Παλαιό Φάληρο: Ανακύκλωση των φυσικών Χριστουγεννιάτικων ελάτων




Και φέτος όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, ξεκίνησε την δράση της συγκέντρωσης και της ανακύκλωσης των φυσικών Χριστουγεννιάτικων ελάτων

Καλούνται όλοι οι πολίτες που έχουν προμηθευτεί για τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, οποιουδήποτε μεγέθους και πρόκειται να το πετάξουν, να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας, στο 1565, προκειμένου να γίνει η συλλογή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, όχημα του Δήμου θα είναι διαθέσιμο καθημερινά προκειμένου να τα παραλαμβάνει από τα σπίτια των δημοτών ή τα σημεία που τα έχουν εναποθέσει, μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της υπηρεσίας, από τους ενδιαφερόμενους.

Ακολούθως τα δέντρα θα διαχωρισθούν από τα λοιπά απορρίμματα, θα θρυμματιστούν και η διάθεση των θρυμματισμένων υπολειμμάτων θα γίνεται ως εδαφοβελτιωτικό σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου και πάρκα της πόλης.



Η δράση πραγματοποιείται στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου για 4η συνεχή χρονιά και όλα αυτά τα χρόνια συλλέχθηκαν και ανακυκλώθηκαν περίπου 700 φυσικά Χριστουγεννιάτικα δέντρα, τα οποία παλαιότερα, οι ιδιοκτήτες τους τα πετούσαν μέσα στους κάδους των απορριμμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος: «οι Δημότες στηρίζουν την προσπάθεια και υπάρχει ευαισθησία για το θέμα καθώς οι πολίτες βλέπουν το αποτέλεσμα με περιβαλλοντικό όφελος, το οποίο είναι άμεσο, μετρήσιμο και δεδομένο»

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.