Βουλιαγμένη: Απαγορεύεται το κολύμπι την Κυριακή 3/12 λόγω του Κολυμβητικού Διάπλου




Ο Ναυτικός Όμιλος Βουλιαγμένης, συνεχίζει την παράδοσή του στον αθλητισμό του υγρού στίβου με ποιότητα και επιτυχία και διοργανώνει για 18η συνεχή χρονιά τον Χειμερινό Διάπλου της Βουλιαγμένης.

Αυτή η γιορτή, που ενώνει τους ερασιτέχνες λάτρεις της φύσης και του υγρού στοιχείου με τους αθλητές της κολύμβησης θα λάβει χώρα την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου.

Στο μοναδικό τοπίο του Όρμου της Βουλιαγμένης, θα υπάρχουν τρεις εναλλακτικές διαδρομές των 750, 1.500 και 3.000 μέτρων για όσους έχουν κλείσει το 14ο έτος της ηλικίας τους, είτε θέλουν να αγωνιστούν με wetsuit είτε χωρίς. Η ασφάλεια των συμμετεχόντων θα διασφαλίζεται από την έμπειρη ομάδα ναυαγοσωστών της Lifeguard Hellas, και η εκκίνηση θα γίνει εντός νερού.

Στο πλαίσιο της ανάγκης για τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση της σωματικής ακεραιότητας των αθλητών και των λουομένων, από τη Λιμενική Αρχή Σαρωνικού αποφασίστηκε:



1. Η απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού την Κυριακή 03-12-2023 στη θαλάσσια περιοχή που εσωκλείεται από τις κάτωθι συντεταγμένες (Παγκόσμιο Γεωδαιτικό Σύστημα WGS ’84) και προς την ακτή για το χρονικό διάστημα από ώρα 10:00 π.μ. έως ώρα 14:00 :
Α: Γεωγραφικό Πλάτος 37.808779° και Γεωγραφικό Μήκος 23.776349°

B: Γεωγραφικό Πλάτος 37.808470° και Γεωγραφικό Μήκος 23.781534°

2. Η απαγόρευση αγκυροβολίας πλοίων, ανεξαρτήτως Σημαίας, όπως η έννοια αυτών ορίζεται στις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, που κυρώθηκε με το άρθρο μόνον του Ν.Δ. 187/1973 «Περί Κώδικος Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου» (Α’ 261), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, πόντισης πάσης φύσεως αγκυροβολίων – σημείων πρόσδεσης, πρόσδεσης από σταθερά ή μη σημεία της ακτογραμμής, στη θαλάσσια περιοχή που εσωκλείεται από τις ανωτέρω συντεταγμένες και εμφαίνεται στο επισυναπτόμενο Παράρτημα Α΄.

3. Η απαγόρευση διέλευσης, πλοίων, ταχυπλόων, λεμβών, αλιευτικών και οποιοδήποτε άλλου τύπου σκάφους προς αποφυγή ατυχημάτων σε απόσταση τριακοσίων (300) τουλάχιστον μέτρων, από τη θαλάσσια περιοχή που εσωκλείεται από τις ανωτέρω συντεταγμένες και προς την ακτή όπως εμφαίνεται στο επισυναπτόμενο Παράρτημα Α΄, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής διενέργεια τoυ αγώνα.

4. Οι παραβάτες της παρούσας, ανεξαρτήτως από τις τυχόν συντρέχουσες αστικές, ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες κατά την ισχύουσα νομοθεσία, υπόκεινται και στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, που κυρώθηκε με το άρθρο μόνον του Ν.Δ. 187/1973 «Περί Κώδικος Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου» (Α’ 261) και ισχύει.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.