Ομάδες γονέων διοργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας





Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή έως τις 14 Ιανουαρίου

Με τον πιο όμορφο και πιο απαιτητικό ρόλο στη ζωή, αυτόν του πατέρα και της μητέρας, ασχολούνται οι Ομάδες Γονέων. Προσαρμοσμένες σε όλα τα οικογενειακά σενάρια, επανεξετάζουν τον ιδανικότερο τρόπο ανατροφής των παιδιών λαμβάνοντας υπόψη τη μοναδικότητα της κάθε οικογένειας και των ατόμων της. Κύριος στόχος, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης των παιδιών, μέσα από τη δημιουργία υγιών σχέσεων με τους γονείς τους.

Μετά το υψηλό ενδιαφέρον και τη μεγάλη συμμετοχή που σημειώθηκε πέρσι, ο Δήμος Γλυφάδας διοργανώνει και φέτος Ομάδες Γονέων και σας καλεί να συμμετάσχετε, δωρεάν, συμπληρώνοντας εγκαίρως τη σχετική ηλεκτρονική αίτηση. Η προθεσμία λήγει στις 14 Ιανουαρίου, αλλά καλό είναι να σπεύσετε, διότι ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.

«Στις συναντήσεις που διοργανώνουμε μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες μας, τα συναισθήματά μας για τον πιο σπουδαίο και ιερό ρόλο της ζωής μας: αυτόν του γονέα», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.



Οι συνεδρίες γίνονται από το Τμήμα Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων -που υπάγεται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Γλυφάδας- στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης γονέων και οικογενειών. Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γονέων, η ενδυνάμωση του γονεϊκού ρόλου, η ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων και η στήριξη του οικογενειακού δεσμού. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής ηλικίας και εφηβείας και σε μελλοντικούς γονείς. Τις ομάδες συντονίζουν η ψυχολόγος της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Γλυφάδας Ευαγγελία Θέου και οι ψυχολόγοι του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Γλυφάδας Ίρις Παναγιωτοπούλου και Στέλλα Κουλούβαρδη.

Το πρόγραμμα είναι δωρεάν και περιλαμβάνει 5 συναντήσεις διάρκειας δύο ωρών έκαστη, που θα πραγματοποιούνται ανά 15 ημέρες και στις οποίες θα αναλύονται θέματα που απασχολούν τους γονείς, όπως:

• Αναπτυξιακά και Εξελικτικά ζητήματα στην προσχολική και σχολική ηλικία
• Επικοινωνία στην Οικογένεια
• Διαχείριση Συγκρούσεων μέσα στην οικογένεια
• Τεχνικές Διαχείρισης Θυμού
• Θετική Διαπαιδαγώγηση

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται ημέρα Τετάρτη, από τις 10:00 έως τις 12:00 το πρωί και από τις 6:00 έως τις 8:00 το απόγευμα. Οι πρωινές συναντήσεις θα λαμβάνουν χώρα στην
αίθουσα του Ωδείου του Δήμου Γλυφάδας (Δημ. Γούναρη 199) και οι απογευματινές στο ΚΑΠΗ Καραχάλιου.

Για την ηλεκτρονική αίτηση, παρακαλούμε πατήστε ΕΔΩ ή χρησιμοποιήστε το link

http://docs.google.com/…/1da…/edit έως και τις 14 Ιανουαρίου 2024.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Ίριδα Παναγιωτοπούλου, στο τηλέφωνο 2109647021, εσωτ.1.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.