Γνωστός δημοσιογράφος των νοτίων προαστίων το θύμα της δολοφονίας στα Καλύβια




Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή ο 16χρονος πατροκτόνος των Καλυβίων ο οποίος ομολόγησε πως χθες το βράδυ μαχαίρωσε και σκότωσε τον 71χρονο πατέρα του μέσα στο σπίτι τους επί της οδού Γαλήνης.

Στον 16χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ο ανήλικος, καθ ομολογία δράστης οδηγήθηκε νωρίτερα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων συνοδευόμενος από τη μητέρα του και τον 19χρονο αδελφό του και στη συνέχεια πέρασε την πόρτα του ανακριτικού γραφείου.

O δημοσιογράφος Ι.Κ 71 ετών, πρώην εκδότης τοπικής εφημερίδας των νοτίων προαστίων, είναι το θύμα της άγριας δολοφονίας στα Καλύβια. Ο 16χρονος γιος του, το βράδυ της Παρασκευής (22/12), του προκάλεσε πολλαπλές μαχαιριές (πάνω από 20) με αποτέλεσμα να καταλήξει, μέσα στο σπίτι στο οποίο έμεναν μαζί.

Στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκε ένα μαχαίρι και μια λάμα. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει η αστυνομία, ο 16χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ψυχιατρικής φύσης, ούτε είχε σχέση με οποιαδήποτε εξάρτηση.



«Μας κακομεταχειριζόταν»
Η μητέρα του 16χρονου βρισκόταν σε διάσταση με τον 71χρονο και μαζί είχαν αποκτήσει δυο παιδιά. Ο πρώτος τους γιος, έμενε με την μητέρα του, ενώ ο 16χρονος, παρέμενε με τον πατέρα του μέχρι να ενηλικιωθεί. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δράστης, έχει υποστεί τόσο ο ίδιος όσο και ο αδελφός του και η μητέρα του, «κακοποίηση και προσβλητική συμπεριφορά».

Πληροφορίες του L&O αναφέρουν, ότι ο 16χρονος ήθελε μόλις ενηλικιωθεί να φύγει από το σπίτι που διέμενε με τον πατέρα του και να πάει να ζήσει στον οικισμό Κίτσι με τη μητέρα του, η οποία έχει καταγωγή από τη Μολδαβία και τον 19χρονο αδερφό του.

Νεότερες πληροφορίες τονίζουν, ότι ο δράστης, μαθητής Α λυκείου, περίμενε τον πατέρα του με 2 κουζινομάχαιρα και όταν ο ηλικιωμένος άνδρας επέστρεψε σπίτι τού επιτέθηκε και τον σκότωσε.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των Αρχών, ο 16χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης επέστρεψε στο σπίτι που έμενε με τον πατέρα του περίπου στις 21.00 χθες το βράδυ, ενώ νωρίτερα είχε μεταβεί στο κέντρο της Αθήνας με τον αδερφό του.

Ακολούθως, κατά την επιστροφή του πατέρα του στην κατοικία τους περίπου στις 21.20, ο κατηγορούμενος περίμενε στην είσοδό από την κεντρική πόρτα του πρώτου ορόφου, έχοντας στην κατοχή του δύο μαχαίρια και τη στιγμή της εισόδου του, του επιτέθηκε με αυτά, πλήττοντάς τον με πολλαπλά χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα, στο θώρακα, στο λαιμό και στο πρόσωπο, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, o 71χρονος επιχείρησε να διαφύγει, κατεβαίνοντας την σκάλα της κατοικίας, έως ότου κατέληξε στον αύλειο χώρο του ισογείου, όπου εντοπίστηκε η σωρός του. Αμέσως μετά το έγκλημα, ο 16χρονος επικοινώνησε τηλεφωνικά με φιλικό του πρόσωπο, καθώς και με τη μητέρα του και τον αδερφό του, ενημερώνοντάς τους για την πράξη στην οποία προέβη.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και προχώρησαν στη σύλληψη του 16χρονου. Όπως διαπιστώθηκε, ο 71χρονος έφερε πολλαπλά τραύματα στη θωρακική κοιλότητα, στην κοιλιακή χώρα, στο αριστερό μάτι και στο αριστερό αυτί.

«Όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» – Η πρώτη κατάθεση του 16χρονου
Ο ανήλικος φέρεται να ισχυρίσθηκε στην πρώτη του κατάθεση ότι «όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής» ενώ μάλιστα, «υπήρχαν συχνοί διαπληκτισμοί λόγω της αυταρχικότητας του πατέρα. Τον κατακρεούργησε με ένα μαχαίρι», σύμφωνα με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή, Σταύρο Μπαλάσκα.

«Παραδόθηκε αμέσως και είμαστε στο στάδιο της προανάκρισης. Δεν έχουν αποσαφηνιστεί ακόμα τα αίτια», τόνισε, μιλώντας στο MEGA.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.