Άλιμος: Καταγγελία για βιαιοπραγία σε βάρος εκπαιδευτικού από πατέρα μαθητή




Mε κοινό τους ψήφισμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου και οι γονείς των μαθητών του Τμήματος Ε1, καταδικάζουν το περιστατικό βιαιοπραγίας που σημειώθηκε σε βάρος του υποδιευθυντή από πατέρα μαθητή, στον εξωτερικό χώρο του σχολείου. Οι γονείς εκφράζουν την συμπαράστασή τους στον υποδιευθυντή αλλά και στην δασκάλα του Τμήματος Ε1. Δείτε αναλυτικά τι αναφέρουν στο ψήφισμα:

“Σε συνέχεια της γραπτής Ανακοίνωσης του Συλλόγου Διδασκόντων του 5ου Δημ. Σχ. Αλίμου, στην οποία γίνεται αναφορά σε πρόσφατο περιστατικό βιαιοπραγίας στον εξωτερικό χώρο του Σχολείου μας, που σημειώθηκε από γονέα μαθητή κατά του Υποδιευθυντή του Σχολείου αλλά και περιστατικά υβριστικών και απειλητικών αναφορών για την εκπαιδευτικό του Τμήματος Ε1, τα οποία περιήλθαν σε γνώση μας, οι υπογράφοντες:
Καταδικάζουμε το περιστατικό βιαιοπραγίας και κάθε περιστατικό προπηλακισμού, εξύβρισης ή απειλής ως απαράδεκτο να συμβαίνει εις βάρος εκπαιδευτικών και καταγγέλλουμε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια από όποιον και αν προέρχεται.
Πράξεις απαξίωσης και πράξεις σωματικής, λεκτικής ή ψυχολογικής βίας δεν έχουν θέση στο σχολικό περιβάλλον.
Αντίθετα, υπονομεύουν και παραβιάζουν τη σχολική λειτουργία και επηρεάζουν την ανάπτυξη των παιδιών μας σε κάθε επίπεδο, παιδαγωγικό, ψυχολογικό και κοινωνικό. Παράλληλα πλήττουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και τον παιδαγωγικό ρόλο και το θεσμό της εκπαίδευσης και του Σχολείου και είναι απολύτως καταδικαστέα και μη αποδεκτά.
Εμείς, οι γονείς, χρειάζεται να αντιλαμβανόμαστε ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν την απόλυτη ευθύνη για την καθημερινή ομαλή λειτουργία του Σχολείου και την ευθύνη εφαρμογής εκείνων των παιδαγωγικών μέτρων που κρίνουν κατά περίπτωση ως αναγκαία και να αναγνωρίζουμε το δύσκολο και απαιτητικό έργο που έχουν να επιτελέσουν.
Οι εκπαιδευτικοί μας επιτελούν τεράστιας σημασίας λειτούργημα και ως γονείς οφείλουμε και θέλουμε να έχουμε στενή συνεργασία μαζί τους και όχι αντιπαλότητα. Να τους σεβόμαστε, να συνεργαζόμαστε αρμονικά και να έχουμε ως κοινό, πρώτο μας στόχο τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών στις ανθρωπιστικές και ηθικές αξίες, την αρετή και το διάλογο.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον εκπαιδευτικό μας που δέχτηκε την επίθεση, καθώς και την πλήρη στήριξη και εμπιστοσύνη μας στην εκπαιδευτικό του Τμήματος για το παιδαγωγικό της έργο.
Οι δυο τους χαρακτηρίζονται από επαγγελματισμό, ακεραιότητα, ήθος, φροντίδα και πραγματικό ενδιαφέρον προς το λειτούργημα που επιτελούν και προς τα παιδιά του Σχολείου μας.
Εκπαιδευτικοί και γονείς είμαστε στην ίδια πλευρά. Η εμπιστοσύνη και η σχέση μας είναι αμφίδρομη
Οι κανόνες της στενής συνεργασίας επιβάλλεται να διέπουν τις σχέσεις όλων όσων απαρτίζουν τη σχολική μας κοινότητα και οι οποίοι ορίζουν το σχολικό περιβάλλον στο οποίο τα παιδιά μας αναπτύσσονται και λειτουργούν καθημερινά.
Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε, όλοι από κοινού, για τα δικαιώματα των παιδιών μας και των εκπαιδευτικών μας.
Καλούμε τον Διευθυντή του Σχολείου, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τη Σχολικό Σύμβουλο και κάθε αρμόδιο Φορέα να παρέμβουν άμεσα αλλά και αποτελεσματικά. Είναι επιτακτική η ανάγκη να έρθουν όλοι αντιμέτωποι με τις υποχρεώσεις του ρόλου τους και να μην παρακολουθούν τα γεγονότα. Η ευθύνη θα βαραίνει κάθε εμπλεκόμενο που έχει λάβει γνώση της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο Σχολείο μας, όποια και αν είναι η συνέχεια σε αυτήν.
Τα λόγια, τα ευχολόγια και οι κινήσεις κατευνασμού της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί δεν είναι αρκετά πλέον να προστατεύσουν αποτελεσματικά το σχολικό μας περιβάλλον, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές αλλά ούτε το παιδαγωγικό έργο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Καλούμε την Πολιτεία να ενεργοποιήσει εργαλεία πρόληψης, αποφυγής αντιμετώπισης και καταπολέμησης κάθε μορφής βίας στα Σχολεία. Απαιτούνται δράσεις και μέτρα που θα αποτρέπουν και θα πατάσσουν εν τη γενέσει τους τέτοιες διαθέσεις και πράξεις, από/προς οποιονδήποτε στα σχολικά περιβάλλοντα.
Απαιτούμε στήριξη ουσιαστική από όλους τους εμπλεκόμενους από φορείς και θεσμούς, το Υπουργείο Παιδείας και την πολιτική ηγεσία προς τους εκπαιδευτικούς μας, τα παιδιά και τους γονείς.
Όταν γονείς και εκπαιδευτικοί προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε τη νέα γενιά να μιλά για ό,τι την προσβάλλει, την εκφοβίζει και την παραβιάζει δεν δεχόμαστε η Πολιτεία να μην προστατεύει και να μην στηρίζει έμπρακτα όποιον ξεπερνά τις αναστολές και τους φόβους του και μιλά.
Δεν είναι η υποταγή στον εκφοβισμό, το παράδειγμα που θέλουμε να βλέπουν τα παιδιά μας.”
Το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και οι γονείς των μαθητών του Τμήματος Ε1
(υπερψηφίστηκε με 19 ΝΑΙ, 1 ΠΑΡΩΝ, 1 ΟΧΙ, 2 ΑΠΟΝΤΕΣ επί συνόλου 23 μαθητών)



Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.