Άλιμος: Παρουσίαση του βιβλίου του Θοδωρή Θεοδωρόπουλου «Ο Καμβάς της Τρέλας»




Ο Δήμος Αλίμου και οι Εκδόσεις «Κάκτος» παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023, στο θέατρο «Κάρολος Κουν» στις 7.30 μ.μ., το βιβλίο του Θοδωρή Θεοδωρόπουλου «Ο Καμβάς της Τρέλας».

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που αγγίζει σχεδόν όλα τα είδη, από το ρομαντικό μέχρι και το αστυνομικό θρίλερ, ενώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην αξία και την πορεία της Τέχνης και ειδικά της ζωγραφικής. Δίνεται έμφαση στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων και στην ευκολία που υπό συγκεκριμένες συνθήκες ο θύτης γίνεται θύμα και το αντίστροφο. Είναι η πρώτη συγγραφική απόπειρα του Αλιμιώτη Θοδωρή Θεοδωρόπουλου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:



Τάκης Τάγκαλος, συγγραφέας &

Εύα Νάτση, blogger, δημιουργός της ομάδας «Βιβλίο της παρέας»

Για τον συγγραφέα θα μιλήσει:

Ειρήνη Ζαχοπούλου, συγγραφέας & εκπαιδευτικός

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσουν:

Κυριάκος Παναγόπουλος, νομικός &

Ειρήνη Ζαχοπούλου, συγγραφέας & εκπαιδευτικός

Άννα Κατσούλη, καλλιτεχνική επιμέλεια & τραγούδι

Την εκδήλωση θα συντονίσει:

Η Αποστολία Σκλάβου, Αντιπρόεδρος του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Αλίμου

Ποιο είναι το μυστικό που κρύβει ο πίνακας που βρέθηκε στο άβατο του διάσημου ζωγράφου Βασίλη Σκουλά; Ποιος τον δημιούργησε; Γιατί όσοι συνδέθηκαν μαζί του είτε πέθαναν ξαφνικά, είτε εξαφανίστηκαν χωρίς ίχνη, είτε ακόμη χειρότερα έχασαν τα λογικά τους; Ποια θα μπορούσε να είναι η σχέση ενός μισοπεθαμένου και ρακένδυτου ζητιάνου με τα γεγονότα αυτά; Ποιον προστατεύει ο Ρώσος μεγαλέμπορος έργων τέχνης που δολοφονείται στην Πόλη;

Αυτά αλλά και αρκετά ακόμη βασανιστικά ερωτήματα καλούνται να απαντήσουν ο ανυποψίαστος νεαρός επιχειρηματίας και συλλέκτης πινάκων ζωγραφικής Αλέξανδρος Κοντορής και η βοηθός του στο δεκαήμερο ταξίδι τους στην Αθήνα. Σε αυτές τις δέκα μέρες, μια σειρά από διαδοχικά και ανατρεπτικά γεγονότα τούς μπλέκουν σε διάφορες φαινομενικά ασύνδετες μεταξύ τους ιστορίες που θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή τους.

Όλα ξεκινούν από μια συνάντηση με τη μέχρι τότε άγνωστη στον Αλέξανδρο χήρα του διάσημου Έλληνα ζωγράφου Βασίλη Σκουλά. Ο ξαφνικός θάνατός της, η διαθήκη της που τον αφήνει μοναδικό κληρονόμο, ένας πίνακας που από την αρχή τραβάει την προσοχή του και που, όπως θα φανεί, κρύβει μυστικά ζωής και θανάτου, η αναπάντεχη γνωριμία του με έναν ζητιάνο, η αληθινή ιστορία της Μόνα Λίζα, ο έρωτας αλλά και ο θάνατος, αποτελούν την αρχή ενός ιστού που υφαίνεται γύρω του και τον παγιδεύει άθελά του σε μια ιστορία προδοσίας που φθάνει μέχρι την παγωμένη Μόσχα, οργανωμένη από μια πανούργα και άπληστη γυναίκα.

Ο Θοδωρής Θεοδωρόπουλος γεννήθηκε το 1976 στην Πάτρα Αχαΐας. Σε ηλικία 8 ετών μετακόμισε στην Αθήνα και κατοικεί πλέον μόνιμα στον Άλιμο. Έχει μια κόρη και είναι εξαιρετικά φιλόζωος.

Έχει κάνει συνδυαστικές σπουδές υψηλού επιπέδου σε Τουρισμό, Οικονομία και Πληροφορική, τις οποίες και συνεχίζει μιας και πιστεύει πως η γνώση είναι μια διαρκής και αέναη διαδικασία. Μιλάει τρεις γλώσσες και πιστεύει ότι η γλώσσα περικλείει τη φιλοσοφία του κάθε έθνους διαχρονικά.
Επαγγελματικά διατελεί ως υψηλόβαθμο στέλεχος τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ είχε και μια έντονη ενασχόληση στον χώρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Ως ενεργός πολίτης ασχολείται έντονα με τα κοινά σε διάφορα επίπεδα, από Συλλόγους Γονέων σε όλες τις σχολικές βαθμίδες έως και με τα δημοτικά πράγματα, μιας και υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αλίμου στις εκλογές του 2023.

Ο Καμβάς της Τρέλας αποτελεί την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που αγγίζει σχεδόν όλα τα είδη, από το ρομαντικό μέχρι και το αστυνομικό θρίλερ, ενώ γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην αξία και την πορεία της Τέχνης και ειδικά της ζωγραφικής. Δίνεται έμφαση στην ψυχοσύνθεση των ανθρώπων και στην ευκολία που υπό συγκεκριμένες συνθήκες ο θύτης γίνεται θύμα και το αντίστροφο.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.