Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Αρχηγού ΓΕΝ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων




Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων, μεταξύ του απερχόμενου Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού (ΓΕΝ) Ναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ και του νέου Αρχηγού Αντιναυάρχου Δημήτριου – Ελευθέριου Κατάρα ΠΝ.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης:

– Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

-Οι Βουλευτές Διονύσιος ΧατζηδάκηςΣτέφανος ΓκίκαςΝότης ΜηταράκηςΚωνσταντίνος Κατσαφάδος.



– Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθησαν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Παρευρέθηκαν ακόμη, ο Αντιναύαρχος ΛΣ Γεώργιος Αλεξανδράκης Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Υποστράτηγος Χρήστος Μανούρας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Υποστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Ραγκαβάς, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Τέλος, στην τελετή παρέστησαν Επίτιμοι Αρχηγοί, Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, Ακόλουθοι Άμυνας και αντιπρόσωποι διπλωματικών αρχών, στελέχη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενώσεων Αποστράτων.

Κατά την επίδοση αναμνηστικού δώρου στον απερχόμενο Αρχηγό ΓΕΝ, ο κ. Δένδιας δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ναύαρχο Δρυμούση για την υπηρεσία του στην πατρίδα. Όχι μόνον ως Αρχηγού, αλλά για αυτή τη μακρά σειρά δεκαετιών που υπηρέτησε και υπηρέτησε ευδοκίμως.

Τιμήθηκε από την πατρίδα με το ανώτατο αξίωμα του Ναυτικού, την αρχηγία του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και αυτός με τη σειρά του ετίμησε το αξίωμα το οποίο κατείχε με τη σοβαρότητά του, την εργατικότητά του και την προσήνειά του.

Εκφράζω λοιπόν την Κυβέρνηση με βεβαιότητα, αλλά θα μου επιτρέψετε να πω, του συνόλου του πολιτικού συστήματος Ναύαρχε και της ελληνικής κοινωνίας, διατυπώνοντάς σας θερμές ευχαριστίες.

Θα ήθελα κυρίες και κύριοι να πω και κάτι ακόμη. Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει μια αυξανόμενη αποστολή. Η αποστολή του σήμερα που συζητάμε, το 2024, δεν είναι η ίδια αποστολή που είχε το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό το 2019.

Και θα μου επιτρέψετε να έχω την υπερηφάνεια ότι εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση, και με την υπογραφή μου, αύξησα τον εθνικό θαλάσσιο χώρο για τον οποίον το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει την ευθύνη. Και αύξησα τον χώρο της εθνικής κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων για την οποία πάλι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό έχει λόγο.

Κατά συνέπεια, συνυπογράφω απολύτως την ανάγκη το 2030 να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ένα ισχυρό, σύγχρονο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο να μπορεί να υπερασπίσει αυτά τα οποία το Σύνταγμα επιβάλει και τα οποία θυσίες δεκαετιών πριν από εμάς δημιούργησε.

Κύριε Αρχηγέ, θα ήθελα να ευχηθώ σε εσάς και στην οικογένειά σας υγεία, ευτυχία, να είστε καλά και να βλέπετε μαζί με όλους μας το Πολεμικό μας Ναυτικό να μεγαλώνει, να ισχυροποιείται, να κραταιούται. Να είστε πάντα καλά».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.