Δημοτική Πινακοθήκη Αλίμου: Ξενάγηση στο ζωγραφικό ταξίδι του Νίκου Κούνδουρου




Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 στις 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στην εικαστική έκθεση με τα ζωγραφικά έργα του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου από τον ιστορικό Τέχνης και επιμελητή της έκθεσης κ. Σπύρο Μοσχονά. Η έκθεση με τίτλο «Νίκος Κούνδουρος, ο ζωγράφος» φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Λεωφ. Ιωνίας 96) και θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Ο Νίκος Κούνδουρος (15 Δεκεμβρίου 1926 – 22 Φεβρουαρίου 2017) σκηνοθέτης, σεναριογράφος και μοντέρ, θεωρούμενος ευρέως ως μία από τις σπουδαιότερες μορφές του ελληνικού κινηματογράφου, ασχολήθηκε και με τα εικαστικά. Η ζωγραφική του εμπνέεται από τη λαϊκή τέχνη, την κρητική παράδοση και την εκκλησιαστική ζωγραφική, κυρίως τη μεταβυζαντινή τέχνη της Κρήτης, τον γενέθλιο τόπο του.

Η σπάνια εικαστική αυτή έκθεση πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή και συνεργασία της Σωτηρίας Ματζίρη-Κούνδουρου και είναι η πρώτη που γίνεται στην Αθήνα μετά την ολοκληρωμένη εκκαθάριση των αρχείων του σκηνοθέτη.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



Λειτουργία έκθεσης:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 π.μ. – 20:30

Σάββατο & Κυριακή: 10:00 π.μ. – 14:00 & 18:00 – 20:30

Το Σάββατο 16/12 και ώρα 11:30, ο ιστορικός τέχνης Σπύρος Μοσχονάς (Διδάκτωρ Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών) θα μας ξεναγήσει στο ζωγραφικό ταξίδι του Νίκου Κούνδουρου.
Η έκθεση με τίτλο «Νίκος Κούνδουρος, ο ζωγράφος», φιλοξενείται στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου (Ιωνίας 96). ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.