Σοφία Βούλτεψη: Εκδήλωση για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση»




Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και η αρμόδια Υφυπουργός για θέματα Ένταξης, Σοφία Βούλτεψη, την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024 (Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης), στις 14:00, διοργανώνουν εκδήλωση για το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση» (“All Children in Education” -ACE). 

Οι Πρεσβευτές Καλής Θελήσεως της UNICEF Έλενα Παπαρίζου και Γιώργος Περρής και η Υφυπουργός, θα συνομιλήσουν με τα παιδιά, θα παρακολουθήσουν κάποιες δραστηριότητές τους και  θα διανείμουν σχολικό υλικό. 

Το πρόγραμμα «Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευσή» που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διασφαλίζει την πρόσβαση των προσφυγοπαίδων στην τυπική εκπαίδευση, μέσω μαθημάτων μη τυπικής. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον χώρο της SolidarityNow (Δομοκού 2, 104 40 απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης), στον 2ο όροφο του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας. 



Το πρωτοποριακό πρόγραμμα « Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» (All Children in Education) που εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα είχε βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης της Υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφίας Βούλτεψη με τον νέο Διπλωματικό εκπρόσωπο της Unicef στην Ελλάδα Dr Ghassan Khalil, τον περασμένο Ιούλιο. Η συνάντηση είχε πραγματοποιηθεί σε πολύ καλό κλίμα και οι δυο τους είχαν συμφωνήσει να συνεργαστούν στενά ώστε το πρόγραμμα πρότυπο για όλη την Ευρώπη να συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Το “Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση” που αποτέλεσε μια ιδέα και πρωτοβουλία της Υφυπουργού, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2021 με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας και με κοινό στόχο την υποστήριξη της σχολικής ετοιμότητας, τη διευκόλυνση της εκπαίδευσης και την επιτυχημένη μετάβαση και ένταξη των παιδιών προσφύγων στο σχολείο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.