Τα κλασικά λάθη που κοστίζουν στους παίκτες του στοιχήματος




Το στοίχημα στο ποδόσφαιρο είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές αθλητικών στοιχημάτων και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Το άθλημα έχει τεράστιο κοινό σε όλο τον κόσμο, με κορυφαίες διοργανώσεις όπως η αγγλική Premier League, η La Liga, η Serie A, η Bundesliga και το UEFA Champions League να προσελκύουν εκατομμύρια οπαδούς κάθε σεζόν.

Με τον ενθουσιασμό και την αδρεναλίνη να χτυπάνε κόκκινο κάθε σεζόν δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι θέλουν να λάβουν μέρος στη δράση τοποθετώντας στοιχήματα στις αγαπημένες τους ομάδες και παίκτες.

Διαβάστε επίσης: Τα κορυφαία Under Over προγνωστικά της ημέρας!

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε μορφή τζόγου τα πονταρίσματα στο ποδόσφαιρο ενέχουν ορισμένους κινδύνους. Για να ελαχιστοποιήσετε αυτούς τους κινδύνους και να αυξήσετε τις πιθανότητες νίκης, είναι σημαντικό να αποφύγετε ορισμένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν συχνά οι αρχάριοι παίκτες, τα οποία και θα αναλύσουμε παρακάτω.



Ποντάρισμα με βάση το συναίσθημα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι παίκτες που στοιχηματίζουν στο ποδόσφαιρο είναι να τοποθετούν τα στοιχήματά τους με βάση τα συναισθήματά τους και όχι τη λογική τους κρίση. Είναι πολύ εύκολο να αφήσετε την αγάπη σας για την ομάδα να θολώσει την κρίση σας και να σας πείσει ότι πάντα θα κερδίζει, ακόμη και όταν οι πιθανότητες είναι εναντίον της. Και η αλήθεια είναι πως λίγο πολύ όλοι έχουμε ποντάρει πολλές φορές με βάση το συναίσθημα. Γιατί, απλά θέλουμε η ομάδα μας να κερδίσει. Όμως στο στοίχημα, τα συναισθήματα πρέπει να πηγαίνουν στην άκρη και στο παιχνίδι να μένουν μόνο η μελέτη, η λογική και τα δεδομένα. Αν δεν μπορείτε να κρίνετε λογικά την ομάδα σας, κάτι απόλυτα θεμιτό, αποφύγετε απλά να ποντάρετε στα παιχνίδια της.

Απουσία έρευνας

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί παίκτες στο στοίχημα είναι να ποντάρουν χωρίς να έχουν κάνει πρώτα σωστή έρευνα. Δεν αρκεί να βασίζεστε απλώς στο ένστικτό σας ή στη διαίσθησή σας όταν τοποθετείτε στοιχήματα. Το επιτυχημένο στοίχημα απαιτεί πολλή έρευνα και ανάλυση διαφόρων παραγόντων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Για να αποφύγετε αυτό το λάθος, πρέπει να κάνετε την έρευνά σας. Αναζητήστε τα τελευταία νέα και στατιστικά στοιχεία για τις ομάδες στις οποίες θέλετε να ποντάρετε. Λάβετε υπόψη παράγοντες όπως η τρέχουσα φόρμα της ομάδας, το ρεκόρ των μεταξύ τους αγώνων, οι τραυματισμοί, οι απουσίες και οι καιρικές συνθήκες. Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα της ομάδας και διαβάστε αναλύσεις και προβλέψεις ειδικών από αξιόπιστες πηγές. Το στοίχημα, το σωστό στοίχημα απαιτεί καλή και αξιόπιστη μελέτη για να αποδώσει κέρδος σε μακροχρόνιο επίπεδο.

