Εντοπίστηκε στο Φάληρο γερμανικό μεταγωγικό αεροσκάφος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (VIDEO)




Η νέα ανακάλυψη έγινε στις 27 Δεκεμβρίου σε βάθος 60 μέτρων από μέλη των ομάδων Addicted2h2o και Diver’s Corner. Οι δύτες φωτογράφισαν και κινηματογράφησαν σχολαστικά το εγχείρημα και αποτύπωσαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του site mixanitouxronou.gr, στα χνάρια του έφτασαν λαμβάνοντας υπόψιν την ανάλυση του δύτη και ιστορικού των πολεμικών ναυαγίων Δημήτρη Γκάλον. Η εκτίμηση είναι ότι πιθανότητα πρόκειται για ένα JU52, με αριθμό παραγωγής 7098, το οποίο συνετρίβη στο Φάληρο αμέσως μετά την απογείωση στις 28 Νοεμβρίου 1943.

Το Junkers Ju 52 υπήρξε αεροσκάφος μεταφοράς της Luftwaffe και χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα σε αποβατικές και άλλες επιχειρήσεις στον ελληνικό χώρο. Ήταν το σημαντικότερο αεροσκάφος που χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη μάχη της Κρήτης, αλλά την μάχη της Λέρου.

Αρχικά οι δύο δύτες κλειστού κυκλώματος καταδύθηκαν πρώτοι και παρέμειναν στο ναυάγιο για 35 λεπτά, καταγράφοντας λεπτομερή πλάνα των συντριμμιών. Αργότερα καταδύθηκαν άλλα δύο μέλη της ομάδας και συνέχισαν την εξερεύνηση του ναυαγίου από κοινού. Διαβάστε όλο το άρθρο: mixanitouxronou.gr



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.