Χειροπέδες σε 30χρονο στη Βάρη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία




Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης (15/11) από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) στην περιοχή της Βάρης, 30χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και απείθεια, πράξεις που διέπραξε την 10-9-2023 μαζί με 41χρονο ημεδαπό.

Ειδικότερα, ο 30χρονος κατηγορείται ότι μαζί με τον 41χρονο, διέπραξαν ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Σπάτα Αττικής, όπου με την απειλή πιστολιού εξανάγκασαν το διαχειριστή της επιχείρησης να τους παραδώσει χρηματικό ποσό ενώ την ίδια ημέρα μετέβησαν σε περιοχή της Νέας Μάκρης, όπου ο 41χρονος χρησιμοποιώντας πιστόλι πυροβόλησε σε βάρος ατόμου που βρισκόταν στο σημείο χωρίς να τον τραυματίσει. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

12-09-2023: Εξιχνιάστηκαν διαδοχικές υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας σε Νέα Μάκρη και Σπάτα

Από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής εξιχνιάστηκαν διαδοχικές υποθέσεις απόπειρας ανθρωποκτονίας και ληστείας, που διαπράχθηκαν από -2- άτομα, την 10/09/2023 σε Νέα Μάκρη και Σπάτα Αττικής.



Πρόκειται για ημεδαπό και αλλοδαπό, από τους οποίους, ο ημεδαπός συνελήφθη μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στη Νέα Μάκρη.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για – κατά περίπτωση – απόπειρα ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση, απείθεια, ληστεία, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, κατηγορούνται ότι πρώτες πρωινές ώρες της 10/09/2023, χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του αλλοδαπού, μετέβησαν σε περιοχή της Νέας Μάκρης, όπου ο ημεδαπός χρησιμοποιώντας πιστόλι πυροβόλησε σε βάρος ατόμου που βρισκόταν στο σημείο χωρίς να τον τραυματίσει.

Ακολούθως, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας (10/09/2023) χρησιμοποιώντας την ίδια μοτοσικλέτα μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στα Σπάτα Αττικής, όπου με την απειλή πιστολιού εξανάγκασαν το διαχειριστή της επιχείρησης να τους παραδώσει το ποσό των -390- ευρώ.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των δραστών και σε επακόλουθη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την 10/09/2023, το μεσημέρι στη Νέα Μάκρη με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μαραθώνα συνελήφθη ο ημεδαπός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο πιστόλι, το οποίο κατασχέθηκε.

Επιπλέον, από τη σωματική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν γεμιστήρα με -6-φυσίγγια, τσαντάκι που περιείχε κουτί με 32 φυσίγγια, σιδερογροθιά, κινητό τηλέφωνο, καθώς και -50- ευρώ, -4- δολάρια Η.Π.Α. και -62- LEI Ρουμανίας.

Περαιτέρω, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του αλλοδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε η δίκυκλη μοτοσικλέτα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.