Τελετή λήξης χειμερινού εξαμήνου στο Δημοτικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Γλυφάδας




Με περισσότερες επιστημονικές βραδιές από κάθε προηγούμενο, ολοκληρώθηκε το χειμερινό εξάμηνο στο Δημοτικό Ελεύθερο Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) Γλυφάδας. To βράδυ της Δευτέρας (11/12) έγινε η τελετή απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης, μέσα σε ζεστό, γιορτινό κλίμα, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη». Περισσότεροι από 100 ήταν οι συμμετέχοντες που είχαν παρακολουθήσει σχεδόν το σύνολο των διαλέξεων και απέκτησαν τη βεβαίωση, την οποία μπορούν να εντάξουν στο βιογραφικό τους.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι οι μισοί από αυτούς είχαν παρακολουθήσει όλες τις διαλέξεις και εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους για το υψηλό επίπεδο στο οποίο αυτές κινήθηκαν. Αρκετοί προτίθενται, όπως είπαν, να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις και τις εισηγήσεις τους για τη διαμόρφωση του προγράμματος του εαρινού εξαμήνου, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2024, με νέα δυναμική και εμπλουτισμένη ατζέντα. Και φυσικά σχεδόν όλοι έχουν την επιθυμία να εξακολουθήσουν να συμμετέχουν στις επιστημονικές βραδιές με τη νέα χρονιά.

«Το χαρτί που κρατάτε στα χέρια σας είναι η δική σας προσωπική ανταμοιβή. Είναι ένα “μπράβο” στον εαυτό σας για την επιλογή που κάνατε, να διαθέσετε τόσο δημιουργικά το χρόνο σας, επενδύοντας σε ποιοτική απασχόληση και ενισχύοντας τις γνώσεις σας. Σας ευχαριστούμε και σας συγχαίρουμε. Δεσμευόμαστε ότι ο θεσμός αυτός που έχει τόσο αγαπηθεί, θα γίνεται συνεχώς και καλύτερος. Καλά Χριστούγεννα σε όλους, με υγεία και αγάπη», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος καθιέρωσε πριν από τέσσερα χρόνια (Ανοιξη του 2019) τον θεσμό της διά βίου μάθησης στην πόλη μας.

Το ΔΕΑΠ Γλυφάδας, με διαπρεπείς επιστήμονες και σπουδαίες διαλέξεις σε ευρεία γκάμα θεμάτων, έχει αγκαλιαστεί και αγαπηθεί από τους Γλυφαδιώτες και το πρόγραμμά του εμπλουτίζεται διαρκώς. Υπεύθυνοι της δημοτικής αρχής για τη λειτουργία του είναι οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας Μάριος Κασσέρης και Εσόδων/Προγραμματισμού Νατάσσα Αργυροπούλου, οι οποίοι και ευχαρίστησαν το κοινό για τη συμμετοχή του και υποσχέθηκαν νέο, συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση με τη νέα χρονιά. Στους συμμετέχοντες, εκτός από τις βεβαιώσεις παρακολούθησης έδωσαν και αναμνηστικά χριστουγεννιάτικα δωράκια, τα οποία με πολλή αγάπη είχε επιλέξει η δημοτική αρχή.



Της τελετής απονομής προηγήθηκε η επιστημονική διάλεξη του Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Κωνσταντίνου Υφαντή, με θέμα: «Σύγχρονες Διεθνείς Σχέσεις. Η Ελλάδα στον κόσμο σήμερα».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.