Νίκος Χαρδαλιάς στο OTS Forum: Προτεραιότητα η ενίσχυση της καινοτομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού




«Έχουμε αγωνιστεί όλοι οι περιφερειάρχες για μια καλύτερη αυτοδιοίκηση που θα είναι πάντα δίπλα στον πολίτη» είπε στην έναρξη της ομιλίας του στο 15ο OTS FORUM, ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην «τεράστια πρόοδο» που έχει σημειωθεί στην ψηφιακή εξυπηρέτηση των πολιτών τα τελευταία χρόνια.

«Στο παρελθόν οι πολίτες, κατά την επαφή τους με το Δημόσιο, μετέφεραν αγανακτισμένοι την πληροφορία από υπηρεσία σε υπηρεσία για να εξυπηρετηθούν, και μέσα σε 4 χρόνια, με την τεράστια προσπάθεια που έγινε από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Πιερρακάκη, έγινε το “θαύμα” της ψηφιοποίησης και της σύνδεσης με 1.500 υπηρεσίες του gov.gr» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

«Με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες αισθάνονται ότι υπάρχει κράτος. Φυσικά έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας» σημείωσε και αναφέρθηκε στον Ψηφιακό Βοηθό.



«Σύντομα το gov.gr με τον Ψηφιακό Βοηθό θα εισάγει το Δημόσιο στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Μια αλλαγή που θα κάνει την καθημερινότητα των πολιτών ακόμα πιο απλή και φιλική» είπε ο περιφερειάρχης Αττικής.

Η παραγωγικότητα της Αττικής κλειδί για την ανάκαμψη του συνόλου των οικονομικών μεγεθών της χώρας
«Η Περιφέρεια Αττικής είναι μία από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης, με 48% συμμετοχή στο ΑΕΠ της χώρας. Η παραγωγικότητα της Αττικής είναι το κλειδί για την ανάκαμψη του συνόλου των οικονομικών μεγεθών της πατρίδας μας» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

«Για εμάς η ενίσχυση της καινοτομίας, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της έρευνας, αποτελεί κεντρική προτεραιότητα, ορόσημο της πολιτικής μας, ένα διαρκές καθημερινό στοίχημα» υπογράμμισε.

«Στοχεύουμε στην επόμενη πενταετία η Περιφέρεια Αττικής να κατακτήσει την πρώτη θέση στην επίτευξη των 17 στόχων βιώσιμης ανάπτυξης σε περιφερειακό επίπεδο» πρόσθεσε.

«Να εξορθολογίσουμε διαδικασίες και μέσα και να συγκρουστούμε με καθεστηκυίες λογικές ενός κράτους που έχει αποδεχθεί βαθύ και προκαλεί καθυστερήσεις, παλινωδίες και κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές» είπε κλείνοντας την ομιλία του στο OTS FORUM, ο Νίκος Χαρδαλιάς. Πηγή: in.gr Δείτε ΕΔΩ την ομιλία του.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.