Άγιος Δημήτριος: Η στιγμή της έκρηξης σε μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη (VIDEO)




Δείτε βίντεο από την στιγμή της έκρηξης που έγινε, το βράδυ της Τρίτης 6/2 σε μετασχηματιστή του ΔΕΔΔΗΕ στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη, στον Άγιο Δημήτριο:

Το θέαμα και η έκρηξη που προκλήθηκε προκάλεσε την έντονη ανησυχία περαστικών και κατοίκων, ενώ ακολούθησε διακοπή ρεύματος στην περιοχή. Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγίου Δημητρίου:

“Από τύχη δεν είχαμε τίποτα χειρότερο… Όσοι το είδαν από κοντά αναρωτιόντουσαν τι θα γινόταν αν συνέβαινε κάποια στιγμή με περισσότερο κόσμο, σε μια πλατεία μάλιστα που συγκεντρώνει πολλά παιδιά.

Στο σημείο παρευρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γιώτα Δήμου & Θοδωρής Αυγέρης.



Καμία μέριμνα δεν υπάρχει για την συντήρηση, αντικατάσταση & αναβάθμιση των υφιστάμενων δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πεπαλαιωμένα δίκτυα έχουν προκαλέσει προβλήματα και σοβαρά ατυχήματα σε όλη τη χώρα.

Κι εδώ κολλάει το “λεφτά υπάρχουν” … για το Ελληνικό

Λεφτά υπάρχουν όταν πρόκειται για την ενίσχυση του κεφαλαίου και όχι όταν πρόκειται για την ασφάλεια του λαού μας.

Γιατί την ώρα που ένας υποσταθμός καίγεται, ένας άλλος μεγαλύτερος – στον Ασύρματο – ενισχύεται και επεκτείνει το δίκτυο…

Στην γειτονιά του Ασύρματου ξεκίνησαν πάλι τα έργα εκσκαφής για την ενίσχυση του υποσταθμού του ΔΕΔΔΗΕ Ασυρμάτου και του δικτύου που προβλέπεται να περνάει από 60 σημεία του δήμου μας για την ηλεκτρική τροφοδότηση των έργων και κατασκευών του Ελληνικού.

Τη σχετική άδεια στο ΔΕΔΔΗΕ έδωσε η Δημ. Αρχή Μαμαλάκη

(ιδού λοιπόν πώς η σιωπή & απουσία της νέας Δημ. Αρχής από τις κινητοποιήσεις κατοίκων το Νοέμβρη για τα έργα εκσκαφής μεταφράστηκε σε συνενοχή)

Αλήθεια, αναρωτιόμαστε ποιες θα είναι οι συνέπειες ενός τέτοιου ατυχήματος σ’ έναν Υποσταθμό όπως του Ασυρμάτου που βρίσκεται μέσα σε κατοικημένη περιοχή με σχολεία γύρω του; Επειδή δε θέλουμε να το ζήσουμε για να μας απαντηθεί, κι επειδή προτάσσουμε την ασφάλεια και την ποιότητα ζωής των κατοίκων,

📢Απαιτούμε:

🔺Έλεγχο και Συντήρηση του δικτύου

🔺 Αντικατάσταση των υφιστάμενων υποσταθμών με νέους υπογειοποιημένους,

🔺Διακοπή των εργασιών εκσκαφής του ΔΕΔΔΗΕ στον Ασύρματο, και

🔺Απομάκρυνση ή υπογειοποίηση του υποσταθμού ΔΕΔΔΗΕ στον Ασύρματο.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.