Υπερβολικό κυνήγι της αξίας

Πολλοί αρχάριοι παίκτες του στοιχήματος κάνουν το λάθος να παραβλέπουν την αξία κατά την τοποθέτηση στοιχημάτων. Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στο ψάξιμο της αξίας, στο value bet και την σημασία που αυτό έχει μακροπρόθεσμα. Η αξία είναι ουσιαστικά η διαφορά μεταξύ των αποδόσεων ενός στοιχήματος και της πιθανότητας αυτό να επαληθευτεί. Ουσιαστικά ψάχνουμε ένα bet όπου οι αποδόσεις είναι μεγαλύτερες από τις πιθανότητες επαλήθευσης του σημείου. Αυτό είναι σημαντικό, διότι ακόμη και αν ένα στοίχημα έχει χαμηλή πιθανότητα να κερδίσει, μπορεί να είναι κερδοφόρο αν οι αποδόσεις είναι αρκετά υψηλές. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εστιάζουμε μόνο εκεί απορρίπτοντας όλα τα υπόλοιπα σημεία. Με αυτόν τον τρόπο και κυνηγώντας πάντα την αξία περιορίζουμε πολύ τις επιλογές μας. Ωστόσο, αν μπορούμε να βρούμε την αξία σε ένα στοίχημα πρέπει να ποντάρουμε σε αυτή, καθώς ανεξάρτητά από το αποτέλεσμα αυτό είναι το σωστό betting.

Το κυνήγι της ήττας

Ένα άλλο λάθος που κάνουν πολλοί παίκτες του στοιχήματος είναι να κυνηγούν τις απώλειες. Αυτό σημαίνει ότι αφού χάσουν ένα στοίχημα, τοποθετούν περισσότερα στοιχήματα σε μια προσπάθεια να κερδίσουν πίσω τα χρήματα που έχασαν. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε έναν φαύλο κύκλο απωλειών, με τον παίχτη να βγαίνει από το όποιο πλάνο ακολουθεί και να παίρνει μεγαλύτερα ρίσκα που μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικά για το παιχνίδι  και την κάβα του. Για να αποφύγετε αυτό το λάθος μείνετε πιστοί στο πλάνο και την στρατηγική σας και μην παρασύρεστε από τα συναισθήματα της στιγμής. Αν βρεθείτε με ένα σερί απωλειών στην πλάτη σας τότε από το να ρισκάρετε περισσότερο είναι καλύτερο να κάνετε ένα μικρό διάλειμμα και να επανέλθετε με καθαρότερο μυαλό στη συνέχεια.

Μην ποντάρετε σε ότι παίζεται

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι παίκτες του στοιχήματος είναι να στοιχηματίζουν σε πάρα πολλούς αγώνες. Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να ποντάρετε σε πολλούς αγώνες ταυτόχρονα, αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο απώλειας χρημάτων. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι όσο περισσότερα στοιχήματα τοποθετείτε τόσο πιο δύσκολο γίνεται να τα κερδίσετε όλα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα χαμένα πονταρίσματα άρα και οι απώλειες και τα κέρδη από τα στοιχήματα που επαληθεύτηκαν. Μην ποντάρετε σε ότι κινείται, μείνετε σε λίγκες και ομάδες που παρακολουθείτε και έχετε ίδια άποψη για αυτές και μην ανοίγετε υπερβολικά τις επιλογές. Όσο περισσότερες είναι αυτές άλλωστε τόσο πιο δύσκολη είναι και η τελική επιλογή των σημείων.

Απουσία διαχείρισης της μπάνκας

Δεν υπάρχει σωστός παίχτης στοιχήματος, για να μην πούμε επαγγελματίας που να παίζει χωρίς να έχει καθορίσει μια μπάνκα αποκλειστικά για στοίχημα, χωρίς να έχει καθορίσει το μηνιαίο ή εβδομαδιαίο ποσό για στοίχημα και χωρίς να έχει καθορίσει τη μίζα του για κάθε ποντάρισμα. Η σωστή και συνετή διαχείριση της μπάνκας είναι πολύ βασικό χαρακτηριστικό για κάθε παίχτη που σέβεται τον εαυτό του και φυσικά τα χρήματά του. Πολλοί παίχτες δεν κάνουν κάτι τέτοιοι, ειδικά οι αρχάριοι με αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι έχουν ποντάρει, τι έχουν κερδίσει και τι έχουν χάσει. Ορίστε ένα ποσό που θα είναι αποκλειστικά για στοίχημα, είτε εβδομαδιαίο είτε μηνιαίο και ένα ποσό, συνήθως το 10% για το κάθε σας ποντάρισμα και φυσικά πάντοτε να κρατάτε αρχείο στοιχημάτων κερδών και απωλειών.

Διαβάστε περισσότερα νέα και προγνωστικά στο Foxbet.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.