Από τη λαϊκή αγορά της Γλυφάδας στο Κοινωνικό μαγειρείο του Δήμου





Έναν καινούργιο, πολύ αποδοτικό τρόπο για να εμπλουτίσει τα συσσίτια των απόρων βρήκε ο Δήμος Γλυφάδας! Μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του και με την πολύτιμη συνεργασία της εθελοντικής ομάδας «Μπορούμε» εξασφαλίζει δωρεάν, προς όφελος των οικονομικά αδύναμων πολιτών, μεγάλη ποσότητα τροφίμων από τη λαϊκή αγορά που στήνεται κάθε Πέμπτη στην οδό Άλσους, μπροστά στο Δημαρχείο.

Η αρχή έγινε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου. Οι παραγωγοί και οι έμποροι με μεγάλη προθυμία και με έκδηλη αγάπη πρόσφεραν πολύ καλής ποιότητας εμπόρευμα, λίγο πριν από το κλείσιμο της λαϊκής, στις 3 το μεσημέρι. Οι υπάλληλοι του Δήμου, με τη βοήθεια των εθελοντών του «Μπορούμε» γέμισαν ένα βανάκι με φρούτα και, κυρίως, με λαχανικά, τα οποία θα μαγειρεύονται και θα διανέμονται στους απόρους.

Η προσπάθεια αυτή θα γίνεται κάθε Πέμπτη, την ίδια ώρα, στη λαϊκή αγορά της Άλσους. Το «Μπορούμε» είναι η συλλογική προσπάθεια μιας ομάδας ανθρώπων να μειώσουν τη σπατάλη φαγητού και, παράλληλα, να αυξήσουν την επισιτιστική προσφορά στην Ελλάδα. Σύνθημά τους: «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη». Αναγράφεται πάνω στα πορτοκαλί γιλέκα τους, τα οποία… γνωρίζουν καλά οι έμποροι των λαϊκών αγορών. Ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου, έχει αναθέσει τον συντονισμό της δράσης, στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Λένα Δεναξά.



Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Από τη λαϊκή αγορά της Γλυφάδας στο Κοινωνικό μαγειρείο του Δήμου

  • 17/11/2023 at 8:53 πμ
    Permalink

    πολυ ωραια σκεψη ,θελω να γεινο και εγω εθελοντης.Και να το κανου με και στην λαικη στην ανω γλυφαδα στην αθανατου.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.