρωτοφανές το γεγονός πως την ίδια στιγμή που ο Δήμος δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση, ως όφειλε, για να επεξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει και να καθησυχάσει τους γονείς, έχει θυροκολληθεί μια επιστολή της εταιρείας συντήρησης, δηλαδή ενός εργολάβου με τον οποίο έχει σύμβαση ο Δήμος, που περιγράφει πως η μεταβολή του χρώματος της πισίνας έχει προκύψει από την απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας! Είναι ευνόητο πως αυτές οι σπασμωδικές ενέργειες εντείνουν έτι περισσότερο την ανησυχία και τον φόβο.

Θα δώσει επιτέλους ο Δήμος Ηλιούπολης στην δημοσιότητα μια επίσημη ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση της πισίνας και την ασφαλή χρήση της; Γνωρίζουν οι υπεύθυνοι του Δήμου για την επιστολή που έχει θυροκολληθεί και το περιεχόμενο της; Αν ναι, αλήθεια, πώς το επέτρεψαν χωρίς καμία σχετική πληροφόρηση από τους ίδιους; Είναι ασφαλής η χρήση της πισίνας; Αναμένουμε μια τεκμηριωμένη απάντηση από την Δημοτική Αρχή ώστε να σταματήσει η αναστάτωση που έχει προκληθεί.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.